icon

Ako vnímate dnešný moderný svet mládeže?

dodoo552
9. júl 2025

Ahojte , mám takú miernu dilemu a určite nebudem sám z dnešnej premodernej doby , do ktorej vôbec nespadám po tých dnešných “hodnotách” mladých ľudí, ako sa Vy pozeráte na tento trendy dnešný svet mládeže

Strana
z3
tetapetra
10. júl 2025
@dodoo552

@tetapetra preboha, kde som napísal, že niekomu dávam vyslovene že rady , ako sa má obliekať či správať ? Osobne si myslím , že by každý sám mal najlepšie poznať , aké má mať správanie na verejnosti, ako by sa mal obliecť na verejnosť , ako by sa mal celkovo ten dotyčný prezentovať, ale nikde nepíšem o tom, žeby som im radil, čo je správne a čo je naopak nesprávne a ak ste to tak z niekadiaľ vyčítali a porozumeli tomu tak, tak sa ospravedlňujem, ale takýto už von koncom nie som a ani taký, za akého ma tu ľudia považujú len na základe môjho veku a vystupovania a určite súhlasím, že výnimky existujú , akými sú napríklad moji terajší priatelia a taktiež maximálne čo spravím je, že si dám tiež po čele , keď niektorých vidím ale tam to aj končí

@dodoo552 nepísala som,že to robíš, ale to,že mám s teba taký pocit. Ale znova si to potvrdil touto vetou:
Osobne si myslím , že by každý sám mal najlepšie poznať , aké má mať správanie na verejnosti, ako by sa mal obliecť na verejnosť , ako by sa mal celkovo ten dotyčný prezentovať. Čiže sudiš. Fakt neviem čo by si hovoril na môj grunge štýl, prepleteny s ťažkou nezávislosťou v ruke cigareta

madeincssr
10. júl 2025
@tetapetra

@dodoo552 nepísala som,že to robíš, ale to,že mám s teba taký pocit. Ale znova si to potvrdil touto vetou:
Osobne si myslím , že by každý sám mal najlepšie poznať , aké má mať správanie na verejnosti, ako by sa mal obliecť na verejnosť , ako by sa mal celkovo ten dotyčný prezentovať. Čiže sudiš. Fakt neviem čo by si hovoril na môj grunge štýl, prepleteny s ťažkou nezávislosťou v ruke cigareta

@tetapetra tak vies, fajcenie je len zdanlivo prejav stylu, nezavislosti (cool), v skutocnosti je to takmer vzdy [skor ci neskor] nechcena zavislost (a slabost dotycneho s tym skoncovat). Ale mnohi (kazdy?) sme na niecom zavisli no... Len netreba klamat sameho seba.

tetapetra
10. júl 2025
@madeincssr

@tetapetra tak vies, fajcenie je len zdanlivo prejav stylu, nezavislosti (cool), v skutocnosti je to takmer vzdy [skor ci neskor] nechcena zavislost (a slabost dotycneho s tym skoncovat). Ale mnohi (kazdy?) sme na niecom zavisli no... Len netreba klamat sameho seba.

@madeincssr píšem o rokoch 1995-1998 😁 za ten čas sa toho zmenilo. Ale áno bolo to veľmi cool

stanislavicenka
10. júl 2025
@dodoo552

@anonym_dc3467 Verte , že som sa bavil s nespočetne veľa ľuďmi a bavím sa možno s pár už vyše 10 rokov , ale človeka prirodzene láka spoznať niekoho nového , ja sám sa nehádžem do starého železa , pretože sám som ešte mladý stále a som súčasť tejto generácie , ale v poslednom období sa toho jednak u mňa zmenilo a ostal som znechutený z tejto zdevastovanej doby , nehodnotím knihu podľa obalu, ale aj ten dnešný štýl obliekania , to , ako ľudí ovplyvňujú sociálne siete a čo sú schopné dorobiť s nimi je naozaj na neuverenie, ľudia nemajú žiadne hodnoty , málokto sa snaží niečo v živote dosiahnuť , pre čo bol stvorený a väčšina takmer ten život prežíva skôr ako niečo v ňom buduje a vidím to aj na ostatnej vrstve populácie , že je množstvo vecí, ktoré sa žiaľ stali akýmsi štandardom tejto doby

