Budú maturity?
Jasné že budú, rob ťaháky a uč sa ich používať kým je čas :D
@veronikaszabova minuly rok deň pred zrušením rozprávali, že budú...
Podľa mňa v nejakej forme budú, ak sa žiakov podarí vrátiť do škôl aspoň v marci. Ale veľké šance tomu nedávam. Ak žiaci do školy chodiť nebudú a budú mať maturovať, bude to poriadne nefér. V ČR sa zvažuje maturita bez známok, len urobil/neurobil.
@hettinka pochybujem, ze ich zrusia tento rok.
Minuly sk.rok to vypuklo v marci, zrusenie sa dalo pochopit.
@veronikaszabova tak ja som dodnes nepochopila, že žiakom zrušili minulý rok písomné maturity pár dní pred, keď bolo všetko nachystané. My sme už aj triedy mali urobené, zoznamy, všetko ... v štáte 5 nakazených a robili paniku. Štvrtáci kľudne mohli s hygienickými opatreniami prísť písomne zmaturovať, boli by sme ich rozsadili 2 m od seba, zmenšili skupiny po menej žiakov v triede. Ústne neboli, lebo sedieť v 30 stupňoch v triede a skúšať tie deti v rúškach od rána do večera bez možnosti sa aj napiť (to bolo v opatreniach napísané, nejesť, nepiť) bolo nemysliteľné. A je to rovnako nemysliteľné tento rok, ak to tak budú plánoivať.
Teraz vraj budu, podmienky a podrobnosti nik nevie. Len že budú... Možno budu musieť prísť otestovaní, alebo sa to spraví online, ale chudáci žiaci, od marca sa učia doma, ak nerátam nejakých pár týždňov na jeseň, čo sa učilo. Ešte teoriu sa naučia, ale na odborných školách neviem, ako a kde naberú prax.
prečo by nemali byť, škola trvá 4 roky, nie dva, čiže by som ich akurát posunula na jún a urobila poriadne, prijímačky potom neskôr, aj tak sa na VŠ začína až v októbri
Ja mám 2ročnú extérne a je to nám ťažké ... ver tomu ...
@bubka157 ďakujem za tvoje ze som ti nič ...
Ani ma nepiznaš len vypisuješ zle veci na mňa ...
Ja som sa ťa nepýtala že čo omne myslíš ...
A uži si to na mňa s písaním .... prajem ti pekný večer ...
Neklesnem pod tvoj úroveň takto písať o niekom koho nepoznám ,mám ja na to už roky aby som vedela ako ako s kým ....
Niektoré vysoké školy už pripravujú online prijímacie skúšky na jún. Ťažko teda povedať či a v akej forme bude maturita.
Pre mňa je záhadou prečo ju zrušili minulý rok i to, aký bol problém urobiť teraz písomné maturity.
Ja teda maturantom ( a študentom všeobecne) odporúčam, aby sa učili, akoby maturity normálne mali byť. Rovnako minulý rok, kto sa neučil, rátal s tým, že nebudú, bude mu učivo chýbať teraz na VŠ, alebo aj v praxi. A možno najviac im chýba to, že si odvykli sa učiť, prestali trenovať mozog. Zle sa začína, ak niekto nerobil pol roka nič.
Na maturitu sa treba naučiť aj veľa zbytočností, ktoré človek nevyužije prakticky nikdy. Napríklad taka maturita zo slovenčiny je človeku, ktorý študuje ďalej v zahraničí, na 2 veci, ale asi to patrí k všeobecnému rozhľadu človeka.
@mareszka nerieš, či bude - nebude. Uč sa tak, že majú byť a rob všetko preto, aby si vedela čo najlepšie teoriu. A tú prax musí škola doriešiť. Školy majú usmernenie, že majú interne maturity upraviť podľa toho, čo sa im podarilo odučiť, bude sa redukovať, samozrejme, nevypustia všetko, ale budu vyžadovať v rámci možností.
Riešila by som online hodiny, aby prebiehali a učiteľov, aby vam posielali materiály, tezy k zadaniam.
Podľa mňa ešte ani sám minister nevie. Dnes povie, že áno a budúci týždeň to už môže byť zase inak. Nestresovať sa, radšej využiť teraz ten voľnejší program na učenie, nech ťa nič potom neprekvapí
@becyn97 ďakujem 😊 baby šak mala potrebu na niekoho zlé napísať ... ja som nepísala že sa neučím ,ale je to ťašké takto ...ja bybsom radšej.šla do nemocnice a pomáhala ako tu sa distančne učit teoretické ...
Lebo mi skôr tie praktické potrebujeme ... a vydíme mi starsie po 40tke ...že veru je toho personálu málo ....
Ja celkom nechápem celú diskusiu o tom či maturity budú alebo nie. U nás už žiaci vedia, že ministerstvo školstva ich upravilo(aj ako ich upravilo). A bolo to aj niekoľkokrát v médiách 🙂
Sranda teraz si čítať tieto staré diskusie, ako všetci tvrdili, že maturity budú. Hahahaha.

Ved uz sa vyjadrili, ze budu. Tak co riesis?