Ako zvládnuť tehotenstvo 16-ročnej dcéry?
ahojte, moja 16 ročná dcéra otehotnela. Neviam, ako sa mám správne zachovať ako matka. ako by ste vy riešili takuto situáciu? poraďte prosím.
@jdkjskj popíš okolnosti. Kto je otec dieťaťa? koľko má rokov? plánuje sa starať? Plánuje si dcéra dieťa nechať? Môže zostať u vás? Má niečo nasporené?
V každom prípade by som na ňu nijak nenahúkala, ani jej nerobila zo života teraz peklo za chybu. Stále je tehotná a rastie v nej tvoje vnúčatko. Skôr by som vynadala chalanovi a prehovorila mu do duše, keď má gule sa nechrániť tak nech teraz zháňa jednu brigádu za druhou aby aspoň niečo prispel. Ale povedzme si úprimne, ak si dieťa nechá, tak to ťahať budete finančne vy. Nepokaz si ale vzťahy, poznám ex mamy tínedžerky a sú velmi vďačné keď im rodič podal pomocnú ruku a neodkopol
@jdkjskj ja osobne by som sa jej snazila vo vsetkom pomoct, vybavit individualny studijny plan, ak by bolo treba a pripravit domacnost na babatko. A tesila by som sa, ze budem mlada babka. Seriozne. Nam nebolo druhe dieta dopriate, niekolkokrat to skoncilo neuspesne. Zdrave tehotenstvo dotiahnute dokonca je zazrak. A aj ked to teraz vyzera ako velky problem a "koniec sveta", skola sa da prerusit, dokoncit neskor a dietatko vychovat, ak sa ma mlada mamicka o koho opriet.
Troll/téma na rozduchanie diskusie
Pre jej dobro by isla na potrat.
@jdkjskj dala si príliš málo info ...
Mali sme podobné v rodine, švagriná 16 brat 26. On sa k celej situácii postavil ako chlap, nasiel , vybavil byť, kamarátov na sťahovanie. Zapezpečil čo bolo treba, samozrejme pomohli jej aj.moji.rodičia. Keďže.brat robil na turnusy nemala to práve najľahšie, navyše 50 km od rodičov. Dnes má brat 40 neterka 13, majú vlastný dom, švagriná dokončila školu brat založil firmu aby mohol byť viac s rodinou. Zobrať sa ešte nezobrali, ani neplanujú sú šťastní aj takto
@jdkjskj troll, toto bude mať desiatky príspevkov, avšak nikomu sa tým nepomôže 😀
@jdkjskj To fakt? Tak niekde ste urobili chybu. Obe. Ak ste neusporiadaná rodina ( alebo aj nie), nehrajte sa na hrdinky a radšej upt. Myslím, že je to momentálne najlepšie riešenie pre všetky vedomím oplývajúce strany.
@jdkjskj dala si príliš málo info ...
Mali sme podobné v rodine, švagriná 16 brat 26. On sa k celej situácii postavil ako chlap, nasiel , vybavil byť, kamarátov na sťahovanie. Zapezpečil čo bolo treba, samozrejme pomohli jej aj.moji.rodičia. Keďže.brat robil na turnusy nemala to práve najľahšie, navyše 50 km od rodičov. Dnes má brat 40 neterka 13, majú vlastný dom, švagriná dokončila školu brat založil firmu aby mohol byť viac s rodinou. Zobrať sa ešte nezobrali, ani neplanujú sú šťastní aj takto
@anonym_31b7dd A keď brata náhodou klepne, ženská bude mať zbytočné komplikácie navyše.
@jdkjskj popíš okolnosti. Kto je otec dieťaťa? koľko má rokov? plánuje sa starať? Plánuje si dcéra dieťa nechať? Môže zostať u vás? Má niečo nasporené?