@dodoo552 ja si vobec nemyslim, ze su tak hodni zatratenia ako to opisujes. Vzdy je to o jednotlivcovi. Niektori su mudri, rozhladeni, maju ambicie, sny, ktore sa snazia realizovat. Su otvoreni, tolerantni. A ini su taki, akych opisujes.

predavamknihy
10. júl 2025
@dodoo552

@unicornlady väčšinu, ktorých som aj poznal tak bola pre nich toto jediná forma ako sa zabaviť a stráviť deň , preto som to tak napísal , buď keď som spoznal aj dievča alebo chalana a neskôr ma zoznámili s ich partiou, tak sa tam nič iné nerobilo len toto , áno, bolo to len párkrát , ale človek časom zostane frustrovaný a akokeby stagnoval, že je neviditeľný v tejto dobe , pretože keď napríklad nefajčím (ani nikdy začať nemienim) , tak automaticky robili všetko preto, aby sa takého človeka zbavili, sám som to pocítil na sebe , pretože som bol pre nich nudný

@dodoo552 Myslím si, že to len precitlivelo vnímaš. Pilo a fajčilo sa v mladom veku aj v minulosti, rôzne subkultúry a "podivíni", existovali stále. A napriek tomu ľudia vedeli tvoriť priateľstvá. Súhlasím s predošlými komentármi, zrejme si za svoju osamelosť môžeš sám. Možno si ten "podivín", len bohužiaľ presvedčený o vlastnej správnosti, doma ťa poťapkajú po pleci aký si ty dobrý chlapec a všetci ostatní sú zlý. Plus keď k tomu prirátame aroganciu a pocit, že ty patríš do tých "horných 10%" a si lepší ako ostatní, tak sa nedivím tvojej situácii.

aurelius1
10. júl 2025
@predavamknihy

@dodoo552 Myslím si, že to len precitlivelo vnímaš. Pilo a fajčilo sa v mladom veku aj v minulosti, rôzne subkultúry a "podivíni", existovali stále. A napriek tomu ľudia vedeli tvoriť priateľstvá. Súhlasím s predošlými komentármi, zrejme si za svoju osamelosť môžeš sám. Možno si ten "podivín", len bohužiaľ presvedčený o vlastnej správnosti, doma ťa poťapkajú po pleci aký si ty dobrý chlapec a všetci ostatní sú zlý. Plus keď k tomu prirátame aroganciu a pocit, že ty patríš do tých "horných 10%" a si lepší ako ostatní, tak sa nedivím tvojej situácii.

@predavamknihy radšej nech je on podivín, ak to podivínstvo má byť založené na tom, že nepije alkohol a nefajčí, dnešná mládež má svet pochopený veľmi zle, a keď si to niekto všimol, a snaží sa to nejak riešiť, podľa mňa treba reagovať inak ako povedať mu: si čudák, myslíš si, že si niečo viac, tak sa pekne ukludni, a chod si zapáliť s rovesníkmi.
Nevravím, že v tom nemusí byť pravda, ale príliš zdanlivo jednoznačné a sebavedomé výroky si niekto môže zobrať k srdcu, hlavne keď kritizujú osobnosť, to zabíja ambície.

dorizzz
10. júl 2025
@aurelius1

@predavamknihy radšej nech je on podivín, ak to podivínstvo má byť založené na tom, že nepije alkohol a nefajčí, dnešná mládež má svet pochopený veľmi zle, a keď si to niekto všimol, a snaží sa to nejak riešiť, podľa mňa treba reagovať inak ako povedať mu: si čudák, myslíš si, že si niečo viac, tak sa pekne ukludni, a chod si zapáliť s rovesníkmi.
Nevravím, že v tom nemusí byť pravda, ale príliš zdanlivo jednoznačné a sebavedomé výroky si niekto môže zobrať k srdcu, hlavne keď kritizujú osobnosť, to zabíja ambície.

@aurelius1 úplne súhlasím, ale tu je to bežné… nemaš prácu? Tvoja chyba.. nemáš priateľov? Takisto tvoja chyba.. muž je debil? Tvoja chyba- veď si musela vedieť koho si berieš… nemáš financie? Tvoja chyba… nemáš deti? Tvoja chyba… to je tu na dennom poriadku, máloktoré príspevky sú konštruktívne

eva8
10. júl 2025

@dodoo552 vies kolko mladych sa v tvojom veku stale hlada? Kolki sa este stale citia divni? Kolki "prehodnocuju" spolocnost mladych, s ktorymi sa stretavaju? Nie si sam. Pre teba je dolezite, ze si si nasiel sucasnych kamaratov, s ktorymi si rozumies - tak si pisal. Ostatni mladi mali pohlad, ze "kedy to vyskusat, ak nie teraz"?

