Brigády s vyšším zárobkom pre pätnásťročných
Plánujem hneď začiatkom 15 a ukončenim školského roka pracovať. Sú tam brigády ktoré by boli ochotné zaplatiť aj 6€ za hodinu namiesto 4?
@jurajdrobny__ Čo vieš vlastne robiť? Akú brigádu hľadáš a aké máš skúsenosti, kde si už robil?
@loliki
Predávam zberateľské kusy a zameriavam sa na zberateľov, ktorí hľadajú špecifické kúsky. Mám už niekoľko rokov skúseností v tomto a vďaka tomu som sa naučil rozprávať so zákazníkmi a spravovať objednávky. Môj zisk sa pohybuje okolo 100–300 € mesačne, čo mi pomáha finančne ale aj rozvíjať zručnosti ako obchodník. Momentálne mám zásoby v hodnote cca 5000 €, ktoré ponúkam na predaj. Takže skúsenosti s predajom a servisom určite mám.
@jurajdrobny__ ono ti to hodnotu neznižuje. To nieje nadávka ale fakt že si dieťa prosim ťa... Áno stále sa to podsuva lebo si ani nevyšiel zo základnej školy a označujes tu ženy za "Zlatko" a hras sa na najmudrejsieho podnikateľa
@stellariaaquatica bože môj🙏🏻 prečo by som sa hral na "najmúdrejšieho podnikateľa"?keď opakujem to isté ale nedokážete to pochopiť.
A s tými nechtami to bolo myslené sarkastický...
@loliki
Predávam zberateľské kusy a zameriavam sa na zberateľov, ktorí hľadajú špecifické kúsky. Mám už niekoľko rokov skúseností v tomto a vďaka tomu som sa naučil rozprávať so zákazníkmi a spravovať objednávky. Môj zisk sa pohybuje okolo 100–300 € mesačne, čo mi pomáha finančne ale aj rozvíjať zručnosti ako obchodník. Momentálne mám zásoby v hodnote cca 5000 €, ktoré ponúkam na predaj. Takže skúsenosti s predajom a servisom určite mám.
@jurajdrobny__ Na toto asi brigáda nie je. Keď ťa to baví, tak v tom pokračuj. Alebo chceš robiť niečo iné? Na tej komunikácii troška ešte popracuj. Medzi veľkým sebavedomím a slušnosťou je rozdiel, ale dá sa to aj spojiť a dosiahneš viac, keď nikoho neurazíš.
@jurajdrobny__ Na toto asi brigáda nie je. Keď ťa to baví, tak v tom pokračuj. Alebo chceš robiť niečo iné? Na tej komunikácii troška ešte popracuj. Medzi veľkým sebavedomím a slušnosťou je rozdiel, ale dá sa to aj spojiť a dosiahneš viac, keď nikoho neurazíš.
@loliki určite sa takto s klientmi nerozprávam keď je vzájomný rešpekt. Ako som hovoril brigádovať som ešte nebrigadoval keďže som ešte nemohol
@stellariaaquatica bože môj🙏🏻 prečo by som sa hral na "najmúdrejšieho podnikateľa"?keď opakujem to isté ale nedokážete to pochopiť.
A s tými nechtami to bolo myslené sarkastický...
@jurajdrobny__ však normálne choď niekam na stavbu na fušku (napr búračky stavieb), zarobíš - za deň za 8hod 40€ a máš vybavené. Keď si fyzicky zdatný, tak ťa vezmú. A väčšina tam robí načierno, takže vek riešiť nebudú. Len to, či makáš.
@loliki
@jurajdrobny__ podla mna je super, ze sa snazis zarabat. Presne tymto co robis, kupit lacno, predas drahsie, mozes zarabat ovela viac nez na brigade za fixnu mzdu.
Za mojich davnych cias chalani zvykli v lete pomahat na stavbach, kosili travniky, pripadne, ak si manualne zrucny, tak poponukaj sa vo fb skupinach na vypomoc okolo domu. Ja som napr slobodna zena a som sama na velky dom a pravidelne zhanam niekoho na vypomoc so zahradou, ci drobnymi muzskymi pracami. Ale to su vsetko narazove brigady
@loliki určite sa takto s klientmi nerozprávam keď je vzájomný rešpekt. Ako som hovoril brigádovať som ešte nebrigadoval keďže som ešte nemohol
@jurajdrobny__ Preto sa pýtam, že akú brigádu si predstavuješ? Fyzická práca, psychická, IT, stráženie, kosenie....?