V každom prípade by som na ňu nijak nenahúkala, ani jej nerobila zo života teraz peklo za chybu. Stále je tehotná a rastie v nej tvoje vnúčatko. Skôr by som vynadala chalanovi a prehovorila mu do duše, keď má gule sa nechrániť tak nech teraz zháňa jednu brigádu za druhou aby aspoň niečo prispel. Ale povedzme si úprimne, ak si dieťa nechá, tak to ťahať budete finančne vy. Nepokaz si ale vzťahy, poznám ex mamy tínedžerky a sú velmi vďačné keď im rodič podal pomocnú ruku a neodkopol
@anonym_3574f7 takze dcere nevynadat za chybu, ofukovat, ved vucatko… Ale oteckovi vynadat, a nahnat ho na brigadu 😀 Pekne. Ked uz, tak vynadaj obom a oboch ich nazen na brigadu, nech si zarobia na vybavicku. Obaja maju rovnaky podiel viny.
no 16 ročná nemôže byť na materskej, nie je pravne zodpovedná, takže ty, alebo niekto z rodiny bude musieť byť na materskej. Mlada mamička bude tiež doma, môže sa učiť, kolko sa da bude chodiť do školy, vybavite individualny vzdelavaci program. Spýtaj sa jej, čo by si ona želala. Že s nou ostaneš na materskej, vyčitky su nanič, ona vie, že ju nemaš za čo chvaliť, snad si to uvedonuje. Povedz jej, že od hladu nepomriete, postarate sa aj o malé. Hlavne zisti, aký ma vzťah k dieťatku a trošku ju povzbud, že je silná a mladá a všetko zvladne, má teba a ty jej pomôžeš. S rodinou mladeho otecka to môže byť všeliake, zatial by som neriešila. Nech sa mladý sám vymačkne a mladu netreba do ničoho tlačiť, spoločne byvanie,.. no ja si neviem predstaviť, pokial nema ministersky plat a pomocnicu v domacnosti, doma je doma 🙂
@anonym_31b7dd A keď brata náhodou klepne, ženská bude mať zbytočné komplikácie navyše.
@anonym_f70262 wtf?
@anonym_f70262 wtf?
@anonym_31b7dd fr
@anonym_31b7dd fr
@anonym_f70262 sorry nechápem o čom melieš
@jdkjskj To fakt? Tak niekde ste urobili chybu. Obe. Ak ste neusporiadaná rodina ( alebo aj nie), nehrajte sa na hrdinky a radšej upt. Myslím, že je to momentálne najlepšie riešenie pre všetky vedomím oplývajúce strany.
@anonym_f70262 O com tocis? Slonodna matky nemusia byt chudobne chudery...o akom bratovi...nepi, skodi to
@anonym_f70262 sorry nechápem o čom melieš
@anonym_31b7dd Právne záležitosti. Papierovačky. Len toľko. Ale ich vec.
no 16 ročná nemôže byť na materskej, nie je pravne zodpovedná, takže ty, alebo niekto z rodiny bude musieť byť na materskej. Mlada mamička bude tiež doma, môže sa učiť, kolko sa da bude chodiť do školy, vybavite individualny vzdelavaci program. Spýtaj sa jej, čo by si ona želala. Že s nou ostaneš na materskej, vyčitky su nanič, ona vie, že ju nemaš za čo chvaliť, snad si to uvedonuje. Povedz jej, že od hladu nepomriete, postarate sa aj o malé. Hlavne zisti, aký ma vzťah k dieťatku a trošku ju povzbud, že je silná a mladá a všetko zvladne, má teba a ty jej pomôžeš. S rodinou mladeho otecka to môže byť všeliake, zatial by som neriešila. Nech sa mladý sám vymačkne a mladu netreba do ničoho tlačiť, spoločne byvanie,.. no ja si neviem predstaviť, pokial nema ministersky plat a pomocnicu v domacnosti, doma je doma 🙂
@anonym_18cac0 ostane na materskej lebo dcéra ma 16r nemôže a budú žiť z lásky.
Nie si mamička 16rocnej tehotnej dcéry! Mamička by to nevyjadrila v 3 vetách.
@anonym_31b7dd Právne záležitosti. Papierovačky. Len toľko. Ale ich vec.
@valria väčšina párov ktorýxh poznám nie sú zosobášení, ani ja nie som vydatá a sme spolu 24 rokov. No a čo....
Stále nechápem komu čo na tom vadí. Papierovaciek je dosť aj keby sa to stalo v manželstve...
@anonym_18cac0 ostane na materskej lebo dcéra ma 16r nemôže a budú žiť z lásky.