Neviem, ci si nahodou neskoncil strednu skolu a mas pred sebou otvoreny svet. A si trochu sklamany
Ak studujes dalej, medzi spoluziakmi urcite najdes uz "vyspelejsiu mladez".
Ak pracujes, zalezi od kolektivu, od prace, ktoru vykonavas.
Ako sa na sucasnu mladez pozeraju tvoji rodicia? Ako vychadzas s rodicmi? Mozno si sklamany aj z lasky - nevies najst "normalne" dievca. Pride, uvidis. Len neocumuj "upirky" v elektricke. Nikdy nevies, co sa za tym vyzorom skryva. Aj za tvojim imidzom sa skryva ista osobnost. A vynosene tenisky? No a co? Ozrata mladez ta nebavi, je uplne v poriadku, ze s nimi nevysedavas. Su dlhorocne priatelstva, ktore sa rozidu, pretoze sa inak vyvija ich zmyslanie, cesty. To je uplne normalne. Ake mas zaujmy? Co robis? Kde byvas? Robis? Studujes? Brigadujes?

Ja praveze v mladych vidim ambicie, mnohokrat aj stratenost. O dianie na Slovensku a vo svete sa zaujimaju omnoho viac, ako ich rodicia v ich veku. Niektori maju sny, ini tapaju, maju strach. V tvojom veku su uz trochu vyprofilovani. Ano, oslavuju alkoholom, to je slovensky sport, nevidim v tom zmysel. Stretnes dievca podla tvojich zalub. Skusaj, nemaj predsudky, mozno budes prijemne prekvapeny. Co byvali spoluziaci? O ničom? Nevadi.

eva8
10. júl 2025

Tych "vycnievajucich" si skor vsimneme. Tych "normalnych" je viac 😉

deedol
10. júl 2025

uprimne, ani ja by som nechcela byt tvoja kamoska, a to nefajcim, nepijem, nemam ziadne tetovania ani piercingy, bola som jednotkarka, slusna baba s pomerne prisnou vychovou. a preco by sme si nerozumeli? kvoli tvojim nazorom. hned na prvej strane spominas vela pohlavi (kde, ake?), riesis (schvalne nepisem, ze odsudzujes), co ma kto na sebe a ako sa prezentuje, posobis na mna, akoby si si myslel, ze si lepsi ako ostatni, lebo ty vies, ty chapes, ty vidis. este mas len 20, mozes sa zmenit a ja ti drzim palce, aby si sa stal otvorenejsim, rozhladenejsim, tolerantnejsim clovekom. btw pozri si nieco o dunning krugerovom efekte, ci sa v tom nenajdes. a daj si pozor, aby sa z teba nestal zatrpknuty incel.

angeli121212
10. júl 2025
@dodoo552

@angeli121212 čiže podľa teba , keď si človek napíše názor na niečo tak automaticky súdi ? Máš naozaj super nastavené zmýšľanie ale v pohode , kľudne si mysli svoje , ty si ma napríklad teraz odsúdila za vek ihneď , takže robíš v podstate to isté , len si ideš sama proti sebe 🙂

@dodoo552 ok vidím, že tu nie je potrebná ďalšia diskusia...

angeli121212
10. júl 2025
@deedol

uprimne, ani ja by som nechcela byt tvoja kamoska, a to nefajcim, nepijem, nemam ziadne tetovania ani piercingy, bola som jednotkarka, slusna baba s pomerne prisnou vychovou. a preco by sme si nerozumeli? kvoli tvojim nazorom. hned na prvej strane spominas vela pohlavi (kde, ake?), riesis (schvalne nepisem, ze odsudzujes), co ma kto na sebe a ako sa prezentuje, posobis na mna, akoby si si myslel, ze si lepsi ako ostatni, lebo ty vies, ty chapes, ty vidis. este mas len 20, mozes sa zmenit a ja ti drzim palce, aby si sa stal otvorenejsim, rozhladenejsim, tolerantnejsim clovekom. btw pozri si nieco o dunning krugerovom efekte, ci sa v tom nenajdes. a daj si pozor, aby sa z teba nestal zatrpknuty incel.

@deedol povedala som mu viac menej to isté čo ty len v bledomodrom a vidíš tú reakciu..

Strana
z3