Aký odbor si vybrať?
Dobrý deň, syn sa chystá na strednú školu pedagogickú, lenže nevieme sa rozhodnúť aký odbor uprednostniť...V budúcnosti by chcel byť psychológom, lenže je mladý a vždy to nie je isté,že čo presne chce robiť, ale niekde prihlášku musíme dať🙂)....určite nechce manuálne pracovať
Učiteľstvo pre MŠ alebo Pedagogický asistent
@simsalabim vies, nemusi ich ovladat na najvyssej urovni, ale mal by mat dostatocne vysoky intelekt, aby to zvladol. Pretoze v oboch profesiach je nevyhnutny. Ani psychologia nie je len o empatii a chapavosti. O pedagogickom smere ani nehovorim. Pruznost reakcii, pohotovost a pod. Su znakom vysokeho intelektu. A odmetat neustale detom cesticky, aby sa nemusel biflit? Potom ich naozaj polozi kazda prekazka. Co bude robit ked narazi na prekazku na vs alebo v zivote? Deti dnes vo vseobecnosti maju slabu vydrz a nizku frustracnu toleranciu a nie je to ich chyba. Je to sposobene prave tymto spravanim nas rodicov
@mucuinka ale ved ja s tebou suhlasim 🤷♀️ Ja som len reagovala na to, ze psychologiu musi nevyhnutne studovat iba absolvent gymnazia. No nemusi 🤷♀️

@gabika99 Táto stredná škola je vo Zvolene, je tam viac odborov, ona chodí na úžitkové a propagačné výtvarníctvo, potom chce pokračovať na VŠ. Mala veľa ocenení už v ZŠ z výtvarnej a aj celkove mala dobrý priemer známok.