Ako zistiť, či ste pripravená na prvý sex?
Kedy mať prvý sex ešte som panna mám 16 a ako zistím či som piravena
@dzulli1980 len chcela som názor
Zistíš to tak, že sa nebudeš musieť pýtať, univerzálna odpoveď neexistuje...
@kajka229 mas kopec casu, nie si este ani zdaleka pripravena
Zistis to tak, ze ak si vies predstavit, ze by si mala po sexe dieta a vychovavala ho, tak si pripravena. Mas kopec casu. Dostuduj, randi a az si toho partnera budes vediet predstavit ako svojho manzela a otca svojich deti a budes ho skutocne velmi lubit, potom do toho chod.
@ada12345 nie každá žena chce mať deti, to také ženy nemajú mať sex nikdy?😆
@ada12345 toto je rada jak z čias dávnych kedy sex primárne slúžil nato aby mali ľudia deti vtedy ich ale mali veľký počet 😀 no dnes je doba iná a dievčatko správny čas bude vtedy keď príde ten správny chlapec. V skratke nevyhľadávaj sex skôr ako to príde samé. A keď to bude ten "správny čas" tak to budeš vedieť aj sama.
@ada12345 Predstavovat si moze.S velkou pravdepodobnostou jej prvy nebude jej manzel.
Keby som mala mysliet na to, ze ci som pripravena mat dieta tak akoze sorry, ale to nie je nikto ani po 30tke
@medda_beda
@bronkax
@mikasa_ackerman
Moje zlate, po kazdom sexe je riziko, ze zena otehotnie, obzvlast u takychto mladych neskusenych dievcat. Takze ak s tym chce zacat, musi ratat s tym, ze moze nechcene otehotniet. Pokial s tym nie je uzrozumena, tak nech pocka.
Budte tak dobre a nestarajte sa do druhych odpovedi, ked same odpovedat adekvatne neviete.
Deti treba viest k moralnym hodnotam, aj k cudnosti a nie tak skoro zbytocne zacinat. Co jej ujde, ked zacne po 18 ci 20tke? Akurat sa vyhne kope sklamaniam a problemom s opacnym pohlavim.
@kajka229 čo to je pripravenosť na sex?fyzicky?psychicky?
Každý to máme inak,lebo pre každého je spojený s niečím.
Pre mňa sa pripravenosť spája s tým správnym človekom na vážny vzťah a teda,to treba čas nájsť a zistiť,či ten človek za to stojí.
@ada12345 a súhlasím úplne s tebou. Ono by stačilo na MK,keby už ženy keď rádia,tak radili tak,akoby ta rada bola ich dieťatu,manželovi,blízkemu človeku.
Sex je sex,milovanie je iná vec. A nič žene neutecie,keď počká....len získať môže.
@ada12345 toto nie je dobra rada. Dovolim si tvrdit, ze vacsinu sexov v mojom zivote som mala v situacii, ked som po sexe nechcela dieta a nebola som pripravena ho vychovavat. A to mam 53! S tym, ze jej nic neutecie, ked pocka aj do 20, uplne suhlasim. Sama som mala sex az vtedy a nic mi neuslo.
@kajka229 v tvojom veku mas na to kopec casu. Spravny cas bude vtedy, ked to s partnerom budete obaja velmi chciet a ty o tom nebudes pochybovat. Ale pred tym pozor na mozne otehotnenie.
@kajka229 Tak vychodiskom je mat vztah, kde je vzajomna laska. Pre prvykrat urcite neodporucam nic ine, ziadne kamaratstvo s vyhodami ani jednorazovku. No a velmi dolezita vec, je aby zena mala sebauctu. Inac sa moze stat, ze dovoli chlapovi veci, ktore robit nechce, neozve sa, ked jej bude nieco neprijemne, pripadne ho necha, aby myslel pri tom len na seba. Posledne su samozrejme vedomosti o antikoncepcii. Ak toto vsetko mas, tak uz len cakat, ten pocit sa dostavi, spoznas to.
Čo ťa priviedlo k tomu že nad tým uvažuješ? Priateľ ? Tlak kamarátov?
@medda_beda
@bronkax
@mikasa_ackerman
@simsalabim
Kočky, asi ste nepochopili, ako to @ada12345 myslela. Ja si, naopak myslím, že je to veľmi dobrá rada pred prvým sexom a hlavne, ak o tom uvažuje 16 ročné dievča. Musí si byť vedomá toho, že môže "nechtiac" otehotnieť. Ak na to nie je pripravená psychicky, fyzicky, ani materiálne, tak nech na ten prvý sex ešte @kajka229 počká. Ak si však vie predstaviť v prípade tehotenstva vynosiť, porodiť, starať sa o dieťa a prípadne aj popri tom študovať (alebo školu nedokončiť), tak nech sa páči...
