Ako vnímate nástup deti 2. stupňa do školy?
Ahojte, ako vnímate nástup deti do školy? 5-9 ročník? Ja mám 5. a 6. doma, nastúpili teda od tohto pondelka. A čistý masaker. Každý deň 3 písomky. 6-tak mi tu už reve. Nezvláda to. Jednak tá situácia, že v škole po takom čase...a u nás prvé letné dni. Uvoľnili sa opatrenia, tak aj deti konečne trošku sa začali zgrupovat. A to sa moji celkom poctivo učili. Takže nedobiehaju. Ako to vnímate?
môj šiestak nemal od pondelka ani úlohu, ani jednu písomku.
dostali sme inštrukcie, že prvé dva týždne nebudú znamkovaní.
pozvoľna sa rozbiehajú, čo sa mi páči.
nasi v skole dostali nariadenie ze prve dva tyzdne nemaju dostavat pisomky, tak asi sa nato skola vykaslala.....
Moja dcéra nastupuje od pondelka a už dnes im hneď na pondelok oznámili písomku. Podľa toho čo čítam vyššie, vyzerá že každá škola si ide svoje.
Asi by sa bolo treba ozvat. Ministerstvo skolstva odporucilo adaptaciu 2 tyzdne. Moja 9tacka sa prvy tyzden “hrala”. Dcera povedala, ze to bolo ako v skolke 😂 Chodili von, utuzovali kolektiv, rozpravali sa... ked nieco opakovali, lepsi mali “ucit” slabsich, riesit spolocne. Tento tyzden sa uz ucia, ale skusanie a pisomky este nie.
Moja je siestacka. Zatial neskúšajú individuálne ale na buduci tyzden uz su naplánované písomky, chvalabohu sa učila stale takze len trosku zopakuje pre osvieženie. Ale u nas najvacsi problem hudobná, výtvarná. Katastrofa. Z výtvarnej vyžaduje učiteľka vsetky prace od septembra. Inak päťka. Zrusila by som tieto nezmyselne výchovy okamžite. Zbytocne zaberajú priestor predmetom, ktore by boli využiteľne v živote.
Piatačka nastúpila v pondelok, dva týždne nebudú skúšať ani písať písomky a tieto dva týždne majú rozvrh tak, že 3 hodiny denne vyučovanie a 2 hodiny denne triednické, kedy sa len tak rozprávajú alebo majú voľnú činnosť
Nášho siestaka skúšať a písať dva týždne na známku nebudú.Pokracuju v ucive doma si spraví úlohy.Take bežné otázky im dávajú ale nie na známku.Vsak jasné hovorili že dva týždne nemajú mať či známky z odpovedí a pisomiek
Naši si celý týždeň len čo to opakovali, denne mali aj 2 triednicke hodiny... Žiadne skúšanie ci písomky (6.roc zš a 1.roc gymnázium)
@hettinka učia sa 6 hodín denne? Moja deviatačka začínala 3 hodinami denne, po týždni vyšli na 4 hodiny denne....A to v pondelok majú prijímačky...😨
@vendulka80 moje baby nemali žiadne výtvarné, ani hudobné....nič.
dnes som sa o tom rozpravala s neterou, ze ako v skole. a ze super, ze si zatial len opakuju, ze bol za nimi aj pscholog a rozpraval sa s nimi ako vnimali to, ze boli tak dlho doma a co sa im pacilo a co zase nie. zjavne zavisi od skoly ako to na ziakov vyblafne.
Moje dieťa je piatačka, a keďže sme bordový okres, tak je stále doma a doma bude aj budúci týždeň. Dokedy, netuší nikto. Ale hlavne, že by mohla ísť do nákupného centra, na lyže do Jasnej, do fitka, alebo do reštiky či do kostola.. Skvelé, tomu sa hovorí priorita vzdelávania.
