Bola som ôsma v poradí na skúškach
Dobrý deň, aký máte názor, keď som bola 8.v poradí prijatá, body nám sčítavali za prospech,monitor aj skúšky. Bolo nás 40. Snáď tam je sanca aj po druhom kole, čo bude v pondelok, že budem prijatá.. druhé kolo asi 40 tiež. Prosím, keď vaše deti mali prijímačky minulý rok, ako to bolo? Ďakujem
Nerozumiem, ak si bola 8., tak si prijatá.
Nerozumiem, ak si bola 8., tak si prijatá.
@lukbe no to ešte nemáme oficiálne. Len nám zverejnili bodovanie. Ale ešte bude druhé kolo, druhý termín.
Majú pritaj spolu 60
Prijali bez skúšok 15
1.kolo -40 nás písalo, tam som 8
2.kolo -toez asi 40 ich bude pisat
Odhadom je volnych 45miest, 2 kolo isto nespravi 40ludi, ak si 8ma vezmu ta
Odhadom je volnych 45miest, 2 kolo isto nespravi 40ludi, ak si 8ma vezmu ta
@eeffka och, dúfam. Mám z toho taky stres...
Jasne že ta vezmú , to by ta musel predbehnúť skoro každý z druhého kola a to sa teda nestáva . Plus väčšinou druhé kolo si dávajú menej prioritnú , čiže keby ich zobrali na obidve školy , na druhu by ani nechceli ísť
Zoberú. Veď na druhý termín idú ti, ktorí majú prioritnú prvú školu. Takže, z tých všetkých prijatých v druhom kole aj tak všetci nenastúpia.
Ďakujem. Ešte týžden, kým budeme mať oficiálne výsledky aj s tým, že kto je prijatý. Neviem sa dockat. Kamoška je 13. A ona je úplne v poho, len ja mám paniku.
Ahoj, prezraď aká škola? Neboj to budeš určite prijatá. 2 termín ideš kam? Dcéru to čaká o rok a ja mam stres uz teraz.
Ahoj, prezraď aká škola? Neboj to budeš určite prijatá. 2 termín ideš kam? Dcéru to čaká o rok a ja mam stres uz teraz.
@gabika99 obchodná akadémia, druhú školu mám gymnázium.
Si šikulka, určite budeš prijatá.
ja len tíško závidím tie pomery: ze 80 záujemcov a 60 berú. U nás záujemcov 330 a berú 20tich. V Bratislave je skrátka sveta žiť🙂
Aj nám toto vraveli, že tento rok je silný. Že minulý rok to deviataci mali jednoduchšie, ale to nevieme porovnat. Ja som monitor napísala z mat na 100 percent, ale slovinu som dala len na 78. Škoda, keby som napísala na viac, prijali by ma bez skúšok. Na obchodnej mi slovina tiež veľmi nevyšla... Gymnázium je pre mňa fajn, ale veľmi by som chcela ísť na OA, matika má strašne baví a na DOD sme mohli byť na hodine štatistiky a účtovníctva, to bolo super.
@vvvvb tak to je Bratislava , tu je vždy nával . Ale nie všade kde je nával , znamená , že je to top škola . Je tu proste veľa deti a tento rok je naozaj silný rocnik .
@lenka.25 Aha. Myslela som si, že to bolo ako u nás - provinčné mesto, ale fakt kvalitné gymnázium. Hlásili sa tam aj decká z iných okresov. No ale to už dávnejšie.
@lenka.25 Aha. Myslela som si, že to bolo ako u nás - provinčné mesto, ale fakt kvalitné gymnázium. Hlásili sa tam aj decká z iných okresov. No ale to už dávnejšie.
@vvvvb my mame pri dome španielske gymnázium , akože nie je to že úplne zlá škola , ale že by niečim vynikala ( viem , staršia dcéra mi tak chodí ) a tento rok sa tam na päťročný bilingval hlásilo 505 deti .
@vvvvb my mame pri dome španielske gymnázium , akože nie je to že úplne zlá škola , ale že by niečim vynikala ( viem , staršia dcéra mi tak chodí ) a tento rok sa tam na päťročný bilingval hlásilo 505 deti .
@lenka.25 Fíha.... Ale teda, človek by povedal, že v Bratislave ako hlavnom meste budú náročnejší na vzdelanie.
Ja len, že druhá škola gymnázium? Sesternica je prijatá na gymnáziu, ale bolo ako talentová... takže sa už musela rozhodnúť.
Ja len, že druhá škola gymnázium? Sesternica je prijatá na gymnáziu, ale bolo ako talentová... takže sa už musela rozhodnúť.
@pomaranc24 mohla som si dať na pedagogickú, to je talentovka, mama mi to vravela. Teraz to ľutujem, mohla som byť v klidku už. Gymnázium statne, nie je to talentové a bez skúšok berú až nad 90 percent v monitore.
Dcéra 8mačka robila minulý mesiac prijímačky na bilingválnu OA s nemčinou, bola 17. v poradí z 220 a písali jej, že je prijatá hneď 2 dni po 2. kole prijímačiek. Neviem či uz vtedy mali zrátané celé 2. kolo, ale nebola každopádne šanca aby ju nezobrali pri 3 otvorených triedach.
Keď rozmýšľať o profesii účtovníčky, nie je to profesia budúcnosti. Už teraz sa hovorí , že účtovnícky nahradia programy. Mas 50 rokov práce pred sebou, o pár rokov to bude realita.
Min.rok robila dcéra príjmačky v prvom kole. Bála sa,tak som išla za riaditeľom a opýtala sa ho priamo,ako je na tom. Nemal najmenší problém. Za tých 10 min,čo som tam bola,vybavil cez tel.ďalších 10tich rodičov,ktorí boli tiež zvedaví😃. Tak šup,zavolať alebo skočiť do riaditeľne.
Keď rozmýšľať o profesii účtovníčky, nie je to profesia budúcnosti. Už teraz sa hovorí , že účtovnícky nahradia programy. Mas 50 rokov práce pred sebou, o pár rokov to bude realita.
@mantilka No moja chce ísť z tej biligvalnej OA určite potom na nejakú VŠ, učí sa výborne a tu sa aspoň naučí plynulo nemčinu (AJ už vie veľmi dobre). Tiež si myslím, že časom sa pracovný trh dosť zmení...
@lenka.25 prosim chodila vaša dcéra na nejake doučovanie na prijímačky? Dcéra chce buduci školský rok skusit a najlepsie doučovanie by bolo asi priamo v škole,neviete mi poradit? Dakujem

Ešte dopíšem, že prijať nás majú 60, ale 15 už prijali bez skúšok.