Ako zvládnuť nespokojnosť tínedžera s rodinnými aktivitami?
Ahojte, chcela by som od vás radu alebo aspoň iný pohľad na vec. Mám 15 ročnú dcéru a 5 ročného syna. Po veľmi dlhom ťahaní som z dcéry dostala odpoveď prečo je je smutnejšia teraz a keď jej poviem, že idem preč s manželom tak je vidno, že taky silený úsmev dá. Povedala mi, že my s manželom chodíme teraz kade tade aj na viac dní a ona väčšinou ostáva doma s mladším bratom a príde ku ním moja mama alebo moja sestra. A ju to aj hnevá aj je smutná, že my chodíme preč a ona musí ostať doma, že aj ona by rada išla na niekoľko dní preč alebo na cely deň s nami. No keď mi toto povedala ostala som taká zarazená aj smutná, že to takto berie nikdy nebol problém s tým, že s manželom chodíme preč. Je pravda, že tento rok chceme ísť s manželom viackrát preč aj sme už boli ale nikdy ma nenapadlo, že to takto berie. Na budúci tyzden v sobotu si kúpila listok na podujatie v meste samu ju tam nepustíme a tak manžel, že uvidí podľa počasia, že si možno kúpi listok a pôjde s ňou a keď si nekúpi tak dcéra predá lístok a nepôjde. A už je oheň na streche, že prečo si nemôže už teraz kúpiť lístok a pôjdu, že čo keď už potom nebudú lístky a že chce ísť. Kľudne aj sama pôjde. Ďakujem za dočítanie viem, že je to trochu chaotické ale písala som to tak jak ma napadlo. Budem rada za to čo by ste vy robili alebo iný pohľad na to popravde ja veľmi dceru v tomto nechápem.
@anonym_74ca49 to fakt? Môžeš mi dať link na tu diskusiu prosím?
Byt tvojou dcerou idem hocikam na internat a nevidim vas ako je rok dlhy. Odlozit 5 rocne dieta k babke … no ked to nie je velmi casto, ok. Ale priviazat 15 dceru o babku a 5 rocneho syna? Vsak je skoro dospela .. jasne, ze vidi, ze ma funkciu starostlivosti o maleho brata a vas zaujem o nu je 0 bodov. Naco si robite deti, ked nemate zaujem. O 3 roky budes vyplakavat, ze dcera sa odstahovala na druhu polku zemegule a o vas nezakopne … preco by aj mala.
Si zlá mama. A keď sa tvoja dcéra v osemnástke odsťahuje a definitívne s tebou preruší kontakt, tak sa nečuduj. Pozrela som si aj predchádzajúce témy, na ktoré je tu odkaz a veľmi zle sa čítajú tvoje slová. Ty to dievča proste nemáš rada. Čím si to zaslúžila?
Si zlá mama. A keď sa tvoja dcéra v osemnástke odsťahuje a definitívne s tebou preruší kontakt, tak sa nečuduj. Pozrela som si aj predchádzajúce témy, na ktoré je tu odkaz a veľmi zle sa čítajú tvoje slová. Ty to dievča proste nemáš rada. Čím si to zaslúžila?
@anonym_736583 ....proste sa narodila zlej matke.Osobe,ktorá nevychovava a nevedie,ale rozkazuje a riadi.Takyto ľudia by nemali mat deti
@anonym_autor To je smutne, ze Ti dieta musi povedat, ze sa citi ignorovane rodicmi.
Prosím, prosim, nepíšte tu, že toto je reálna situácia. Mám doma 15 ročnú dcéru a áno so len nechcem predstaviť, že toto niektoré deti doma zažívajú a matka je ešte taká..., že sa príde na koňa poradiť, lebo nechápe, čo robia zle.
Všetci vieme,že niektoré témy sú tu vymyslené, ale toto je tak smutné, že veĺmi chcem veriť,že táto k nim patrí. Ak nie, naozaj zvážte internát a dcére prajem,aby sa aspoň v dospelosti cítila šťastná milovaná.Ako si môže rodič niekde v prdeli užívať a byť si vedomý,že deti odkladá a dcéra to vnìma až moc dobre a trápi sa.Fuj , grc mater.Mám v tom veku syna a je čoraz viac samostatná jednotka,ale kým pôjde s nami dobrovoĺne,tak aj pôjde.Vo dvojici sa budeme trajdať zbytok života.