Odhliadnuc od toho, že doteraz mali tak 3 online hodiny denne, ale odkedy nastúpili ôsmaci a deviataci, tak im niekedy ostane online len 1, pretože pani učiteľky učia deti v škole...
Tak takto vnímam nástup detí druhého stupňa, no...
@katrinka8 tak to ma mrzí. Áno, je to na hlavu postavené.
Naši majú normálne vyučovanie, podľa riadneho rozvrhu. Moje deti sú jednotkari (nechvalim, len konštatujem) ale ptedsta len tá adaptácia a stres na nich pôsobí a vnímam to. Rozmýšľam, ako to riešiť, keďže zajtra je už piatok
@ivana11155 ozvala by som sa. Ja banujem, že som neriešila hneď v pondelok
Ja už som čiastočne aj rezignovala, občas sa rozčúlime, ale čo narobíme? Len sa upokojujem, že o chvíľu sú prádzniny, že to už dáko dobojujú tie deti. Najviac na tom ma rozčuľujú tie neskutočné kecy našej vlády o priorite vzdelávania. A keď vidím tie ich skvelé nápay od ministerského stola, a absolútne netušia, ako im fungujú v praxi školy, škôlky, celý systém... Ono takto vlastne fungujú všetky ministerstvá, bohužiaľ. Vymyslia teplú vodu, ale absolútne nedomyslia, že v praxi je nemožné ju zrealizovať. Proste to diletantstvo na miestach, ktoré riadia tento štát a rozhodujú o nás a človek je voči tomu úplne bezmocný.
@katrinka8 ja som tiež sklamaná. Pretože tento nástup do školy - adaptácia, nie je na vláde ale na zriaďovateľovi a učiteľoch
Môj šiestak konečne v škole. Postupne sa zas adaptuju. Žiadny problém. Tešíme sa.
Môj osmak je druhy týždeň v škole, mali po 4 hodiny denne a bez skúšania. Od pondelka už nastáva plny rozvrh aj s telesnými, výtvarnými atd. a skúšaním 🙈
Ja mám osmaka, zatiaľ tiež žiadne písomky ani skúšanie. Ale ved bolo nariadené že minimálne 2 týždne sa nemajú deti skúšať ani písomky a majú sa postupne adaptovať. To co je u vás v škole by som nahlásila na ministerstvo alebo školskú inspekciu alebo niekde proste toto nie je správne , tvoje deti sú teraz v strese a to nemali byť. Určite by som to poriešila. Držím palčeky
@chrobacik41 môj syn kvarta, od zajtra opäť doma, pozitívna spolužiačka 🤷♀️
U nás nastupujú 6.trieda v pondelok,majú 2.tyzdnovy adaptačny proces bez pisomiek a skúšania,bolo oznámené,že budú utužovať kolektív,chodiť na prechádzky a mať maximálne 4vyucovacie hodiny...v pondelok z tých štyroch napr.maju jednu triednicku takže ozaj pomalý štart
Dcéra konečne od pondelka v škole - Tercia OG - veľmi sa teším, skrátený rozvrh, celý týždeň len opakovanie - povinností, úloh a učenia menej ako pri dištančnom
To ma mrzí, ale čím ďalej to odďaľovali tým to je pre deti horšie..nerozumiem, že malé detičky chodili do školky a veľký nie..a hlavne nerozumiem tomu, že štvrtáci na strednej nematurovali..dospelí ľudia a malé deti chodili celý čas do školy ( teda aspon u nás)
Ja neriešim. Dcéra sa dobre učí...
@eriksonka1234 och to je nepríjemné 😒

moja 7 - ročník je ešte stále doma a ešte aj bude.... nerobí jej to najmenší problém... Horšie bude nástup do školy. Môžem zodpovedne prehlásiť že najlepšie ovláda fyziku... Ostatné predmety ako tak, zato dejepis a biol. 0 bodov...
Písomky sa predsa prvé dva týždne dávať nemajú či? ....