@jurajdrobny__ Preto sa pýtam, že akú brigádu si predstavuješ? Fyzická práca, psychická, IT, stráženie, kosenie....?
@loliki skôr tá psychická a IT
@stellariaaquatica
Zlatko, skús si najprv prečítať zákon, než ideš rozdávať múdrosti. Od 15-tich môžem makať, keď mám splnenú povinnú školskú dochádzku – a to nie je to isté ako mať 16. A kým ty si tu mudruješ, ja už zarábam viac mesačne, než ty dáš na nechty. Tak sa usmej, oddýchni si – nie každý 14-ročný musí čakať na výplatu od šéfa.
A myslíš že už ste na tom dosť zle keď píšete sem...
@jurajdrobny__ kuriatko! Povinná školská dochádzka sa ti končí v septembri po tvojich sladkých 16. narodeninách. Takže od októbra môžeš makať aj za 5,50. Teraz pokos susedovi trávnik, babke umy riady alebo vyvenči psa.
@loliki
@jurajdrobny__ a potom prečo si hľadáš brigádu za 6€/h keď si tak strašne zručný:D
@jurajdrobny__ a potom prečo si hľadáš brigádu za 6€/h keď si tak strašne zručný:D
Prosím vás, stačilo mi tohoto rýpania, sú tu už ľudia ktorý by vedeli pomôcť, o vás sa to povedať nedá, takže prosím už nereagujte na túto diskusiu
@stellariaaquatica
@jurajdrobny__ kuriatko! Povinná školská dochádzka sa ti končí v septembri po tvojich sladkých 16. narodeninách. Takže od októbra môžeš makať aj za 5,50. Teraz pokos susedovi trávnik, babke umy riady alebo vyvenči psa.
@sulavikova dajme tomu že človek sa narodí 2011 ABC.08 keď ukončí 1 ročník bude mať 2mesiace pracovať ako 15 rocny alebo sa mýlim?
@loliki skôr tá psychická a IT
@jurajdrobny__ v oblasti IT by bolo najlepšie poriadne si to naštudovať a investovať do seba, do štúdia, aby si našiel dobrú prácu. Prečo chceš brigádovať? Jasné, že pre peniaze. Ale keby si ten čas investoval do sebavzdelávania, vynieslo by ti to nakoniec viac, nemyslíš? Zamerať sa na výber dobrej SŠ by bolo dôležitejšie pre teba v tomto veku, ako hrnúť sa do brigád. Maj svoje záľuby, to je OK. Ak si ambiciózny a chceš niečo dosiahnuť, tak najlepšie štúdiom toho, čo ťa baví. Pracovať budeš v živote dosť.
Práveže mňa baví zarábať😅
Nemyslím že to je cieľom veľa teenagerov no mojím áno.
Na školu sa sústredím tak isto ako pred zarábaním
Kvôli tomu že investujem 1h alebo 2h denne do "roboty" sa mne osobne život nezmení, radcej ako scrollovat sociálne siete,
@jurajdrobny__ podla mna je super, ze sa snazis zarabat. Presne tymto co robis, kupit lacno, predas drahsie, mozes zarabat ovela viac nez na brigade za fixnu mzdu.
Za mojich davnych cias chalani zvykli v lete pomahat na stavbach, kosili travniky, pripadne, ak si manualne zrucny, tak poponukaj sa vo fb skupinach na vypomoc okolo domu. Ja som napr slobodna zena a som sama na velky dom a pravidelne zhanam niekoho na vypomoc so zahradou, ci drobnymi muzskymi pracami. Ale to su vsetko narazove brigady
@soldi cením si toho
@sulavikova ak je aktualne deviatak, moze brigadovat od 1.7.2026
@sulavikova dajme tomu že človek sa narodí 2011 ABC.08 keď ukončí 1 ročník bude mať 2mesiace pracovať ako 15 rocny alebo sa mýlim?
@jurajdrobny__ školská dochádzka sa končí v auguste pre všetkých! Lebo vtedy je oficiálny koniec školského roku. Kľudne sa aj na hlavu postav;)Môžeš sa narodiť aj abc, kedy chceš.
@sulavikova ak je aktualne deviatak, moze brigadovat od 1.7.2026
@nelca84 nie, oficiálne nemôže.
@nelca84 nie, oficiálne nemôže.
