icon

Čo hovoria výsledky Kompara na vášho syna?

mamalen
9. jan 2025

Čo si myslíte o týchto výsledkoch z Kompara (testovanie v 8. ročníku? Budem rada, ak sa vyjadria pedagógovia. Syn je podľa známok dobrý žiak, na konci 7. ročníka mal štyri dvojky.

mamalen
autor
Autor odpoveď zmazal
mamalen
autor
9. jan 2025
oblaacik
9. jan 2025

@mamalen myslim si ze jeden test neurcuje aky mudry ten ziak je. Vzdy zalezi ako sa pri tom citil, ako bol vyspaty, ako mu sadli otazky. Stale to moze byt lepsie aj horsie. Tieto vysledky su dobre 🙂

mamalen
autor
9. jan 2025

@oblaacik mne len ide o to, ze sme premyslali nad strednymi skolami a som aktualne na vazkach, ci to bude stacit na OA

oblaacik
9. jan 2025

@mamalen podla mna to nie je uplne smerodajne. Ja som mala ovela horsie vysvedcenie v siedmom rocniku, aj trojky som mala a nie jednu. Nakoniec som skoncila nemecke bilingvalne gymnazium 🙂 stredna je o inom, uz ak studenta nieco bavi ucenie ide ovela lepsie.

renatka100
9. jan 2025

@mamalen moja dcera mala z matiky uplne rovnaky pocet bodov ako tvoj syn a mava 2 z mat. Komparo bolo vraj velmi tazke. Aj u Vas to zapisali do znamok? U nas matiku ano a tym padom dcere vychadza 3 - maju percentualny system. Hrozne toto…

mamalen
autor
9. jan 2025

@renatka100 ja som dnes dostala iba tento zdrap papiera, od uciteliek ziadne info 🤷‍♀️

mamalen
autor
9. jan 2025

@oblaacik tak to je vyborne 👍
Ja si prave myslim, ze keby chodil do narocnejsej skoly, tak ma ovela horsie vysvedcenie. Cakala som o dost lepsie vysledky.

oblaacik
9. jan 2025

@mamalen no ja som velky zastanca toho ze treba byt ambiciozny a verit si aj ked sa nieco nepodari podla predstav 🙂 nic to neznamena. Cize ak na tu OA chce ist, netreba sa bat.

lenka_da
9. jan 2025

@mamalen toto, co ste dostali, nema takmer ziadnu vypovednu hodnotu. V prvom rade ste mali od skoly dostat kod ziaka, aby si videla presne kazdu otazku, kde urobil chybu a tiez z kazdeho testu porovnanie, kolko percent ziakov na Slovensku malo z testu horsi vysledok ako on. A tiez pocet bodov z kazdeho testu.

mamalen
autor
9. jan 2025

@lenka_da ved prave, zajtra budem kontaktovat ucitelku. Tiez ma to prekvapilo

lubka73
9. jan 2025

@mamalen nema ten kod ziaka co sa prihlasoval ked to robili? na stranke si to potom vies sama pozriet
https://komparo.sk/

kaktusik007
9. jan 2025

je uplne nepodstatne, na kolko % dieta utobilo komparo. Naopak je viac ako dolezite vediet, v akom percentile sa jeho vysledky nachadzaju.

Syn spravil jednu sutaz na 56 bodov z 80. Bola som zaskocena, ze aky slaby vysledok ---- kym som nepozrela percentil. Ten mal 97,98. Cize 97,98% ziakov napisalo ten test horsie ako on a iba 2,02% to dalo s viac bodmi - proste ten test bol narocny a deti ho vypracovat spravne nevedeli. Takze rovnako to moze byt aj tu --- a prave percentil ukazuje soravny potovnavaci vysledok a ak ucitelky chcu tento test znamkovat, rovnako by nemali znamkovat oercenta, ale skor umiestnenie v ramci percentilu -- to je daleko spravodlivejsie.

a akoze uprimne, ak by mi syna nejaka aktivna ucitelka oznamkovala v takomto celoslovenskom teste - ze 70%, teda trojka --- isto by som to riesila a trvala by som na jednotke, lebo percentil nepusti

mamalen
autor
10. jan 2025

@kaktusik007 ďakujem za info 👍

mamalen
autor
10. jan 2025

@lubka73 pisala som do skoly, aby mi ho poslali. Ano, to viem, ze si to mozem pozriet. Som zvedava 😁

mirka1083
10. jan 2025

@mamalen ja mam syna ktorý mal čisté jednotky na konci 7 ročníka a výsledky z kompara z matematiky mal presne také isté ako váš syn. Tiež ma to veľmi zaskočilo.

mamalen
autor
10. jan 2025

@mirka1083 a mozem sa opytat, ci chodi na ZS v meste alebo na dedine? Lebo nas pripad je ta dedina a mala som pocit, ze uroven nasej skoly slaba.

mamalen
autor
10. jan 2025

@mirka1083 a vysledky z ostatnych predmetov mal ake? Lepsie, horsie, cca rovnake?

letfenixa
10. jan 2025

Určite ten kód nemá? Naši žiaci si ich nechávali.