icon

Cestovanie 16 - ročných bez rodiča

5. júl 2022

Dobrý deň, aké dokumenty potrebuje 16 ročný, pokiaľ cestuje v rámci EÚ bez rodiča?

pribinak
5. júl 2022

Pas

monika_k
5. júl 2022

Obciansky staci

autor
5. júl 2022

@pribinak
@monika_k netreba nejaké splnomocnenie - povolenie od rodica keď ide sám?

mata1001
5. júl 2022

Mal by mat aj splnomocnenie v anj.jazyku plus OP.

ninusa221
5. júl 2022

A kam ide ? Lebo brat siel robit animátora do ČR a iba tam mu bolo treba od rodiča potvrdenie že stym súhlasia. Išiel na občiansky

autor
5. júl 2022

@ninusa221 do švajčiarska za otcom

autor
5. júl 2022

@mata1001 neviete kde nájdem vzor splnomocnenia

srferreira
5. júl 2022

Brat letel pred dvomi dnami sam do UK. Treba si pozriet co vyzaduje krajina pri vstupe do krajiny neplnoleteho bez rodicov. Niektore maju uz predtlaceny formular. Ja som pisala sama rodicom splnomocnenie. UK nema formular. Ale splnomocnenie potrebuje.

autor
5. júl 2022

@srferreira čo všetko približne bolo v Tom splnomocnenie?

martul
5. júl 2022

Syn išiel za mojou sestrou do UK, normálne som na A4 napísala zákonný zástupca....... cestujúci dieťa........cestuje tam a tam, dôvod cesty za kým ide tzn. sestrine údaje a kedy sa vráti. Podpis dátum.

autor
5. júl 2022

@martul a dávali ste to aj overiť u notára.

lugie
5. júl 2022

Keď som ako 17 ročná išla do UK tak som potrebovala potvrdenie od rodiča, nemuselo byt overené notárom. Aj to kontrolovali. Tak ako píše @martul

kiki68
5. júl 2022

Ja som chodila k rodine do Rakuska a nikto nic nechcel mimo pasu. Ale tak to splnomocnenie nie je na skodu

martul
6. júl 2022

Nie

prasiatko30
6. júl 2022

@kiki68 pravdepodobne si nesla lietadlom a na hranici ta nekontrolovali kedze v tom case boli hranice otvorene. Na letisku je to trochu ine

kiki68
6. júl 2022

@prasiatko30 v tom case boli este hranice a museli sme dokonca hovorit kde ideme a dostavali sa razitka do pasu. Potom to uz nebolo treba. Letecky to splnomocnenie byt musi .

srferreira
6. júl 2022

meno dietata, narodenie, cislo pasu, meno rodicov, cislo pasu, adreasa, od kedy do kedy bude u nas (manzel a ja) nasa adresa, nase mena, nas datum narodenia, nase cisla pasov, v akom sme vztahu s dietatom a kontakt na rodicov a na nas. Overene notarom, podpis oboch rodicov. A my sme mali este dodatok, ze ideme prec z krajiny a nasledne sa vratime. Pre istotu mal so sebou fotokopie pasov nas a rodicov.
A napr. UK este vyzaduje nase cestne prehlasenie, ze moze u nas byvat.
Tiez ho nikto nekotroloval, iba sa ho pytali kam kde a co bude robit (to iste sa pytali na oboch letiskach), ale to neznamena, ze to nevyzaduju. Ono je pisane, ze musi to mat papiere, a, ze mozu skontrolovat.