Chcela by som chodiť na krúžok, ale mama mi nedovolí
Ahojte. Mám 14 rokov a veľmi by som chcela chodiť na krúžok mažoretiek. Je to vo vedľajšej dedine. Autobusom cestujem denne do školy, tak na cestovanie som zvyknutá. Rozprávala som sa o tom s rodičmi, no nedovolia mi to, pretože ta čo tam budem pochodovať, načo je to dobré. Som celkom pohybovo zdatná, ohybná, viem spraviť šnúru, mostík, hocičo. Vyžívam sa v gymnastických prvkoch a preto si myslím, že by ma to mohlo baviť. Veľa som si o tom aj naštudovala a toto všetko som povedala aj rodičom, no nepustia, vraj sa na to nehodím. Poraďte mi prosím, mám sa ich skúšať ešte presvedčiť alebo to mám proste nechať plávať a nejako sa s tým zmieriť? Ak ich mám presvedčiť, poznáte nejaké finty, ktoré by pomohli? Veľmi ďakujem.
@pribinak nemám babku😢
Neporadim ti finty, ale je skvele že ta nieco nadchlo a mali by ta podporit, dcerka je mažoretka a teda o pochodovaní to už davno nie je. Je to mažoretkový sport a odporučím ti pozrieť si stranku AMAS, su tam videa z ME a ak si o pozru rodicia, presvedci ich to ze je to krasny sport, a urcite by si mala dostat sancu to skusit a možno bude z teba buduca majsterka Europy, alebo aj sveta. Držím palce, nevzdavaj sa a chod si za svojim snom
@daren1 Ďakujem to urobím☺️
@patria_burcakova Držím palce❤
A nechcu ti dovolit len ten mazoretkovy kruzok alebo kruzok vseobecne ziaden? Pretoze mozno nemaju peniaze nazvys a nepochodilo by u nich teda nic a len to takto zahovaraju. 😕
Kazdopadne, ked spominas gymnastiku, nechcela by si chodit skor na tu? Pripadne nejaky tanec? Mozno za to by boli skor.😊Urcite sa s nimi este porozpravaj, prehovor ich, ze nech ti dovolia aspon skusit to.
Spominas gymnastiku, tie byvaju v skolach v ramci kruzkov skoly...a bud su za poukaz alebo minimalny doplatok...v septembri vzdy otvaraju nove kruzky...skus sa informovat...mozno je to tak, ze rodicia nemaju na to peniaze...krstna by ti nepomohla?
@patria_burcakova koľko stojí mesačne krúžok ?
@aeruginosa iný krúžok mi dovoľujú, na to máme peniaze. Lenže my bývame na doline a tam veľa možností nie je. Gymnastika je najbližšia 60 km ďaleko. A tanec v ZUŠ tiež vo vedľajšej dedine je iba do 13 rokov.
Co je to za vyrok, ze sa na to nehodis 🙄 Deti maju niekolko kruzkov a teda mali aj kruzky, ktore im nesadli, ale VZDY som im povolila vyskusat vec, ktora ich zaujimala, nemam kristalovu gulu, aby som to vedela ohodnotit popredu, co im pojde a co nie... navyse talent nie je vsetko, hlavny je zaujem dietata o dany sport ci kruzok... nikto neocakava (aspon ja nie) do roka dvadsat medaili s medzinarodnych turnajov... vzdy mi ide o to, aby sa deti hybali, boli v kolektive, naucili nove veci... a nesedeli pol dna po skole na mobiloch...
Skus to prebrat este raz v klude, alebo fakt teta, babka, dedko, krstna...
@erikavesela My na škole nemáme krúžok gymnastiky a ani žiaden športový. Máme iba krúžok prírodných vied a jazykov. A naši nemajú problém s peniazmi, skôr si myslia, že to je príliš ťažké a že to nezvládnem...
@lenkasarka neviem, na stránke, na fb či ig to nikde nemajú vypísané.
@patria_burcakova tak im skus pustit, co ti tu
@daren1 odporucila, nech to vidia a ze by si to skusila na 1-2 mesiace a ked to ozaj nebude to prave orechove, tak to robit nebudes... a nech sa pridu aj na teba pozriet...povedz, ze by ti mali verit, ze je to tvoj sen a teda to len vyskusas...
