Ako vnímate dnešný moderný svet mládeže?
Ahojte , mám takú miernu dilemu a určite nebudem sám z dnešnej premodernej doby , do ktorej vôbec nespadám po tých dnešných “hodnotách” mladých ľudí, ako sa Vy pozeráte na tento trendy dnešný svet mládeže
vnimam to asi rovnako ako vnimali rovesnici mojich rodicov nas ked sme boli mladi. Netreba vsetkemu rozumiet, staci ak akceptujeme, ze su inde ako sme my
čo presne ťa trápi?
@tiezjedna celkovo sa spoznať s niekým normálnym, kto má aj nejakú úroveň komunikácie a dá sa s nim v pohode porozprávať aj pod vekovú hranicu povedzme 25 rokov , pretože na väčšinu ľudí , čo som natrafil, tak sa skrátka nevedia inak zabávať než používať pri tom alkohol, drogy, fajčenie a v ničom inom nevidia význam v živote , taktiež aj pri hľadaní partnerky je to debata na ďalšiu kapitolu, pretože tam je to ešte horšie snáď ako sa môže zdať
@dodoo552 ach.. povedz si sam pre seba ci si ty ako decko tiez nepocuval taketo zvasty od tvojich rodicov? Kazda generacia je presvedcena ze za ich dobu sa zilo lepsie a ze to ako ziju teraz mladi je nespravne.. doba ide dopredu, tak prosim ta nebud 100 rokov za opicami a nekecaj mladym do toho ako maju zit len pre tvoje presvedcenie..
@tiezjedna celkovo sa spoznať s niekým normálnym, kto má aj nejakú úroveň komunikácie a dá sa s nim v pohode porozprávať aj pod vekovú hranicu povedzme 25 rokov , pretože na väčšinu ľudí , čo som natrafil, tak sa skrátka nevedia inak zabávať než používať pri tom alkohol, drogy, fajčenie a v ničom inom nevidia význam v živote , taktiež aj pri hľadaní partnerky je to debata na ďalšiu kapitolu, pretože tam je to ešte horšie snáď ako sa môže zdať
@dodoo552 skus vymenit okruh ludi. Mne to pomohlo v istom veku. Aktualne spolupracujem dost aj s mladezou a nie je to take zle. Podla mna je rovnaky pomer aky bol ked som bola aj ja mladsia.
dnesna doba? no za mojich mladych cias tiez neboli mladi inaksi 😀
@dodoo552 tento svet je chory
@dodoo552 skus vymenit okruh ludi. Mne to pomohlo v istom veku. Aktualne spolupracujem dost aj s mladezou a nie je to take zle. Podla mna je rovnaky pomer aky bol ked som bola aj ja mladsia.
@anonym_dc3467 Verte , že som sa bavil s nespočetne veľa ľuďmi a bavím sa možno s pár už vyše 10 rokov , ale človeka prirodzene láka spoznať niekoho nového , ja sám sa nehádžem do starého železa , pretože sám som ešte mladý stále a som súčasť tejto generácie , ale v poslednom období sa toho jednak u mňa zmenilo a ostal som znechutený z tejto zdevastovanej doby , nehodnotím knihu podľa obalu, ale aj ten dnešný štýl obliekania , to , ako ľudí ovplyvňujú sociálne siete a čo sú schopné dorobiť s nimi je naozaj na neuverenie, ľudia nemajú žiadne hodnoty , málokto sa snaží niečo v živote dosiahnuť , pre čo bol stvorený a väčšina takmer ten život prežíva skôr ako niečo v ňom buduje a vidím to aj na ostatnej vrstve populácie , že je množstvo vecí, ktoré sa žiaľ stali akýmsi štandardom tejto doby
dnesna doba? no za mojich mladych cias tiez neboli mladi inaksi 😀
@reanda ale aspoň nemali sociálne siete a používali predovšetkým svoju vlastnú hlavu pri činnostiach, ktoré robili vtedy a ktoré sa robia teraz a celkovo si osobne myslím, že to zmýšľanie dnešných ľudí ide hlboko bod bazálnu úroveň mrazu
@balerina2025 nechcel som to úplne tak napísať, ale žiaľ nedá sa nič iné než súhlasiť
@balerina2025 nechcel som to úplne tak napísať, ale žiaľ nedá sa nič iné než súhlasiť
@reanda ale aspoň nemali sociálne siete a používali predovšetkým svoju vlastnú hlavu pri činnostiach, ktoré robili vtedy a ktoré sa robia teraz a celkovo si osobne myslím, že to zmýšľanie dnešných ľudí ide hlboko bod bazálnu úroveň mrazu
@dodoo552 áno nemali sociálne siete, ale tak isto bola kopa ludi sprostych, len o tom vedelo len ich okolie. To je celý rozdiel. Celý svet je chorý odkedy je ľudstvo ľudstvom, alebo si teda počkám na nejaký príklad z histórie kedy si všetci svorne nazivali a nič nekalé sa nedialo. A to mame len utrzkove informácie. 🤷♀️
@dodoo552 a ty mas kolko rokov? ja som ucila na gymnaziu a dalsia generacia sa mi zdala uplne v pohode, vacsinou to boli sikovni rozhladeni ludia.
