icon

Ako zvládnuť prvé lásky 14-ročnej?

17. apr 2025

Ahojte, chcela by som sa iba poradiť a možno nahliadnuť do toho ako to majú iní rodičia s deťmi v podobnom veku ako je to moje. Dcérka má čerstvo 14 rokov, nikdy nejako nezvykla mať záujem o chlapcov, skôr ju zaujímala škola a ďalšie koníčky. V poslednom čase sa však začala maľovať aj do školy, čo predtým nerobila a tak som sa jej opýtala na dôvod, (nie som matka ktorá by také veci zakazovala) a tak sa mi zdôverila že sa jej páči jeden spolužiak. Viem, že by som nemala byť príliš bojazlivá alebo zbytočne podozrievavá ale vidím čo sa deje vo svete a neviem ako je to teraz, ale keď som bola ja v jej veku tak chlapci väčšinou mysleli len na jedno… Veľmi by som nechcela aby ju nejaký chlapec pokazil, lebo viem čo všetko vedia dievčatá spraviť kvôli “láske”. Chcela by som sa teda opýtať vás, ako vnímate túto tému, vaše deti a ich prípadné prvé lásky, určite nie som sama.

zic
17. apr 2025

No za mna - treba sa s nou pekne porozpravat (poucit "ako to funguje", na co si dat pozor)... lebo teda chlapci nie v tom veku ale od toho veku az do smrti myslia iba na to jedno... takze sa holt bude musiet vediet "branit" (vyhodnocovat situacie) aj do buducna... 🙂

zojazoja
17. apr 2025

Preboha..klud.
.veď to je úplne normálne, že sa jej už zacinaju páčiť chalani. Ved to je už veľká slečna a nie malé dieťa.

mandzula
17. apr 2025

Vnimala som to tak, ze dcera mi pomaly dospieva a ze je to zivot. Vztahove a sexualne veci sme preberali postupne odmalicka primerane veku, takze ked to realne prepuklo, uz sme ich len "dotukli". Zaklad je, aby dieta rodicovi verilo, aby vedelo, ze cokolvek sa stane, moze sa mu zdoverit a aby sa ho nebalo. Aj moja zacala randit ako 14-rocna. Z mladeho sa vyklul debil, ale aj to je skusenost. Nebranili sme jej, len sme ju usmernovali, nechali sme rozhodnutie na nej. A rozhodla sa spravne, kopla ho do zadku.

zuzanka.zuzu
17. apr 2025

čo presne znamená aby ju nepokazil? lebo sex raz bude a je fajn aby sa oťukala (práveže niekedy tie odvážne dievčatá vedia odpiknúť chlapov lepšie než tie "slušné" čo zrazu prídu na vš intrák do BA a yebú rad radom)... ale ak myslíš "nepokazil" vo význame že začne zanedbávať školu, tak to asi budeš musieť začať niečo zakazovať 🤷 stále je to dieťa a treba určiť hranice

mamamasama
17. apr 2025

Má 14. Začína byť ženou. U mňa prvé lásky začali v 12-tich. Ver tomu, ako si ju vychovala a dajte si dospelácku debatu. Nikdy nezabudnem, keď sme toto mali s mojou maminou. A to bola dokonca iná generacia, ako sme my. Spýtala sa ma, ci si dám kávu. Moja prvá v zivote. Cítila som, že už ma neberie len ako malé dieťa. A vtedy sme sa aj otvorili jedna druhej.

januska12323
17. apr 2025

Tvoja dcéra už nie je malé dieťa ale mladá slečna s vlastnými názormi. Musíš len veriť, že si ju vychovala dobre, byť pri nej aby sa mala s kým porozprávať, vysvetliť čo by mala/nemala dovoliť a nechať ju roztiahnuť krídla.

7miriam77
17. apr 2025

Hormóny pracujú a v 14 rokoch takéto nevinné zamilovanie sa je krásne. Mne srdce skákalo ako besne 🤣. Škoda, že také intenzívne zamilované pocity sa dajú zažiť len keď je človek ešte " neskazeny" a nevinný. Nič s tým neurobíš, to patrí k veku

vikusjk
17. apr 2025

Tiez mam dceru v podobnom veku (13 r) a tiez sa jej prvykrat pacia chlapci. Nastastie mame dobry a otvoreny vztah, cize nemame problem rozpravat sa o hocicom. Vela sa bavime o tom, ako vztahy funguju, ake je to v puberte, ze nie vzdy musia byt sympatie obojstranne atd, plus samozrejme aj o intimnych veciach. Myslim, ze ako matka zatial viac spravit nemozem, su to veci, ktore patria prirodzene k zivotu a kazdy si nimi prejde, ci uz su to prve lasky, alebo aj rozchody a sklamania.
A co sa tyka veku - ja som so svojim muzom zacala chodit v siedmom rocniku, kde je teraz moja dcera, ale mala som cerstvych 12, cize este o rok menej 😅

efka77
17. apr 2025

No ja mam chalana v tomto veku. Ma "frajerku" ,prva laska. Pouceny o sexe pre istotu je. Babu pozname,je velmi mila. Nejdem to stopnut,prve lasky vzdy pridu.....samozrejme ze na skolu a spravanie to nemoze mat vplyv,inak by sme to riesili.

lujza123
17. apr 2025

Moja 15 ročná ma frajera. 🤷🏼‍♀️

Nečakala som ako to so mnou zamáva, vážne nie. Možno strach, obavy ze jej zlomí srdce, ze sa začnú spolu intímne stýkať, ze jej popletie hlavu, smútok ze už definitívne nieje to moje malé dievčatko …. Proste fakt široká škála rôznych až iracionálnych pocitov 🤷🏼‍♀️

Ale už je to v pohode, ukludnila som sa, chlapec je milý a sú to ešte také deti….

feneo
Odpoveď bola odstránená