@patria_burcakova myslela som že ti to nechcu zaplatiť. Preto som sa pýtala koľko stojí krúžok , aby som ti to platila ja. Ale keď píšeš, ze v peniazoch problém nie je tak skús ich nejako prehovoriť. Držím ti palce
@lenkasarka ďakujem, pokusím sa o to☺️
@erikavesela ďakujem to skúsim🙂
@patria_burcakova drzim palce
@anjelicek26 ďakujem, ešte sa o tom s nimi porozprávam☺️
asi by som sa ich priamo spytala, za akych okolnosti by ti aspoň dovolili dočasne to vyskusat - napriklad zobrat si navyse pravidelne nejake domace prace, mozno na seba prebrat nieco, co mama/otec nemaju radi? napr neznasaju unyvat riad... alebo ze ak si udrzis urcity priemer znamok, tak ti dovolia chodit...
@missviolet super nápad, ďakujem
a nemaju mozno predsudky? bohuzial u nas sa tomu hovori, ze mazor-stetky. Nikto tomu inak nepovie. Mozno maju proste predsudky a obavy.
@elanor pre pána. Deťom sa takto hovorí ?
@lenkasarka je to skor z ias minulych, ked to bolo skor dospele zeny. A uz to oznacenie proste ostalo. Bohuzial. Preto ma napadlo, ci to nemoze byt dovod. Lebo z prispevkov je jasne, ze nemaju ziadny ruzumny dovod. Niezeby toto bolo rozumne, to tym nechcem povedat, jasne, ze je to uplne mimo misu, len ma napadla proste ina moznost. Lebo vyzera, ze o tom jednoducho nechcu hovorit, nechcu povedat pravy dovod preco nie, tak tresli prvu blbost, ze nato nema. Prepanajana, kto vlastnemu dietatu povie takto drsne, ze je neschopne? Ok, nie kazdy je na vsetko, ale to sa da povedat aj inak, s rozumom, jemne, vysvetlit.
@patria_burcakova mozno aj pomoze, ked im das celú túto diskusiu prečítať🤔
ahoj. Ak nahodou das mame precitat. Moja dcera chodila od siedmich rokov. Podla mna fajn, aj pohyb aj choreografia aj nove kamosky a skusenost do zivota. Ja somza akykolvek pohyb, keby decka aj hodinu vo vreci skakali.
A tiez by som radila zahrat na notu v zmysle ponukni daco za daco. A najlepsie zacni hned. Napr budem len ja vynasat smeti, len ja nakladat a vykladat umyvacku ( to by som ti podpisala aj 300 kruzkov lebo to nenavidim). A zdorazni, zeaspon sa nebudes flakat a cumiet do tabletu a urobis daco pre svoje zdravie. Drzim palce
Ja by som sa rodičov kľudne vecne spýtala prečo konkrétne si myslia, že to nie je pre teba. Konkrétne. Napr.nedokazes pracovať v skupine? Nedotahujes veci do konca? Sú deti čo menia krúžky každé 2 mesiace. Máš nejaké vrodené ochorenie? Boja sa že nebudeš stíhať školu, či prestanes pomahat doma? Majú vyhrady voči trénerke, dostalo sa k nim niečo
negatívne? Boja sa dochadzania ak je krúžok neskoro? Maju financie na kruzok, ale nie na kostymi, cestovne, startovne atd ak sa súbor zucastnuje nejakych akcii, súťaží?Jednoducho vecne a konkrétne.
Ja som úplne opačný typ rodiča. Ja podporim deti vo všetkom. Jediná podmienka je dokončiť na krúžku školský rok.
A nesmie byť dieťa preťažené. Teda jeden deň v týždni musí ostať voľný a bežne zvládať školu.
Máš 14, takéto krúžky často robia otvorené hodiny, nábor členov. Zobrať rodiča či oboch a nech vidia a pýtajú sa trénerky na to, z čoho majú obavy. A trénerka nech sa vyjadrí či výkonnostne a talentovo na to máš, myslím, že ona by to posúdila z tohto hľadiska najlepšie.
Popros ich nech sú naozaj konkrétni, potom sa s tým dá pracovať a hľadať riešenie. Súhlasím aj s tým ukázať vyspelosť vopred. Niečo si doma vziať na starosť.

@patria_burcakova babka by ti to nezaplatila?