Brigáda - privyrobenie si v 15. rokoch

ninamalinova123
11. mar 2022

Ahojte, mám 15 rokov, naša rodina nie je vo veľmi dobrej finančnej situácii a tak som sa rozhodla si skúsiť nejako sama zarobiť. Chcem začať jazdiť na skate, no nemám na to peniaze a keďže oficiálne brigádovať ešte nemôžem, obraciam sa na vás. Neviete o nejakom “zamestnaní”, ktoré by som stíhala aj so školou? Po prípade nejaké rady? Okolie BB-BR. Ďakujem vopred za reakcie.

katkaseiner
11. mar 2022

@ninamalinova123 co prosim ta znamena ze chcela by som jazdit na skate? Prepac, mam 40, cize neviem co tym myslis.... za mna... skus sa spytat v potravinach, v miestnej pizzerii, v restike na vypomoc krajat zeleninu, pomocne prace, doucovat nieco co ti ide (matika, jazyk), predavat zmrzlinu - jasne nie teraz v marci, ale uz zanedlho otvoria... roznasat letaky (tam zial necakaj majland).
Treba si v kazdom pripade zistit ci nie je limitacia na tieto brigady... od akeho veku mozes vobec... lebo inak jedine neoficialne a to je dost biedne a samozrejme je to na cierno, cize ak sa ti nieco stane, bude z toho dost problem (uraz, cokolvek)

mec321
11. mar 2022

@ninamalinova123 ja som uz v 15 tich brigadovala normalne na zmluvu 🤔 v lete, pri zbere kukurici. takze oficialne by sa aj dalo.. v tvojom pripade si myslim ze by bolo najlepsie ist na brigadu cez leto, ked uz chces nejake peniaze navyse, ja som si za jeden mesiac zberu zarobila 300€ takze pre studenta si myslim ze fajn.. na druhej strane si myslim ze prazdniny by si si mala uzivat kym mozes, narobis sa este dost.. no a brigada popri skole je taka, ze ak mas tazku skolu co sa tyka neustaleho ucenia, myslim ze by si radsej popri skole brigadovat nemala.. na zaciatku to bude v pohode ale casom aby sa ti nestalo ze nebudes stihat ani jedno ani druhe.. ak mas lahsiu skolu kde to clovek nejak prejde a nezalezi ti na tom ci budes mat zrovna same 1 tak preco nie.. ale mala by si s tym pockat aspon kym nenastupis na SŠ a trochu sa neotukas.. myslim teda ze este si mozno deviatacka, 15r a ides na ss..

ninamalinova123
autor
11. mar 2022

@katkaseiner Dobrý deň, skate(skejt) je doska na kolieskach, stojí to približne 50 eur, chcela by som sa tomu venovať, nakoľko nemám žiadnych kamarátov, ani koníček. Nechcem doma celé dni presedieť o samote. Chcem niečo robiť, či už bez peňazí alebo za ne. Nie som rada sama a doma sa necítim dobre. U nás v dedine letáky roznášajú také postaršie tety, majú to ako prácu popri dôchodku, tam sa nezamestnám. Rozmýšľala som, žeby som si spravila svoje vlastné inzeráty s mojim tel. číslom a vyvesila to v dedine, no bojím sa zneužitia čísla. Môj kamarát pomáha v dedine jednému pánovi, no je na internáte, takže cez týždeň by sa mu asi tiež zišla pomoc. Kamarát dostáva tak 40-60 eur na víkend.

mec321
11. mar 2022

@ninamalinova123 ja si myslim ze by bola pre teba asi nsjlepsis jednorszovs brigada v lete. ak by si ozaj niekde pracovala dva mesiace tak mas slusny zarobok 🙂 neviem ako to uz presne funguje s peniazmi, mozes odrobit len urcitu sumu alebo ti tusim len vyplatia do 200€? na to sa treba popytat..

ninamalinova123
autor
11. mar 2022

@mec321 dobrý deň, prázdniny by som si chcela užiť, ale nie som si istá či to pôjde bez peňazí..ale ďakujem za názor🙂

mec321
11. mar 2022

@ninamalinova123 skus pozriet na profesii.sk, velakrat tam davaju aj prace na dohodu.

jaruska6
11. mar 2022

Ak som to správne pochopila bývaš na dedine,skús pomôcť s prácami v záhrade, možno umývaním okien,stráženie detí,doučovanie žiakov

katkaseiner
11. mar 2022

@ninamalinova123 jaaj, aha, uz chapem, jasne ze poznam skate, len som myslela ze sa ti to uz tyka nejakej prace a na ten skate nemas... ok uz chapem, bolo to ako ze by si to chcela ako konicka. Skus nejaku FB stranku tvojej obce - ponuknut sa na pracu v zahrade, ... to co pise kocka nado mnou..

ninamalinova123
autor
11. mar 2022

@katkaseiner dakujem krasne!! poskusam a ozvem sa

lucik194
11. mar 2022

oficialne mas na pracu malo rokov ...... od 16 r. ta vedia zamestnat..... takto jedine niekomu poct s nakupom, upratat, postrazit deti...... nieco porobit za odmenu v zahrade...... nieco co sa dohodnete bez zmluvu a dostanes peniaze na ruku za tu ulohu co spravis....