Ako vybrať ideálnu strednú školu pre dcéru?
Ahojte Žienky. Snáď niekto poradí. Dcéra celú základnú funguje ako na horskej dráhe. Raz si ju nevedia vynachváliť inokedy len krútia hlavou. Ak ju téma baví je v nej top ak ju nezaujíma musi sa veľmi biflit a ani tak to nieje ono. Je super čo sa týka jazykov, krásne kreslí a ozvieratách vie povedať viac ako učiteľka. Jej vášeň su psíkovia a celkovo príroda. Matika fyzika .... no to je pre ňu za trest. Viete poradiť zaujímavé odbory ideálne ukončené maturitou. Viem že ak ju bude škola baviť tak bude fajn. Popripade ľahšie. Je mi jasné že po strednej skončí v zahraničí. Absolútne nemá problem sa dohovoriť v angličtine, ovláda aj základy ruštiny a nemčiny. Momentálne sa učí sama od seba japonsky. Co sa tyka kreslenia tak ceruzkou ... maľbu nemá rada. Chodí aj na výtvarnú. Naozaj jej netreba náročnú školu keďže v jej prípade to nevidím na vysokú školu. Ale tu maturitu by som chcela aby mala. Ďakujem za každú radu. Ideálne okolie Nitra, Levice, Zlaté Moravce, Vráble. Popripade aj vzdialenejšie.
Na veterinu by som ju dala.
Podľa toho čo píšeš, by som zvažovala veterinu. Ani môj chalan sa nevedel rozhodnúť, on je ale opak, zvieratá nič, a matika, fyzika. Pôvodne chcel ísť na bozp, ale sťahovali sme sa, tak si vybral geodéziu. Ale vyberal to ako menšie zlo, lebo vôbec nevedel, čo chce a ako sa bude uberať. Teraz po niečo vyše mesiaci si našťastie nevie vynachváliť.
Ja som mu spisala školy, aj odbory, a podla toho si vybral.
Buď poľnohospodárska - napr. odbor kynológia alebo umelecká škola.
pozri poln. školy, kde sú odbory napr. agropodnikanie, kynologia, veterinárne zdravotníctvo...
ak bude chodiť na kynol. bude do školy chodiť so psíkom. stretávam tie kočky.
Ivanka pri Dunaji má takú školu so zvieratami
Podľa toho čo píšeš, by som zvažovala veterinu. Ani môj chalan sa nevedel rozhodnúť, on je ale opak, zvieratá nič, a matika, fyzika. Pôvodne chcel ísť na bozp, ale sťahovali sme sa, tak si vybral geodéziu. Ale vyberal to ako menšie zlo, lebo vôbec nevedel, čo chce a ako sa bude uberať. Teraz po niečo vyše mesiaci si našťastie nevie vynachváliť.
@vevebono synovi este potom odporucam VS. tych geodetov co to realne aj skonci je malicko….takze robotu vzdy najde
detto ked on uz vystuduje bude potrebne vediet robit so skenerom a pilot uav. nie len cistu geodeziu.
v Nitre stredna veterinarna skola?
@lucik194 vraj sa tam hlási veľký počet žiakov a obávam sa že z oveľa lepším priemerom znamok.
Na veterinu by som ju dala.
@anonym_a01ed5 skusi to len sa tam hlási velmi vela detí vraj. A obávam sa že z lepším priemerom znamok
@vevebono to by bolo pre ňu super ale vraj sa tam hlási velmi vela detí. Preto hľadám alternatívu. Niečo čo by ju bavilo a možno to nieje tak v povedomí
Buď poľnohospodárska - napr. odbor kynológia alebo umelecká škola.
@anonym_1a0907 chce to skúsiť bud kynológia alebo veterina ale obávam sa že sa tam hlási velmi vela detí tak hľadám alternatívu nieco co možno nieje tak v povedomí
@vevebono synovi este potom odporucam VS. tych geodetov co to realne aj skonci je malicko….takze robotu vzdy najde
detto ked on uz vystuduje bude potrebne vediet robit so skenerom a pilot uav. nie len cistu geodeziu.
@lucik194 veľká vďaka! Určite si vyberal zodpovedne, nebolo to štýlom, ako napríklad ja, ze ved to je jedno, hlavne nech mam papier 😀
pozri poln. školy, kde sú odbory napr. agropodnikanie, kynologia, veterinárne zdravotníctvo...
ak bude chodiť na kynol. bude do školy chodiť so psíkom. stretávam tie kočky.
@deti95060810 to chce skúsiť ale ze sa tam hlási velmi vela detí a obávam sa že z lepšími známkami. Tak hľadám nieco co možno nieje tak známe
ahojko skus ivanka pri dunajii polnohospodarska (nepises odkial ste) pracujem v skole a dost ziakov sa nam tam hlasi nie jednotkarov a bez problemov sa dostanu, je tam viac odborov od kynologie po veterinu (3 rozne veteriny) deti si chvalia. ale nehladaj jej co ju bavi, hladaj nieco co bude vediet v zivote vyuzit napr. to kreslenie - grafik... je nerealne v dnesnej IA dobe takze skor zvierata. sestra ma tak veterinu a tam je super prilezitost dostat sa na rozne farmy v zahranici
ahojko skus ivanka pri dunajii polnohospodarska (nepises odkial ste) pracujem v skole a dost ziakov sa nam tam hlasi nie jednotkarov a bez problemov sa dostanu, je tam viac odborov od kynologie po veterinu (3 rozne veteriny) deti si chvalia. ale nehladaj jej co ju bavi, hladaj nieco co bude vediet v zivote vyuzit napr. to kreslenie - grafik... je nerealne v dnesnej IA dobe takze skor zvierata. sestra ma tak veterinu a tam je super prilezitost dostat sa na rozne farmy v zahranici
@kacena4 vraveli mi ze sa tam vraj hlási veľa žiakov. A ona je skôr lepsia trojkarka.
