Ako zvládnuť nespokojnosť tínedžera s rodinnými aktivitami?
Ahojte, chcela by som od vás radu alebo aspoň iný pohľad na vec. Mám 15 ročnú dcéru a 5 ročného syna. Po veľmi dlhom ťahaní som z dcéry dostala odpoveď prečo je je smutnejšia teraz a keď jej poviem, že idem preč s manželom tak je vidno, že taky silený úsmev dá. Povedala mi, že my s manželom chodíme teraz kade tade aj na viac dní a ona väčšinou ostáva doma s mladším bratom a príde ku ním moja mama alebo moja sestra. A ju to aj hnevá aj je smutná, že my chodíme preč a ona musí ostať doma, že aj ona by rada išla na niekoľko dní preč alebo na cely deň s nami. No keď mi toto povedala ostala som taká zarazená aj smutná, že to takto berie nikdy nebol problém s tým, že s manželom chodíme preč. Je pravda, že tento rok chceme ísť s manželom viackrát preč aj sme už boli ale nikdy ma nenapadlo, že to takto berie. Na budúci tyzden v sobotu si kúpila listok na podujatie v meste samu ju tam nepustíme a tak manžel, že uvidí podľa počasia, že si možno kúpi listok a pôjde s ňou a keď si nekúpi tak dcéra predá lístok a nepôjde. A už je oheň na streche, že prečo si nemôže už teraz kúpiť lístok a pôjdu, že čo keď už potom nebudú lístky a že chce ísť. Kľudne aj sama pôjde. Ďakujem za dočítanie viem, že je to trochu chaotické ale písala som to tak jak ma napadlo. Budem rada za to čo by ste vy robili alebo iný pohľad na to popravde ja veľmi dceru v tomto nechápem.
Ale tak nikde nie je dane ze nemozete ist sami s muzom, ale trrba ist aj s detmi. Ja fakt nerozumiem preco nemozete ist s dcerou na tu jej akciu, kvoli dazdu? To fakt, to nie je ani rozumny dovod to je nahovno vyhovorka. Nikde nie je dane ze musite chodit len na akcie deti a s detmi, ale fakt sa neda nastavit to rozumne pre kazdeho nieco?
Koľko tém ešte potrebuješ založiť aby si pochopila, že ste totálne na hovno rodičia a že chyba je vo vás a nie v pubertálnej dcére?
Si zbytocne prsty derete
Matka roka sa uz neozve 😃
Veľmi dúfam že len vymyslená téma ak nie tak je mi vašich detí ľúto
@anonym_autor chuda dievca... chlapec asi na tom nebude ovela lepsie, ale asi to nevnima. Ad akcia v meste: bud ju nechajte ist samu alebo si rovno kupte listok a chodte s nou.
Názorný príklad urobiť si detí pre nálepku ...rodina.... chúďa dievča...sebe doprajete a detí vynechávate
To je vtip?Vy ste teda rodicia roka.
@anonym_autor Viem si predstaviť,ze napr.do divadla pôjdete len s manželom, prípadne aj do kina na film, ktorý by nebol vhodný pre deti.Je to v poriadku,ak máte čas len pre seba, ale určite,ako rodičia,by ste nemali odsúvať svoje deti bokom.Urcite by deti ocenili, že máte aj spoločné aktivity/kino, spoločná večera alebo zmrzka,dovolenka,/...a áno, občas aj podľa predstáv detí/napr.spolocne navštívený koncert dcéry s otcom alebo návšteva akcie so synom -vystava áut, rôznych modelov...
Dúfam že je toto vymyslená téma. Ja som v 15,keď chcela ísť s našimi,hneď ma vzali. Alebo naopak volali mňa. Toto dúfam nemyslíš vážne. Pevne dúfam že po týchto komentároch( so vš.suhlasim) tak sa uvedomíte a budete so dcérou viac. . Mne keby 15r dcéra povie že chce so mnou, okamžite sa teším a beriem.
@klarolinne Tak rodičia roka no.Raz sa mladá naštve a bude vedieť prečo.
@anonym_50c9a6 veľmi smutné čítanie. Chudáci deti.
Nečítala som všetko...len tvoj príspevok.
No ja som zas ten druhy rodič, opak teba 🥹
Mam deti vo veku 15 a 17rokov a mam potrebu ich stále volať s nami
A oni chodia veľmi radi
Neviem si predstaviť nechať ich doma ak viem že by radi sli a chodiť na výlety bez nich.Ano,ja viem ze občas aj ja s manželom by sme niekam mohli
Ideme spolu na víno,večeru, mame kopec voľného času sami pre seba
Ale proste ak sa ide na výlet,deti idu automaticky s nami
Staršie dieťa s nami nebolo tento rok na dovolenke, ale tak bolo pracujúce
Srdce mi trhalo🤦♀️ ale len mne😄 no zvládla som to😄
Ja sa poznám,ja by som mala hrozne výčitky že chudatka moje deti😅
V tomto dcéru chápem, možno sa cíti odstrcena
Nebaví ju tráviť čas doma s bratom,babkou alebo tetou
A ja sa jej nečudujem

Ja mám 15 ročnú dcéru a 6 ročného chlapca a chodím s nimi všade na výlety,či zoo,turistika,hrady zámky,kino,jarmoky všade spolu.Niekedy ide s nami aj manžel keď sa mu dá.Minule som bola s dcérou sama na koncerte aj v kine,na nákupy a tak robíme si babske dni.
Odkedy máme deti s manželom sme neboli nikde sami,lebo nemá nám kto postrážiť deti.Ale mne to nevadí ja chodím najradšej s deťmi všade.Neviem si predstaviť nechať deti doma,ale určite sú aj taký ľudia čo kvôli mužovi kašľu na deti.Je to smutné.