icon

Čo robia vaše 12 ročné deti počas dňa?

4. apr 2020

Ahojte...prosim napiste mi,co robia vase deti vek 12 rokov pocas dna...konkretne dievcata....ide o to,ze ja uz neviem ci ma ma slak trafit alebo co...mona dcera sa rano akurat zobudi, naranajkuje a ustelie si postel...samozrejme prezlecie sa...ale potom nastava to,ze je schopna byt neustaaaale na telefone na tiktoku a tych sprostych socialnych sietach alebo pozera tv...inak aaaabsolutne nic ine...mobil sme jej koli tomu zobrali tak,ze ho bud nema vobec alebo jej ho dame na hodinku...ale ona si aj tak nenajde ziadnu cinnost, ktora by mala nejaky zmysel...napr citanie knih, robenie naramkov, malovanie,kreslenie, krizovky,osemsmerovky...proste nic absolne nic...mna ide slak trafit z toho,ze ked sa s nou nehram clovece tak normalne nevie zit...prosim ako to mate vy?teraz naor.som jej dala mobil naspat...viete co robi od rana?je na nom...stale non stop....dakujem....mne len ide o to,ze nechcem jej ho stale brat, aj tak ma povazuje momantalne za gorilu co jej nic nedovoli...ale po proste ako sa teraz prejavuje laska?ze deti mozu vsetko a hlavne byt stale na telefone?a mat vsetko?o tom je teraz laska? O mne napr.mama ani nevedela...v zivote sa snou nehrala ale ja som to ani nepotrebovala...

Strana
z3
emmusska
17. apr 2020

@zuzanka.zuzu heh ako tento pristup by som uplne schvalovala. ked sa to tak vezme aj my sme neznasali niektore vymysli nasich mamiek a hlavne tych upratovacich a o vareni a peceni ani nehovorim

fomelka
17. apr 2020

Je to inak hrozné, už malé dieťa máš proste problém zabaviť a nie to už hentaké väčšie zvlášť ak nikam nemôže ísť, potom je jasné, že sa uchyľujú len k internetu

zdravyrozummoralky
20. apr 2020

Zdravím,
vaša dcéra je na tom úplne v poriadku. Berie svoju aktivitu na mobile ako zábavku. Jednoducho povedané RELAXUJE. Tak ako vy napríklad relaxujete pri televízore. V dnešnej dobe je všetko zmysluplné. Dokonca na TikToku sa dá aj zarobiť. Môže sa inšpirovať od ostatných, vytvoriť niečo vlastné a aj na tom zarobiť. Ak jej zoberiete mobil alebo zakážete niečo čo ju baví, len preto, lebo to nepovažujete za zmysluplnú vec nič nevyrieši... Len si svoju dcéru znepriatelíte a môže to narušiť vzťahy v rodine. Predstavte si, že vám niekto zoberie nejakú aktivitu a to len kôli tomu, že mu to nepríde zmysluplné... Nemôžete porovnávať svoju dcéru so sebou, pretože dnes je iná doba... Prajem pekný deň.

kaliiii
26. apr 2020

Píšem tu ako 14 ročná...😁Strašne veľa času trávim na mobile. Nie že by som sa na ňom hrala hry ale skôr hudba. Milujem spojenie hudby a športu... čiže som športovo aktívna (kone,beh,futbal). Celý dni som vonku s kamarátmi alebo športovo. Dá sa ísť von aj zodpovedne.🤗

8mirka7
26. apr 2024

Moja tiež cez víkend telefón kým sa jej nepovie čo má ísť urobiť. Cez týždeň je tiež od rána na mobile,po 6. hodine rannej volá so spolužiačkou cez WhatsApp až kým sa nestretnú pri ceste. Poobede vyvenčí psa,ide von, pozerá tv. Učí sa viac aj d.u. v škole,doma s babkou/dedkom preberú čo jej nejde, lebo ja lietam v kuse a keď sa chceme učiť,tak len dá knihu a toto 😉

Strana
z3