Aký je optimálny čas detí strávený na mobile a tablete?
Posledné dni doma riešime, koľko času by mali naše deti tráviť pri mobile a tablete. Niekedy mám pocit, že je toho už veľa, ale zas úplne im to zobrať nechcem. Ide o 16 ročného a 8 ročného chlapca
Vraj koľký ročník ZŠ, toľko hodín TÝŽDENNE.
My sme nikdy deti casovo neobmedzovali, ale vzdy mali rozne mimoskolske aktivity, takze na ten mobil im vela casu neostavalo a v podstate sa naucili v tomto smere rozumne fungovat. Ani jednej sa nestalo, ze by si vdaka flakaniu na mobile neurobila napr. domace ulohy a nastastie obe maju vela konickov a nimi travia svoj cas. Mobil samozrejme pouzivaju, aj na nom isto sleduju nejake blbosti, ale v rozumnej miere. Co som tym chcela povedat? Netreba im zakazovat, obmedzovat, treba ich s tym naucit fungovat. U toho 8 rocneho sa da vela napravit, treba mu zabezpecit ine aktivity, u toho 16-rocneho (ak uz travi na mobile vela casu), to bude narocnejsie, ale aj tam sa to da.
Čím menej tým lepšie. Je na vás aké pravidlá nastavíte.
Môj 7r môže pol hodinu v sobotu a pol hodinu v nedeľu, občas si to minie v jeden deň všetko 🙂. Viac nedovolím. U 16r by som to asi moc neriešila, ak by nebol na mobile nonstop
Ten starsi uz moze tablet vyuzivat aj na lepsie veci, ale ten mladsi za mna 30 min

K 16 rocnemu sa zatial vyjadrit neviem. Ja mam 7 a 9 rocne deti a myslim, ze pol hodka denne je az az.