Všetci vieme,že niektoré témy sú tu vymyslené, ale toto je tak smutné, že veĺmi chcem veriť,že táto k nim patrí. Ak nie, naozaj zvážte internát a dcére prajem,aby sa aspoň v dospelosti cítila šťastná milovaná.Ako si môže rodič niekde v prdeli užívať a byť si vedomý,že deti odkladá a dcéra to vnìma až moc dobre a trápi sa.Fuj , grc mater.Mám v tom veku syna a je čoraz viac samostatná jednotka,ale kým pôjde s nami dobrovoĺne,tak aj pôjde.Vo dvojici sa budeme trajdať zbytok života.
Mam doma troch pubertakov ktory uz viac nechcu chodit s nami ako ano. Ale i napriek tomu mame stale aktivity ktore su bud podla nich alebo spolocne. Prave sami s manzelom sme zacali chodit na dlhsie pobyty len pred 4 rokmi a do teraz je to vzdy len jedena dovolenka v roku na par dni kedy sme len my. Tym ze deti uz su starsie maju uz vlastne zaujmi a preto sa im viac prisposobujeme. Takze som si pekne odtrpela vystavu motoriek kde som paradne vymrzla, manzel zvladol automobilovy zavod kde ho vyfukalo a mal alergiu v plnom prude, alebo sme prezili den v aquaparku kam chceli ist deti. Oni zasa absolvovali turistiku na hrad alebo jaskynu. Celkovo to riesime velmi starostlivo aby boli vsetci spokojni. Minuly rok som dostala na narodeniny zahranicny vylet, mesto po ktorom som velmi tuzila, mali sme ist len my s manzelom, najmladsi syn povedal ze by chcel ist aj on. Vies co? Mali sme uzastny vylet v trojici. Keby si sa teraz spytala mojho syna kam by este niekedy chcel ist tak to je prave tam. Co ti brani ju zobrat, co vam brani mat aktivity ich, vase a spolocne. Co vam brani tie.deti na ich aktivyty doprevadzat. Lenivost a sebeckost, neschopnost sa obetovat pre deti o kus viac, neschopnost vystupit z vasej komfortnej zony. Nebud smutna, pracujte na sebe. Tu dceru mas teraz doma, teraz chce a moze s vami travit cas. Ked bude mat 30 a ani sa neukaze potom budes plakat ako si smutna ze nechodi a nemate spolocny cas. Iba ti vrati to co si jej dala.
@andrejka2424 moj prispevok nepatril tebe, ale autorke, neako mi to nejde upravit, prepac.
@anonym_autor však keď chce ísť niekam a vy ju tam sami nechcete pustiť tak choďte s ňou moja dcéra chce ísť na separa ma ho rada samu ju pustiť nechcem a tak sme kúpili ešte jeden lístok a pôjde s ňou buď muž alebo ja a v tomto veku treba si užívať spoločne chvíle spolu a nenechávať ju bez vás keď po vás túži moja ma 16 a vermi miluje spoločne chvíle teraz cez prázdniny sme si užili boli sme spolu v ZOO s otcom si užila celý den na motokárach spolu sme pozerali zavody motoriek na okruhu
😔 smutno mi je z toho
Veľmi smutné... Veľmi veľmi
A manzel nechce tráviť s deťmi čas a dovolenky?nejako mi to nejde do hlavy celé čo si napísala
Lebo mne úprimne to príde ze deti niesu jeho a ty ich nemáš problem odstaviť kvôli ,,chlapovi,,
Neverim tomu ze jeden normálny otec nechce tráviť dovolenky so svojimi deťmi a ze ty si na tej istej vlne ako MATKA to jediné dáva zmysel ak nieje ich otec a ty pre chlapa odsunies deti
Prepáč
No vy ste riadni sebci. Nepoviem,raz za prazdniny nejaky predlzeny vikend si oddychnut,ale pises,ze casto chodite prec a ich ako zvieratka nechavate doma. No ako sa asi ma citit???? Ty by si sa ako citila,keby ta muz nechaval doma a isiel si po dovolenkach s kamaratmi? Bola by si vysmiata,v pohodicke? To uz ked sa tebe nechce ist s nou na tu akciu,nemoze pohnut zadkom aspon muz a urobit jej radost? Ano,vsetko jej zruste,zatrhnite,zamknite ju doma,chodte prec a cudujte sa,preco sa neusmieva🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Veľmi smutne sa mi to číta 😕
@anonym_autor Nikdy by som nechodila s mužom sama ak by chceli aj deti. U nás v tom veku (aj mladší)nechceli už. Iba mladší dovolenku, výlety veľmi nie. Aje prvá otázka je či chcú ísť aj oni.
