icon

Aký odbor si vybrať?

ladygaga35
11. jan 2023

Dobrý deň, syn sa chystá na strednú školu pedagogickú, lenže nevieme sa rozhodnúť aký odbor uprednostniť...V budúcnosti by chcel byť psychológom, lenže je mladý a vždy to nie je isté,že čo presne chce robiť, ale niekde prihlášku musíme dať🙂)....určite nechce manuálne pracovať
Učiteľstvo pre MŠ alebo Pedagogický asistent

Strana
z3
mpg
12. jan 2023

@gabika99 Táto stredná škola je vo Zvolene, je tam viac odborov, ona chodí na úžitkové a propagačné výtvarníctvo, potom chce pokračovať na VŠ. Mala veľa ocenení už v ZŠ z výtvarnej a aj celkove mala dobrý priemer známok.

mucuinka
12. jan 2023

@simsalabim vies, nemusi ich ovladat na najvyssej urovni, ale mal by mat dostatocne vysoky intelekt, aby to zvladol. Pretoze v oboch profesiach je nevyhnutny. Ani psychologia nie je len o empatii a chapavosti. O pedagogickom smere ani nehovorim. Pruznost reakcii, pohotovost a pod. Su znakom vysokeho intelektu. A odmetat neustale detom cesticky, aby sa nemusel biflit? Potom ich naozaj polozi kazda prekazka. Co bude robit ked narazi na prekazku na vs alebo v zivote? Deti dnes vo vseobecnosti maju slabu vydrz a nizku frustracnu toleranciu a nie je to ich chyba. Je to sposobene prave tymto spravanim nas rodicov

simsalabim
12. jan 2023

@mucuinka ale ved ja s tebou suhlasim 🤷‍♀️ Ja som len reagovala na to, ze psychologiu musi nevyhnutne studovat iba absolvent gymnazia. No nemusi 🤷‍♀️

Strana
z3