icon

Akú kalkulačku možno použiť na prijímačkách na strednú školu?

dqqq
30. apr 2025

Ahojte, minulý týždeň mi prišla pozvánka na prijímačky na SŠ a mám tan napísané že môžem mať so sebou vreckový kalkulátor. Ktorú mať kalkulačku? Môžem mať tú druhú?

Akú kalkulačku možno použiť na prijímačkách na strednú školu?Akú kalkulačku možno použiť na prijímačkách na strednú školu?
dqqq
autor
30. apr 2025

Umelá inteligencia mi písala že môžem mať tú druhú pokiaľ nieje vyslovene zakázané že vedecky vreckový kalkulátor. Nemáte skúsenosti ci dovolili takú kalkulačku?

abbey1
30. apr 2025

@dqqq Školy povoľujú kalkulačky so základnými funkciami. Čiže prvú.
Pripadne si vezmi obe, jednu ti vezmú. 🙂

ovaaa
30. apr 2025

Nech si vezme obe a spýta sa. Ja som objednala túto hlavne kvôli funkciám ako odmocnina, zátvorky na rovnice, pamäť atď.

aalt
30. apr 2025

No vyzera, ze ta druha ma aj riesnie/vyhodnocovanie vyrazov. Takze myslim, ze nie.

dqqq
autor
30. apr 2025
@aalt

No vyzera, ze ta druha ma aj riesnie/vyhodnocovanie vyrazov. Takze myslim, ze nie.

@aalt prosím a co to znamená? Ze vyhodnocovanie výrazov?

aalt
30. apr 2025

Ze napises 2x-6=0 a vypocita ze x=3. Samozrejme zvladne aj zlozitejsie vyrazy. Hned na prvom obrazku na heureke ma, ze vypocita aj integraly (to sice na SS prijimackach mat nebudes, ale vyrazy/rovnice pravdepodobne ano).

dqqq
autor
30. apr 2025
@aalt

Ze napises 2x-6=0 a vypocita ze x=3. Samozrejme zvladne aj zlozitejsie vyrazy. Hned na prvom obrazku na heureke ma, ze vypocita aj integraly (to sice na SS prijimackach mat nebudes, ale vyrazy/rovnice pravdepodobne ano).

@aalt aha. Ja km minule zo srandy skúšala vypocitat taky výraz na kalkulačke ale vôbec mi to nevypocitalo, ale asi som potom zle zadala

kristiii
1. máj 2025

@dqqq vezmi si obidve. Ja som tiež tak synovi nabalila na monitor, nakoniec nikto nič nekontroloval.

feneo
Odpoveď bola odstránená