Ako vybrať správne gymnázium?
Ahoojky. Som v 9. ročníku na základke a už sa tak učitelia pýtajú ,že na aké školy chceme ísť. U mňa to je asi gymnázium pretože som jednotkárka a aj celkom šikovná. Pôvodne som chcela ísť na gymnazium P.J.Š. do Rožnavy,pretože je vraj dobrý. Lenže treba si dať prihlášky na 2 školy a tak som premýšľala,že kam teda na tú druhú školu. Zaujalo ma aj gymnázium J.G.T. v Banskej Bystrici no lenže tu je ten problém pretože to je 8. najlepšie gymnázium a tak sa obávam že to bude až veľmi ťažke. Taktiež sa mi zapáčilo aj gymnázium A.S. tiež v Banskej Bystrici lenže to už je trošku horšie gymnázium( je stále dobré,ale má trošku horšie hodnotenie). Preto som sa chcela poradiť ,že čo by ste odporučili mne poprípade keď ste chodili niekto na tieto gymnáziá tak že ako ste boli spokojný pretože už mám dosť stresy, že či si vyberiem správne. Taktiež nemám rada predmety ako geografia,dejepis,nemčina,fyzika. Baví ma celkom matematika ale niesom si úplne istá či by ma to bavilo na strednej a že či chcem v tomto odvetví aj pracovať. Rozmýšľala som aj nad nejakou odbornou školou ale problém je ten ,že ešte ani neviem čo by som také chcela robiť a vôbec aký odbor si vybrať. Tak neviem prosím poraďte🙏🙏
Syn teraz zmaturoval,za cele 4 roky som ho bepocula slovko po nemecky,ale vzdy mal dvojky z nemčiny,nejako preplaval aj tym neoblubenym predmetom.Cele leto brigadoval v Nemecku a nemcinu akoby nasiel.Nikdy nevieš co sa ti zide...
Skolu si vyberaj najlepsiu aku mas v okoli,ver si a nepodcenuj sa
az taka sikovna nebudes, ked napises niesom, mam deti mladsie od teba, ktore vedia, ako sa to spravne pise
dalsia vec, ze si vymenovala az prilis vela predmetov, ktore ta nebavia, asi nebudes velmi studijny typ
podla fotky asi nebudes deviatacka, nechapem na co taketo prispevky...
Tá fotka akosi nekorešponduje s uvedeným infomácie, že si v 9. ročníku
az taka sikovna nebudes, ked napises niesom, mam deti mladsie od teba, ktore vedia, ako sa to spravne pise
dalsia vec, ze si vymenovala az prilis vela predmetov, ktore ta nebavia, asi nebudes velmi studijny typ
podla fotky asi nebudes deviatacka, nechapem na co taketo prispevky...
@anonym_f2f9af zas nešikanuj za pravopis... bežne píšem meno s malým písmenom lebo sa mi to nechce opravovať. dáma chce školu poradiť a nie že má chyby v príspevku.
odkiaľ si ? daj si otázku či sa ti chce cestovať. Dcéra cestuje denne do školy . škola je vzd. asi 35 km + cesta zo stanice do školy. Takže denne urobí asi 8 km peši. je unavená , neučí sa vôbec - sem tam niečo spraví lebo aby sa nepovedalo. Našťastie je to zatiaľ ok.
takže porieš či sa ti chce cestovať 4 roky , alebo budeš na internáte. do akej vzd. si ochotná cestovať.
@tamarik A rodičia ti radia ako? Či je rozhodnutie len na tebe? Dúfam, že nie... Sú s tým v pohode, ak by si išla na internát, alebo by chceli radšej, aby si dochádzala? Ono, ísť na gymnázium, ktoré je na vrchole rebríčkov je síce super a inšpiratívne prostredie ťa môže do istej miery ťahať vpred, ale tiež tam vedomosti nelejú lievikom. Na dobrú VŠ sa môžeš dostať aj z "horšieho" gymnázia. Dôležitejšie je čím skôr zistiť, na akú VŠ chceš ísť, aké sú tam prijímačky a podľa toho na sebe makať, častokrát aj nad rámec učebných osnov.
@anonym_f2f9af zas nešikanuj za pravopis... bežne píšem meno s malým písmenom lebo sa mi to nechce opravovať. dáma chce školu poradiť a nie že má chyby v príspevku.
@deti95060810 tak ale napísať "ako ste boli spokojný" je celkom mimo na údajne dobrú žiačku. Očividne spolu s ostatnými vymenovanými predmetmi ju nebaví ani gramatika. Ja by som odporučila odbornú školu a nie gymnázium. Veď tam by sa trápila na každom druhom predmete ak ju toľko vecí nebaví.
Zase si tu nejaká takáto z nás robí dobrý deň ..... Profil nesedí s príspevkom. Tam na tej fotke je 40tnicka asi.

@tamarik ak si sikovna jednotkarka, zrejme budes chciet ist na VS. Ak ti ide matika, mozno by ta bavila aj informatika, IT, programovanie, ktore su v praxi velmi ziadane. Alebo vseobecne technicke smery, kde je vsak aj fyzika dolezita (a tazka). Cize v tom pripade by dobre gymnazium bolo kvalitnou pripravou na (nielen) technicku VS. Pri vybere konkretneho hymnazia zvaz aj svoje moznosti cestovania, resp. byvania na SŠ internate (aky si typ osobnosti, financne moznosti rodicov)...
Skoda tej nemciny, lebo v nasom regione je vediet po nemecky velmi dobre (vsetci su anglictinari, ano, ta je najdolezitejsia, ale vediet este nemecky je dobre plus aj pre uplatnenie sa).