@kajka229, porozmýšľaj o tom aj v týchto širších súvislostiach. Určite nechoď do prvého sexu v 16 len preto, že si sa bezhlavo zaľúbila, ostatné spolužiačky/kamarátky už sex mali, núti Ťa do toho priateľ atď. Musí to byť Tvoje vedomé rozhodnutie, za ktoré budeš vedieť niesť v prípade zlyhania aj následky. Vtedy budeš pripravená. Z môjho pohľadu máš ešte kopec času, nič Ti neutečie.
@sovica praveze si myslim, ze som to pochopila dost dobre a svojim prispevkom som len chcela dat najavo to, ze ani zena v mojom veku nemusi byt, ako pises, "psychicky, fyzicky a materialne", pripravena to dieta vynosit (a vychovat). Hoci deti mam, ani teraz, ani pred 10 ci 15 rokmi by som uz dalsie dieta nechcela.... Davat znamienko rovna sa medzi sex a "ochota prijat tehotenstvo" je podla mna nespravne.
Mňa by zaujímalo, podľa tejto logiky, že keď po 2-3 deťoch povedzme v 35-40tke nie sme pripravené vychovávať už ďalšie dieta, tak s tým radšej už nadobro seknúť? 😉
@simsalabim
@bluka2
Kočky, však nemusíme ísť do extrému. Tu ide o 16 ročné dievča, ktoré si nechceným tehotenstvom v tak mladom veku môže skomplikovať život. Pýtala sa, kedy je pripravená na PRVÝ sex. Nie, že prestaňme sexovať v 35, lebo už nechceme deti alebo nie som momentálne "psychicky, fyzicky a materiálne" na tom dobre, tak nebudem sexovať. V každom prípade, aj dospelá žena by k sexu mala pristupovať zodpovedne a v prípade neželaného tehotenstva by sa mala postaviť k tomu čelom. Lebo, nebudeme si klamať, aj pre dospelú a zodpovednú ženu je neželané tehotenstvo výzva a veľké rozhodnutie - nechať si dieťa alebo ísť na potrat? Ani jedno z týchto dvoch rozhodnutí nemusí byť pre ženu jednoduché. 16 ročná síce nie je už malé dieťa, ale stále to ešte nie je dospelá žena, ktorá vie riešiť zložité životné situácie. Ale možno mám blbý názor a mýlim sa... Mám 14 ročnú dcéru a zatiaľ sa mi zdá veľmi rozumná a zodpovedná (klopem, nech to nezakríknem🙈), ale neviem, čím ma ešte v budúcnosti prekvapí a čo budeme musieť riešiť...
@sovica máš pravdu, že je pripadne neželané tehotenstvo výzva v každom veku. Keď uvážime, že pravdepodobnosť neželaného tehotenstva je pomerne mala a ta výzva síce veľká, ale zas nie je to úplne nezvládnutelné sa v tom prípade nejako rozhodnúť. Podľa mňa su omnoho horšie veci vo svete, čo sa môžu stat a tak by mi to riziko až tak neovplyvnovalo rozhodnutie, či mať sex alebo nemať. Možno sme ovplyvnení našim okolím - napríklad v práci moja úspešná kolegyňa projektová manažérka mala dieta v 17tich a zatiaľ, co my ostatné sme sa snažili podávať minimálne výkony s našimi mini deťmi, ona mala veľké dieta a excelovala. Nemusí to malé riziko hneď znamenať koniec sveta. Nevidím 16 ročnu teenagerku ako nejaké dieta úplne neschopne sa postarať o ochranu a pripadne robiť ťažšie rozhodnutia. Moja ma len 8 a už teraz si v podstate riadi život pomerne sama, všade chodí sama, škola, krúžky, do mesta, zariadi si všetko, vyplní formuláre; už teraz je taky malý dospelý typ, myslím, že za ďalších 8 rokov už je proste mentálne dospela, ale ktovie - uvidime
@sovica Nepíšeš zle.Keď nie je pripravená prijať myšlienku neželaného tehotenstva, oznámenia to rodičom atď tak by mala počkať.
Pripravená nebude síce žiadna žena, ale aby to vedela aspoň akceptovať.
Myslím si, že dievčatá v tomto veku by hlavne nemali mať sex s chlapcom ktorý ešte nevie čo robí a mali by obaja počkať.Lebo väčšina otehotnela v mladosti s neskúseným chlapcom.