@sulavikova nehnevaj sa, ale aktualizuj si informacie, bolo to novelizovane s ucinnostou od augusta 2024
@sulavikova nehnevaj sa, ale aktualizuj si informacie, bolo to novelizovane s ucinnostou od augusta 2024
@nelca84 mam najaktuáknejšie, keďže sme to so synom riešili🍒
@sulavikova tak ti niekto poradil zle, lebo to plati od tohto roku po novom. Ak syn konci teraz 10. rok skolskej dochadzky, od 1.7. moze brigadovat. Pracujem v oblasti pracovneho prava.
@sulavikova tak ti niekto poradil zle, lebo to plati od tohto roku po novom. Ak syn konci teraz 10. rok skolskej dochadzky, od 1.7. moze brigadovat. Pracujem v oblasti pracovneho prava.
@nelca84 Aké brigády by si odporúčala takýmto najmladším?
@sulavikova napr. tu je to dobre zhrnute https://www.avium.sk/zamestnavanie-mladistvych-...
@soldi cením si toho
@jurajdrobny__ nerozumiem len, prečo, keď sa venuješ predaju zberateľských kúskov tak hľadáš ešte dačo ďalšie? Asi by som rozvíjala na tvojom mieste to, napr. by si mohol mať YT kanál a časom ho monetizovať (plus si rozvinieš skills v tvorbe videí)… Môj syn má tiež 14 a privyrába si maľovaním portrétov a obrázkov z fotiek (aj keď to má viac ako tréning na prijímačky na SŠ), časom sa možno prikloní ku grafike (logá, bannery, vizuálne identity) ale aktuálne nestíha viac ako to, čo už má…
Každá práca by mala vyjadriť naše záujmy, schopnosti, v čom sme dobrí, čo dokážeme ponúknuť, čím vieme iným poslúžiť, urobiť pre ten svet niečo dobré. Hlavná motivácia v tomto veku nemajú-nemusia byť peniaze. Niekto rád maľuje, iný rád vypeká, iný pestuje rastliny, chová zvieratá, vyrába-majstruje, píše knihy, doučuje, pokosí trávnik...
@jurajdrobny__ nerozumiem len, prečo, keď sa venuješ predaju zberateľských kúskov tak hľadáš ešte dačo ďalšie? Asi by som rozvíjala na tvojom mieste to, napr. by si mohol mať YT kanál a časom ho monetizovať (plus si rozvinieš skills v tvorbe videí)… Môj syn má tiež 14 a privyrába si maľovaním portrétov a obrázkov z fotiek (aj keď to má viac ako tréning na prijímačky na SŠ), časom sa možno prikloní ku grafike (logá, bannery, vizuálne identity) ale aktuálne nestíha viac ako to, čo už má…
@deninka233 mám stanovený cieľ ktorý chcem dosiahnuť. Myslím že mi predaj nezarába až toľko koľko by som chcel YT je dobrý nápad no nič pre mňa.
@deninka233 mám stanovený cieľ ktorý chcem dosiahnuť. Myslím že mi predaj nezarába až toľko koľko by som chcel YT je dobrý nápad no nič pre mňa.
@jurajdrobny__ Skús prehodnotiť svoj postoj k zarábaniu peňazí. Maj stanovený cieľ, čo dobré chceš urobiť pre tento svet. Mať stanovený cieľ ktorý chceš dosiahnuť, hovorí troška o nespokojnosti, chcieť stále viac, to čo máš, ti nestačí. Ale ľudia chcú stále viac. Niektorým nestačí celé Rusko. Vieš, kde máš strop, keď už povieš, že toľkoto by mi stačilo? Hlad po peniazoch niekedy zvedie na nesprávne chodníčky. Si ambiciózny, investuj do seba a 1-2 hodiny pomáhaj iným. Nemusí byť všetko len o peniazoch.
@jurajdrobny__ Choď roznášať noviny v tvojom veku je to asi jediné kde ťa zoberú, bohužiaľ zákon je jasné daný ešte budeš musieť chvíľu počkať. Ja som v rovnakom veku chodievala robiť praktikanta na tábor, neboli to extra veľké peniaze ale človek získal skúsenosti a nejaký peniaz bokom. A potom ono sa to nezdá ale čašničina je super keďže máš plat + dýška.

@stellariaaquatica nie, to ten problém není ale problém je že to sa to sem furt podsúva a vo vašom zmysle mi to znižuje mi to hodnotu
@jurajdrobny__ ono ti to hodnotu neznižuje. To nieje nadávka ale fakt že si dieťa prosim ťa... Áno stále sa to podsuva lebo si ani nevyšiel zo základnej školy a označujes tu ženy za "Zlatko" a hras sa na najmudrejsieho podnikateľa