icon

Ako zvládnuť monotónnu prax v reštaurácii?

alexa_19
19. okt 2025

Dobrý deň chodím na hostinský odbor posledných 3.ročník chcela by som sa spýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť na praxi som v reštaurácii a väčšinou robím stále to isté -šúpanie zemiakov a cítim, že sa nič nové nenaučím. Riešila som to i so zastupkyňou praxe aj riaditeľkou ale nič nevyriešili len povedali že "oni s tým nemajú nič" a ja už neviem ako to mám riešiť tak by som chcela vedieť, či sa to dá nejako lepšie zvládnuť alebo ako ste to riešili vy. Každý tip alebo skúsenosť mi veľmi pomôže

Strana
z2
mandzula
21. okt 2025
@majkamajusqa

@zub_casu prepac ale to je poriadna blbost co pises, tiez mam restauraciu a som von zo skoly 25 rokov. Vsade maju nejaky ucebny plan ktory treba dodrzat a urcite nie je o supani zemiakov 3 roky. Ved ako sa ma naucit varit? My sme boli najprv v Restauracii, potom v skole a nakoniec sme varili na policii. A varili sme samostatne uz v 2. rocniku a majsterky len kontrolovali ci robime vsetko spravne

@majkamajusqa som rada, ze sa ozval niekto z praxe, lebo mne napovedal uz aj sedliacky rozum, ze to, co opisuje autorka, v poriadku urcite nie je.

majkamajusqa
21. okt 2025
@mandzula

@majkamajusqa som rada, ze sa ozval niekto z praxe, lebo mne napovedal uz aj sedliacky rozum, ze to, co opisuje autorka, v poriadku urcite nie je.

@mandzula autorku evidentne vyuzivaju a to poriadne
Skola mozno ani netusi ako to u nich vyzera na praxi alebo im to je jedno. Kazdopadne nech to ide riesit s rodicmi lebo sama nepochodi.

A tu pani vyssie, teda netusim na aku skolu chodila ale normalne by ma to zaujimalo. Ze kde sa cely cas len krumple supu 🙄

Strana
z2