Aj zle nasadená ochrana môže zlyhať.
A tak ako píšeš nemala by to robiť len preto, že spolužiačky už vyskúšali alebo ju k tomu partner núti.Taký zato nestojí.
@kajka229
Pripravená budeš vtedy keď to tak budeš cítiť.
A kedže si ešte nikoho nemala tak sa môžeš 10krát rozhodnúť či to naozaj chceš a s kým.
@ada12345 Nič jej neújde v tom s tebou súhlasím.
Veď sama mám sestru ktorá po chlapcoch v 18 nepozrie.
Ale správny vek na sex neexistuje a ani partner kedže si nemusia po tejto stránke vôbec sadnúť.
16 nie je skoro ani neskoro.Len je lepšie to prehodnotiť lebo vzťahy v takom veku väčšinou nevydržia.V dnešnej dobe by som povedala, že ľudia sú skôr nevzťahový tak netreba byť naivná.
Môže si len vybrať a dúfať, že by sa k prípadnému tehotenstvu postavil zodpovedne a, že je pripravený na vážnejší vzťah.Poznám taký párik a sú spolu 20 rokov len preto, že chlap nemal v hlave nakakané a nevykašlal sa na svoju tehotnú 18 ročnú partnerku.Keby neotehotnela už by s ňou nebol.Tak sa vyjadril.Takže môže si muža predstavovať ako svojho manžela, ľudia sa menia.
Väčšina dievčat v takom veku otehotnela s rovesníkom ktorý nevedel čo robí.Takému aj ochrana zlyhá.
A sklamanie neprichádza vekom.Sklamať sa môže aj po 20tke.
Pripravená na deti nebude nikdy kedže aj staršie ženy majú obavy.Takže nech si len zváži či je schopná absolvovať to v mladom veku ak by náhodou.A nech túto tému prediskutuje aj s nádejným partnerom.
Svojej dcére (ak by som ju raz mala) by som rada poradila aby počkala a najlepšie by bolo keby to bol muž ktorý by si ju chcel vziať nech sa toľko nesklame v mužoch, ale z vlastnej skúsenosti viem, že sex môže od lásky veľmi odradiť a človek vekom začína rozmýšľať či to bolo správne rozhodnutie sa hneď viazať.
A muži sú niekedy na otcovstvo pripravený až po pár vzťahoch a vo vyššom veku.
V okolí nemám asi nikoho kto by si žil v šťastnom manželstve od puberty.
U mojej generácie je svadba pred 30tkou výnimočnosť a aj tie prvé vzťahy nevydržali.Takže pri dnešnej mentalite ľudí je najlepšie asi so sexom nezačať vôbec do 30tky.
Bez všetkej srandy.Mládí si chcú užívať a nie sa viazať.
Ťažko radiť.Väčšina z nás sa najprv sklamala.A človek to neovplyvní ak sa druhá strana zachová inak.Neexistuje správny čas, správny partner, málokto bohužiaľ našiel svoju spriaznenú dušu.
Ženy a vy ste tu každá čakali do 20ky? Lebo tu nejde ani tak o ten vek ako o tú pripravenosť. Úplne je jedno koľko rokov bude mať niekto čaká do 17ky niekto aj do 35ky. Baba možno už o rok dva bude vyspelejšia a bude v tom mať jasno. Takže vekové hranice sú podľa mňa úplne vedľa.
@bronkax Polovicu žien ajtak netrápi kedy mala prvý styk, ale s kým.
Lenže to žiadna dopredu nevie ako ktorý vzťah nakoniec dopadne.
Či v 15 či v 18 iný sex to nebude hlavne nech je dobrovoľný a zodpovedný.
Zistis to tak, ze ked budes s tym spravnym clovekom, budes sama citit, ze to chces spravit. Ale este predtym ako sa tak stane, nastuduj si moznosti ochrany. S chlapcom, ktory by nerespektoval to co citis, co chces/alebo nechces, ktory sa odmieta chranit, nepozera na tvoje potreby a vyzaduje od teba nieco, co nechces, s takym nespi, lebo nie je ten pravy. Prvy sex by mal byt s niekym koho poznas uz dlhsie, koho lubis, kto lubi teba, je k tebe pozorny a mysli to s tebou naozaj vazne a nemal by na teba v tomto smere nikdy tlacit.
Nesexuj, zistis ze je to navykove a potom budes toho otrokom😅

Ešte si nejaký ten rôčik počkaj ... venuj sa škole.
@kajka229