@dodoo552 mám 60 a takéto názory boli na mládež aj za mojich mladých čias.
Otazka je preco mas potrebu sa zoznamovat s vyrazne mladsimi generaciami
Asi máš smolu na ľudí, ale nie sú všetci mladí ľudia závislí a ani štýl obliekania nemajú všetci divný. Dokonca sú mnohí viac hodnotovo ukotvení ako 30+. Slušní mladí ľudia - športovci, umelci, intelektuálne typy. Veľmi veľa takých poznám. Určite aj vďaka svojim deťom.
Mladí ľudia zrkadlia často svojích rodičov a sú plodom ich výchovy. Je na mieste spytovať si svedomie, kde teda naša generácia spravila a robí chyby. Čo zasejeme, to žneme. 🙆♀️
Vymýšľaš, keby si chcel naozaj niekoho normálneho a spoznal by si takého, tak by si o neho ani nezavadil. Dievčatá sa dnes musia predvádzať s holými pupkami a našpúlenými perami, inak o ne nikto nezakopne.
Mám v okolí skvelé 22 ročné dievča, študuje, nepije, nefajčí, nedeoguje, veľmi sčítaná, s perfektným všeobecným rozhľadom, múdra, ale má pár kíl navyše (nič morbídne) a nemá záujem vystavovať sa polonahá svetu, nemaľuje sa, netrávi hodinu pred zrkadlom, ani obočie si nevytrháva (a nie, nemá ho ako Brežnev). Nemá o ňu nikto záujem. Takže asi tak.
Vymýšľaš, keby si chcel naozaj niekoho normálneho a spoznal by si takého, tak by si o neho ani nezavadil. Dievčatá sa dnes musia predvádzať s holými pupkami a našpúlenými perami, inak o ne nikto nezakopne.
Mám v okolí skvelé 22 ročné dievča, študuje, nepije, nefajčí, nedeoguje, veľmi sčítaná, s perfektným všeobecným rozhľadom, múdra, ale má pár kíl navyše (nič morbídne) a nemá záujem vystavovať sa polonahá svetu, nemaľuje sa, netrávi hodinu pred zrkadlom, ani obočie si nevytrháva (a nie, nemá ho ako Brežnev). Nemá o ňu nikto záujem. Takže asi tak.
@dorizzz tak je este mlada, nic nie je stratene. Otazne je, keby mal zaujem mladenec tiez s par kil navyse, aka by bola jej (prva) reakcia...
To neviem, akými ľuďmi sa obklopuješ, že drogy, alkohol, cigarety... ale to tu bolo vždy.
Je to o výbere.
Čo sa výzoru a oblečenia týka, tak to si občas pomyslím svoje na túto "šupácku" homeless módu. Ale to je tiež len obdobie, než bude v obchodoch niečo iné.
Ak chceš hodnoty, zameraj sa skôr na nejaké skupinové aktivity- turistický krúžok, kultúrne podujatia...
Otazka je preco mas potrebu sa zoznamovat s vyrazne mladsimi generaciami
@vanilkovazmrzka pretože sám som bol narodený do takejto generácie ? A som ešte sám mladý človek , lenže sa správam úplne ináč než ostatní , čo si tak všímam a jednoducho tým mojim správaním nezapadnem nikam
To neviem, akými ľuďmi sa obklopuješ, že drogy, alkohol, cigarety... ale to tu bolo vždy.
Je to o výbere.
Čo sa výzoru a oblečenia týka, tak to si občas pomyslím svoje na túto "šupácku" homeless módu. Ale to je tiež len obdobie, než bude v obchodoch niečo iné.
Ak chceš hodnoty, zameraj sa skôr na nejaké skupinové aktivity- turistický krúžok, kultúrne podujatia...