@kacena4 vraveli mi ze sa tam vraj hlási veľa žiakov. A ona je skôr lepsia trojkarka.
@anonym_autor veterina v Nitre je ťažká škola, treba sa tam veľa ucit. Kamaratkina dcéra v 1 ročníku na začiatku marca odišla na inú SŠ a to mala len dve 2 prvý polrok na vysvedčení. Ale ona sa stále učila, prišla v piatok z internátu a v kuse zahrabana v knihách.
@anonym_autor na škole by ste mali mať výchovnu poradkynu aj psychologicku ona by vám mala vedieť poradiť
@anonym_autor poprípade pedagogickú?
Hmm z opisu by som tiež volila veterinárnu, ale ak vravíš, že známky nie sú bohviečo, tak potom vybrať asi iný smer. Asi bude kontaktná keď má rada zvieratá, možno nejaké služby v cestovnom ruchu? Hotelová akadémia?
Otazka znie:Co chce dcera??Nie mama,ale dcera.Aby sa nestalo raz,ze bude dcera vycitat mame:ved ty si mi vybrala skolu,ty si chcela.
Treba sa hlavne s dcerou rozpravat a mate v skole aj poradcu.Nech sa dcera s nim porozprava.
Dcéra chodí na kynológiu v Ivanke pri Dunaji, teraz bude maturovať. Ale aj v Ivanke sa hlásilo veľa detí. Nebolo až také jednoduché sa tam dostať...
@anonym_autor záleží aj na tom či vám ide len o hladké štúdium alebo aj o budúcnosť... veterina nemá veľký potenciál do budúcna.... ja by som v dnešnej dobe určite uvažoval hlavne tak aby sa dieťa vedelo dobre uplatniť prípadne ísť na dobrú VŠ... s prácou je to posledné roky veľmi zlé a bude bohužiaľ ešte horšie. Titul bude o chvíľu potrebovať aj upratovačka...
@deti95060810 to chce skúsiť ale ze sa tam hlási velmi vela detí a obávam sa že z lepšími známkami. Tak hľadám nieco co možno nieje tak známe
@anonym_autor a nieje niečo ,, podobné,,no menej známe?moja chce ísť za farmaceuta ale keďže aj tam sa hlási strašne veľa detí aj cez 200 na najbližšej škole čo máme a berú len 30 tak je malá šanca že sa tam dostane ...objavili sme odbor biochemia a farmakologia tiež v BB a tak sama sa rozhodla že pôjde tam ..je to nový odbor a mala by a tým mať tiež dosť rozšírené možnosti
Tak či tak musí na internát (čo som nechcela)ale tu v okolí žiadna lepšia škola nieje
do skoly by ich mali prísť testovat a doatanes posusok naco sa hodi. Moj nosil domov brožúrky vsetkym stredných škôl v BA, pozeral a cital. chodil na dni otvorených dveri a rozhodol sa sam. Ak je 9 tacka. Nechaj ju trocha sa poobzerat aj samu.
@anonym_autor na škole by ste mali mať výchovnu poradkynu aj psychologicku ona by vám mala vedieť poradiť
@luciq1 čakáme teraz na vyjadrenie. Tak som zvedava
@anonym_autor poprípade pedagogickú?
@luciq1 to jej navrhuje triedna. Ona sa ju snaží nahovoriť 😄 ale dcera kruti hlavou ze ona do konca života sedieť v škole nebude
Hmm z opisu by som tiež volila veterinárnu, ale ak vravíš, že známky nie sú bohviečo, tak potom vybrať asi iný smer. Asi bude kontaktná keď má rada zvieratá, možno nejaké služby v cestovnom ruchu? Hotelová akadémia?
@dorizzz toto je dobra rada dakujem
Otazka znie:Co chce dcera??Nie mama,ale dcera.Aby sa nestalo raz,ze bude dcera vycitat mame:ved ty si mi vybrala skolu,ty si chcela.
Treba sa hlavne s dcerou rozpravat a mate v skole aj poradcu.Nech sa dcera s nim porozprava.
@anonym_2c0c76 ona ide skúsiť tu veterinarnu. To ju láka. Ja sa ale obávam skrze toho kolko sa tam hlási ze sa tam nedostane. Tak by som rada nasla možno odbor ktorý je tomu podobný
Dcéra chodí na kynológiu v Ivanke pri Dunaji, teraz bude maturovať. Ale aj v Ivanke sa hlásilo veľa detí. Nebolo až také jednoduché sa tam dostať...
@elenajezova presne pre toto by som rada nasla nieco podobne kedze na takéto skoly sa hlási vela detí
@anonym_autor záleží aj na tom či vám ide len o hladké štúdium alebo aj o budúcnosť... veterina nemá veľký potenciál do budúcna.... ja by som v dnešnej dobe určite uvažoval hlavne tak aby sa dieťa vedelo dobre uplatniť prípadne ísť na dobrú VŠ... s prácou je to posledné roky veľmi zlé a bude bohužiaľ ešte horšie. Titul bude o chvíľu potrebovať aj upratovačka...
@anonym_1db2a7 ona pojde do zahraničia. Nemá v pláne zostať na Slovensku. A u nej vysoká škola asi nebude potrebná. Keď sa rozprávame tak jedine co ju zaujíma su enviromentalne smery.

v Nitre stredna veterinarna skola?