@anonym_f4dfdf ano, musi ostat niekto dospelý doma. A predstav si, že aj babka môže dostať matersku, hladní nebudú. Možno existuje aj dedo-alebo dvaja ! Mali by na sude riešiť alimenty. Všetko sa dá. Život dieťaťa ma najvacsiu cenu.
@valria väčšina párov ktorýxh poznám nie sú zosobášení, ani ja nie som vydatá a sme spolu 24 rokov. No a čo....
Stále nechápem komu čo na tom vadí. Papierovaciek je dosť aj keby sa to stalo v manželstve...
@anonym_31b7dd Tak ich bude zbytočne ešte viac. Nehovoriac o nepriznaných dávkach a následnom vyplakávaní "vdov" v Občanoch za dverami. Ale ako vravím, ich vec, ich problém.
@anonym_31b7dd Tak ich bude zbytočne ešte viac. Nehovoriac o nepriznaných dávkach a následnom vyplakávaní "vdov" v Občanoch za dverami. Ale ako vravím, ich vec, ich problém.
@valria a? Tebe bude 🍞 lacnejšie? Ak chú môžu sa.vziať o 10 20 30 rokov. Tá ktorá je dnes vydatá môže by o rok rozvedená

stretla by som sa s jeho rodicmi aj s nim a dohodli spolu, co dalej urobime
Pozri si kus túto ženu. Otehotnela v 16 napriek HAK. Nevelebí také skoré tehotenstvo, boli by radšej, ak by sa to všetko stalo neskôr. Ale je hrdá na to, ako to zvládli a kto sa z nich vďaka tomu stal. Teraz má 21, už vydatá, obaja zmaturovali, obaja makali, on už má fakt dobrý job, majú dom na hypo, aj investičnú nehnuteľnosť k tomu, a plánované druhé dieťa.
https://www.facebook.com/share/1ZAGgCHNx2/
dakujem vám veľmi pekne za podporu a rady. S manželom sme na toto neboli pripravení a ťažko sa nam rozhoduje. Chlapec má len 17 o to je to pre nás náročnejšie, keďže pre oboch je ťažké prijať zodpovednosť a jeho rodičia sa snažia dať "ruky preč" od celej situácie. No prikláname sa k možnosti že je to, aj ked nečakaný, dar pre našu rodinu a budeme sa snažiť dcerku podporit čo najviac.
Tak co tu vies robit? Vyhodit ju asi nevyhodis? Na potrat ju asi neposles? Dohovaranie uz nepomoze. Takze sa s tym len musis vyrovnat.
@anonym_c04189 Keď matka dcére povie, že sa jej o to decko starať nebude, tak ona na ten potrat pravdepodobne pôjde. V každom prípade vždy má matka možnosť odovzdať svoje 16 ročné dieťa do reedukačného zariadenia či detského domova z dôvodu, že má zlú dcéru, ale bude jej tam musieť platiť pobyt. Tam už aj celkom vedia ako nakladať s deťmi, ktoré sa vymykajú normám.
@anonym_c04189 Keď matka dcére povie, že sa jej o to decko starať nebude, tak ona na ten potrat pravdepodobne pôjde. V každom prípade vždy má matka možnosť odovzdať svoje 16 ročné dieťa do reedukačného zariadenia či detského domova z dôvodu, že má zlú dcéru, ale bude jej tam musieť platiť pobyt. Tam už aj celkom vedia ako nakladať s deťmi, ktoré sa vymykajú normám.
@anonym_2bcad0 toto nie je prípad autorky.
ze reedukacne zariadenie 🙈 je tehotna, nie ze kradne, berie drogy
stalo sa u nás pred pár rokmi.
slečna 7 tr. ocinko 8 tr. zš - ona ostala tehotná.
ona cigánka ktorú si adoptovala moja známa s manž., on normálny chalan z normálnej rodiny.
dieťa sa narodilo, doma ostala s malým stará mama - moja známa, rodičia chodili do školy.
pred pol rokom mali sobáš v kostole. ona 18, on19 r a malý drobec už chodil do mš.

Tak co tu vies robit? Vyhodit ju asi nevyhodis? Na potrat ju asi neposles? Dohovaranie uz nepomoze. Takze sa s tym len musis vyrovnat.