@unicornlady väčšinu, ktorých som aj poznal tak bola pre nich toto jediná forma ako sa zabaviť a stráviť deň , preto som to tak napísal , buď keď som spoznal aj dievča alebo chalana a neskôr ma zoznámili s ich partiou, tak sa tam nič iné nerobilo len toto , áno, bolo to len párkrát , ale človek časom zostane frustrovaný a akokeby stagnoval, že je neviditeľný v tejto dobe , pretože keď napríklad nefajčím (ani nikdy začať nemienim) , tak automaticky robili všetko preto, aby sa takého človeka zbavili, sám som to pocítil na sebe , pretože som bol pre nich nudný
@vanilkovazmrzka pretože sám som bol narodený do takejto generácie ? A som ešte sám mladý človek , lenže sa správam úplne ináč než ostatní , čo si tak všímam a jednoducho tým mojim správaním nezapadnem nikam
@dodoo552 tak potom neni problem spravanie celej generacie ale to tvoje 🤷♀️
Asi máš smolu na ľudí, ale nie sú všetci mladí ľudia závislí a ani štýl obliekania nemajú všetci divný. Dokonca sú mnohí viac hodnotovo ukotvení ako 30+. Slušní mladí ľudia - športovci, umelci, intelektuálne typy. Veľmi veľa takých poznám. Určite aj vďaka svojim deťom.
Mladí ľudia zrkadlia často svojích rodičov a sú plodom ich výchovy. Je na mieste spytovať si svedomie, kde teda naša generácia spravila a robí chyby. Čo zasejeme, to žneme. 🙆♀️
@dorotelka zrejme je to tou smolou, mňa skôr však zaujímal všeobecný pohľad ľudí na dnešnú modernú dobu, pretože ja sám sa v nej strácam , je pravdou, že sú širšie možnosti než niekedy , ale ľudia to viac zneužívajú a človek niekedy keď ide len tak voľne po ulici už ani nevie , ako tých ľudí osloviť , keďže rozoznávame ďalších xy pohlaví a už aj z prvého pohľadu dievča môže byť len chalan s dlhými vlasmi až po zadok s kabelkou
@dodoo552 tak potom neni problem spravanie celej generacie ale to tvoje 🤷♀️
@vanilkovazmrzka lepšia odpoveď ani neexistuje , takže niekto, kto nikdy nefajčil , nedrogoval a nie je jeho záľubou byť každý deň či každý piatok byť ožraný , tak by mal v sebe hľadať problém? Toto je to krédo, čo ste chceli napísať?
@dorizzz tak je este mlada, nic nie je stratene. Otazne je, keby mal zaujem mladenec tiez s par kil navyse, aka by bola jej (prva) reakcia...
@madeincssr to ja viem, že nič nie je stratené, reagovala som na to, že mnoho chlapcov a chlapov chce na jednej strane rozumnú babu ale keď takú stretne tak o ňu ani nezakopne. Spoločnosť je zameraná na primárne na vzhľad a jefnoducho múdre dievča ktoré nevyzerá ako z časopisu má proste smolu.
@vanilkovazmrzka lepšia odpoveď ani neexistuje , takže niekto, kto nikdy nefajčil , nedrogoval a nie je jeho záľubou byť každý deň či každý piatok byť ožraný , tak by mal v sebe hľadať problém? Toto je to krédo, čo ste chceli napísať?
@dodoo552 nehnevaj sa na mna ale ak si dospely clovek a mas problem vychadzat s ludmi “lebo nefajcis” tak problem je urcite niekde inde a ne to ze nefajcis. Ak si na zakladnej/strednej skole tak teda budis
@madeincssr to ja viem, že nič nie je stratené, reagovala som na to, že mnoho chlapcov a chlapov chce na jednej strane rozumnú babu ale keď takú stretne tak o ňu ani nezakopne. Spoločnosť je zameraná na primárne na vzhľad a jefnoducho múdre dievča ktoré nevyzerá ako z časopisu má proste smolu.
@dorizzz ale ono to tak funguje obojstranne , vždy sa takmer každý snaží nájsť čo najviac dokonalého partnera k sebe , každý sa snaží v živote dosiahnuť to najdokonalejšie , i keď častokrát je to potom horšie , akokeby sa mal uspokojiť s priemerným , normálnym a slušne vychovaným človekom , to je také nepísané pravidlo žiaľ a vždy to tak bude

čo presne ťa trápi?