Čo hovoria výsledky Kompara na vášho syna?
Čo si myslíte o týchto výsledkoch z Kompara (testovanie v 8. ročníku? Budem rada, ak sa vyjadria pedagógovia. Syn je podľa známok dobrý žiak, na konci 7. ročníka mal štyri dvojky.
@mamalen moja dcera mala z matiky uplne rovnaky pocet bodov ako tvoj syn a mava 2 z mat. Komparo bolo vraj velmi tazke. Aj u Vas to zapisali do znamok? U nas matiku ano a tym padom dcere vychadza 3 - maju percentualny system. Hrozne toto…
@renatka100 ja som dnes dostala iba tento zdrap papiera, od uciteliek ziadne info 🤷♀️
@mamalen toto, co ste dostali, nema takmer ziadnu vypovednu hodnotu. V prvom rade ste mali od skoly dostat kod ziaka, aby si videla presne kazdu otazku, kde urobil chybu a tiez z kazdeho testu porovnanie, kolko percent ziakov na Slovensku malo z testu horsi vysledok ako on. A tiez pocet bodov z kazdeho testu.
@mamalen nema ten kod ziaka co sa prihlasoval ked to robili? na stranke si to potom vies sama pozriet
https://komparo.sk/
je uplne nepodstatne, na kolko % dieta utobilo komparo. Naopak je viac ako dolezite vediet, v akom percentile sa jeho vysledky nachadzaju.
Syn spravil jednu sutaz na 56 bodov z 80. Bola som zaskocena, ze aky slaby vysledok ---- kym som nepozrela percentil. Ten mal 97,98. Cize 97,98% ziakov napisalo ten test horsie ako on a iba 2,02% to dalo s viac bodmi - proste ten test bol narocny a deti ho vypracovat spravne nevedeli. Takze rovnako to moze byt aj tu --- a prave percentil ukazuje soravny potovnavaci vysledok a ak ucitelky chcu tento test znamkovat, rovnako by nemali znamkovat oercenta, ale skor umiestnenie v ramci percentilu -- to je daleko spravodlivejsie.
a akoze uprimne, ak by mi syna nejaka aktivna ucitelka oznamkovala v takomto celoslovenskom teste - ze 70%, teda trojka --- isto by som to riesila a trvala by som na jednotke, lebo percentil nepusti
@kaktusik007 ďakujem za info 👍
Určite ten kód nemá? Naši žiaci si ich nechávali.