Ako zvládnuť rodičovský nesúhlas s plánom gap-year?
Ahojte, mám 18 rokov. Dúfam si nikto nebude myslieť zlé veci z toho nadpisu. Chodím na gymnázium, nefajčím nepijem som iba doma, kde aktívne pomáham mojím rodičom. Môj problém je, že nechcem ísť hneď po škole na vysokú školu ale chcem si dať gap-year (rok doma po škole) kedy by som sa učila na prijímačky na vysokú školu. Chápem, že veľa ľudí hovorí že sa mi to neoplatí pretože je šanca že sa nedonútm znova učiť, ale ja som si toho vedomá. Som dosť ambiciózna a keď zatnem zuby, tak by som nemala problém. To ale nie je ten problém, problém sú moji rodičia. Obaja odomňa očakávajú, že pôjdem hneď po strednej na vysokú školu a veľmi sa bojím že ich sklamem. Chápem, že pre niekoho toto môže byť úplná banalita ale pre mňa je moja rodina jedna z najdôležitejších vecí aké mám a nechcem si pokaziť vzťah s mojimi rodičmi. Ale ja sa nedonútim byť na vysokej škole len preto, aby som bola. Rozmýšľala som, že by som aj nachvíľu išla do Anglicka získať trochu skúseností v jazyku a rozšíriť si obzory a potom sa vrátiť a sedieť na riti učac sa. Chcela by som tiež trocha zažiť trocha dobrodružstva kým ma ešte nedržia serióznejšie povinnosti🙂. Viem, že aj erazmus je možnosť ale ten moc nechcem z osobných dôvodov.
Lenže, ako som už písala bojím sa reakcie mojich rodičov. Prosím vás o rady čo robiť.
PS: prosím nesnažte sa ma presvedčiť o tom nedať si gap-year to rozhodnutie nezmením...aj keď rada si prečítam vaše rady ak budú slušné🙂

však im to povedz slušne a určite ťa pochopia len sa neboj ❤️