My chodíme sem tam,ale väčšinou buď darčeky využívame a deti sa tešia, že nemusia.
Veď to je úplne parádne, keď 15.ročná "ešte chce s rodičmi " príde raz čas, že by ste aj chceli a budú Vám kašľaŕ na vaše dovolenky, výlety.
@anonym_autor Smutné keď jedna matka sa správa akoby chodila s milencom .A ma koncert by som išla s princípu aj keby mali krúpy padať! A ak sa raz Vám deti odcudzia aspoň budeš vedieť prečo.
A chodievate aj s deťmi, či len vo dvojici? Ako často chodíš s manželom? Prečo s ňou nejdete na tú akciu, čo sa na ňu teší? Najprv jej dovolíte kúpiť lístok a potom ho má predať a ešte aj byť spokojná?
@klarolinne Tak rodičia roka no.Raz sa mladá naštve a bude vedieť prečo.
@anonym_autor však keď chce ísť niekam a vy ju tam sami nechcete pustiť tak choďte s ňou moja dcéra chce ísť na separa ma ho rada samu ju pustiť nechcem a tak sme kúpili ešte jeden lístok a pôjde s ňou buď muž alebo ja a v tomto veku treba si užívať spoločne chvíle spolu a nenechávať ju bez vás keď po vás túži moja ma 16 a vermi miluje spoločne chvíle teraz cez prázdniny sme si užili boli sme spolu v ZOO s otcom si užila celý den na motokárach spolu sme pozerali zavody motoriek na okruhu
@andrejka1974 Veru aj náš bol v 15 tke s mužom na Separa aj iných raperov a obetoval sa vždy aj po 12tke.
Väčšina aktivít, dovolenky sa prispôsobujú tak aby bil spokojný každý. U nás opačný problém deti veilmi nechcú a vždy boli aj radi ak sje išli sami na výlet.Aje vždy sú na prvom mieste oni.
A muž je jej otec? Smutné čítanie.
@koniarova Príde mi to akoby nebol už v úvode som to tak pochopila.
@anonym_autor vidis...a u nas mam opak 😁 niekde chceme ist...len pol dna, na kupalisko a pod.aj s mensimi a skoro 14r nechce. On chce byt doma, pre neho je to nudaaa, nacooo.
Ja Tvoju dceru uplne chapem. Chce aj ona nieco zazit, uz nie je mala, aby musela trcat doma a vy si uzivate. My popravde chodime stale s detmi, pre nas je to samozrejmost, sami na vikend sme za 14r boli len raz.
tie deti ste mali vlastne načo?

Mne je smutno keď to čítam, tak dcéru sami nepustíte ale ak sa vám nebude chcieť tak ona musí ostať doma.
Keď si bola naposledy len t niekde s dcérou, "Babska jazda"? Je jedno či kino, len tak nákupy a zamrzka alebo obed.
V podstate neviem načo ste mali deti ekd ich odkladáte. Nevraviac že dcéra aj povie čo je problém a vy ju máte v paží.
Dúfam že je témy vymyslená lebo inak mi je veľmi ľúto tvojich deti pretože toto je určite rovnaký autor ako autor tem o dovolenke, aj o Tom že prečo dcéra vychováva brata hoci a nech urobí dievča čokoľvek je zle.