Brigády s vyšším zárobkom pre pätnásťročných
Plánujem hneď začiatkom 15 a ukončenim školského roka pracovať. Sú tam brigády ktoré by boli ochotné zaplatiť aj 6€ za hodinu namiesto 4?
@jurajdrobny__ každopádne by som ti odporučila zarábať skôr online cez počítač. Tam je každému jedno, koľko má kto rokov, pokiaľ máš kvalitné a relevantné výstupy. Odporučila by som ti aj konkrétne činnosti, ale už nie som mladá a takéto veci mi idú skôr uchom dnu a uchom von. Určite sú však na Insta alebo Tiktoku podobní ľudia (podobní rozmýšlaním) tebe, od ktorých by sa dalo inšpirovať. Napadá mi len jedna kočka Ava Yuergens, ale tá je z USA, v 14 si kúpila s priateľom tepovač a chodili po domácnostiach tepovať (gauče, koberce, čalúnené postele), v 16tich sa z tepovania postupne presunuli na renováciu nábytku (v USA to dosť fičí), v 17tich zohnali investora na nehnuteľnosť, ktorú prenajímajú na Airbnb a teraz v 19tich sa vzali a už cca rok majú reklamnú agentúru zameranú na social media a content marketing. Ale určite sa dajú nájsť aj iné inšpiratívne príbehy.
@deninka233 až na to,že keby chcel takto nejako zarábať,tak musí mať živnosť a tú nezíska skôr,ako v 18tich.
@jurajdrobny__ takyto prejav urcite nema 14rocny. Niekto sa tu hra na pubertiaka.
@jurajdrobny__ takyto prejav urcite nema 14rocny. Niekto sa tu hra na pubertiaka.
@oli18 čo prosím?
@oli18 čo prosím?
@jurajdrobny__ Sú tu témy o strážení psov, mačiek počas dovoleniek a prázdnin. To by bolo tiež fajn. Na deň 15-20€, veď aj to je lepšie ako nič.
@jurajdrobny__ Sú tu témy o strážení psov, mačiek počas dovoleniek a prázdnin. To by bolo tiež fajn. Na deň 15-20€, veď aj to je lepšie ako nič.
@loliki dedinu máme malú každý pozná každého
Ľudia by tu radšej dali rodine postrašiť živočícha ako niekomu ktorému by za to platili
@heleninamama prosím vás🙏🏻
Kto tu uráža ženy? Vy už niečo o tých neúspešných inceloch viete?
@jurajdrobny__ no Zlatko, ako diskutuješ, ako jeden veľký chlap! Len tak pre zaujímavosť, veľa nezarobíš, ak je to viac, ako dám za nechty. Lebo teda mesačne zarobiť 25€… to minút len je výkon! A v 14 nemôžeš mať ukončení PSD ani kebyže neviem ako chceš. Takže kľud a počúvaj tety, dobre Ti radia!
@loliki dedinu máme malú každý pozná každého
Ľudia by tu radšej dali rodine postrašiť živočícha ako niekomu ktorému by za to platili
@jurajdrobny__ Ale ľudia chodia na dovolenky aj z miest a v mestách je veľa zvierat, viac ako na dedine.
@jurajdrobny__ no Zlatko, ako diskutuješ, ako jeden veľký chlap! Len tak pre zaujímavosť, veľa nezarobíš, ak je to viac, ako dám za nechty. Lebo teda mesačne zarobiť 25€… to minút len je výkon! A v 14 nemôžeš mať ukončení PSD ani kebyže neviem ako chceš. Takže kľud a počúvaj tety, dobre Ti radia!
@palicka prosím vás . Viete čo znamena slovo irónia?
Kedy som povedal že v 14 budem mať ukončenú PSD?
Vek nemusíš riešit, ja som sama fakturovala na švagra ked som bola príliš mladá. Ale popracuj na pokore a trpezlivosti, lebo ak nezvládneš pár mamičiek čo si ťa doberajú tak to budeš mať náročné s klientami čo budú ku tebe vrcholne nepríjemný.
Ak by som ti odporučila tak ak chceš maximalizovať zárobok krátkodobo, tak si proste pozri jaspravim a pozri si aké inzeraty majú vela recenzii a teda predajov a nauč sa tu danú zručnost z online návodov. Robit stránky, logá pre firmy a podobne.
Ak chceš zarábať lepšie dlhodobo tak potrebuješ pracovať pre reálnu firmu, najlepšie stáž. V tvojom veku je super napr. dasato, kde ti pomôžu sa naučit zručnostiam a vyriešia aj stáže do skvelých firiem. To je program popri strednej škole. Potom ešte rôzne stáže, konferencie a prednášky nájdeš na growni, to si obehaj.
Hlavne v tomto veku nerieš nejakú hodinovku. Ak by si chcel maximálne zarábať tak môžeš ísť do zahraničia zbierať jahody a tam neriešia že si neplnoletý a nemáš 16 (v škótsku som takto bola pred 18 a je im to šumafuk). Ale nenaučiš sa nič len sa nadreš.
Využi že si mladý a máš hromadu času a veľa čítaj, choď na prednášky, rob si kurzy a dotiahneš to ďaleko. A popracuj na tej pokore 🙂

@deninka233 mám stanovený cieľ ktorý chcem dosiahnuť. Myslím že mi predaj nezarába až toľko koľko by som chcel YT je dobrý nápad no nič pre mňa.
@jurajdrobny__ každopádne by som ti odporučila zarábať skôr online cez počítač. Tam je každému jedno, koľko má kto rokov, pokiaľ máš kvalitné a relevantné výstupy. Odporučila by som ti aj konkrétne činnosti, ale už nie som mladá a takéto veci mi idú skôr uchom dnu a uchom von. Určite sú však na Insta alebo Tiktoku podobní ľudia (podobní rozmýšlaním) tebe, od ktorých by sa dalo inšpirovať. Napadá mi len jedna kočka Ava Yuergens, ale tá je z USA, v 14 si kúpila s priateľom tepovač a chodili po domácnostiach tepovať (gauče, koberce, čalúnené postele), v 16tich sa z tepovania postupne presunuli na renováciu nábytku (v USA to dosť fičí), v 17tich zohnali investora na nehnuteľnosť, ktorú prenajímajú na Airbnb a teraz v 19tich sa vzali a už cca rok majú reklamnú agentúru zameranú na social media a content marketing. Ale určite sa dajú nájsť aj iné inšpiratívne príbehy.