icon

Ako zvýšiť sebavedomie stredoškolákov?

13. jún 2025

Mám doma dvoch stredoškolákov. niekedy mám pocit, že v tomto veku je to s tým sebavedomím jedna veľká jazda. Raz sa cítia neporaziteľní, na druhý deň úplne na dne. Snažíme sa ich v tom trochu podržať, aby vedeli, že nemusia byť za každú cenu dokonalí a že je úplne v poriadku robiť chyby.Ako zvysujete sebavodomie vasich gymnazistov - stredoskolakov?

ivangeline
13. jún 2025

Chváliť, keď sa dá.

k_a_j_k_a
13. jún 2025

Rozprávať a rozprávať. Oni si to musia upratať u seba v hlave. Neviem, či sa to týka u vás výsledkov, vzhľadu alebo iných vecí.
U nás sú to výsledky. Staršia teraz končí 1.ročník, mladšia nastupuje od septembra. Je to náročné. V prvom polroku strávila staršia vkuse nad knihami, čo sme nikdy nepoznali a bum, na polroku 3 z dejepisu 🤦‍♀️ a z nemčiny. Vydiskutovali sme si to, ťažko to znášala. Ale zistila ako sa učiť, teraz bude mať asi 2 dvojky a jednu trojku (z nemčiny, tam je to ťažké lebo je medzi pokročilými a zo ZS nemá poriadne základy, ale aj tam vidieť pokrok). Ale musela na to prísť sama. Úprimne, som zvedavá, ako to zvládne mladšia.

ivana11155
14. jún 2025

U nas je problem to, ze dcera co sa skoly tyka nevie fungovat stylom - ked nejde o zivot, nejde o nic - a tym padom si sama vyraba stres uplne zbytocne. Rozpravam a vysvetlujem tiez, velakrat mam pocit ze uplne zbytocne, ze aj tak to ide jednym uchom dnu, druhym von. Musim asi pockat, kym z toho vyrastie. Sama neviem.