Čo robiť, ak dieťa neprijali na strednú školu?
Zdravim, stalo sa niekomu z deti, ze neboli prijate na 4-rocne studium na strednu skolu a priradili ho na 3-rocne v blizkosti bydliska? Alebo na odvolanie sa po "site" dostali? Dakujem.
Obvolala by som opat skoly, kde dcera urobila prijimacky+ skoly podobneho zamerania. September este ziaci prebehuju a je mozne ze sa uvolni niekde miesto. Dcera je prvacka a hovorila ze k nim prestupi na buduci tyzden nova ziacka. Takze sanca tam je
@zuzinka888 dakujem krasne.A tam kde chodi tvoja dcera sa uvolnilo miesto, ze niekto nenastupil alebo navysuju pocet?
prva vec, co treba urobit je dat odvolanie. a potom uz len obvolavat, ci sa niekde neuvolnilo miesto. isto sa nieco najde, ono takto zaciatkom roka sa to zvykne vsetko menit, decka prestupuju...
@zuzinka888 dakujem krasne.A tam kde chodi tvoja dcera sa uvolnilo miesto, ze niekto nenastupil alebo navysuju pocet?
@anonym_autor neodisiel nik- takze asi navysili. Aj synovec prestupil az po prvom polroku- nedaval internat a tiez ho prijali. Netreba to vzdavat a pytat sa. A ak to nrpojde moze skusit prijimacky opat v maji. Sice sa studium predlzi- no ak ma vysnivsne povolanie kde potrebuje " skolu" nech sz nevzdava
no trosku neskoro to riesite. to sa riesi cez leto.....
no ale teda dnes zajtra sadnut na zadok a vyslovene obvolat vsetky SS na okoli, ci nejake miesto nie je volne (niekto nenastupil). vacsina skol Ti hned vie povadat ci maju / nemaju volne. treba to vyriesit este tento tyzden (co najskor).
To si celkom neviem predstavit, to komu kam volavate? a kedy? a preco? Ako "dobry den, neprijali ste mi dieta, ale neuvolnilo sa vam nahodou miesto?" a prijimacky ak sa riesili v maji, tak znovu obvolavat v septembri? To kolko rodicov takto vyvolava potom do skol?
A to ako nie v zlom sa pytam, mna to realne zaujima, tiez mi dieta neprijali aj ked iba na bilingual 5rocny z 8micky.. ale aj tak.
@anonym_autor mala ísť na druhé kolo prijímačiek na iné školy.Toto sa vybavuje v máji, júni...teraz ešte v septembri možno niečo nájdete ešte sú možné prestupy.Ty sama musíš hľadať a chodiť do školy a pýtať sa..
alebo v spolupráci s výchovou poradkyňou ona má najpresnejšie informacie.
@anonym_autor mala ísť na druhé kolo prijímačiek na iné školy.Toto sa vybavuje v máji, júni...teraz ešte v septembri možno niečo nájdete ešte sú možné prestupy.Ty sama musíš hľadať a chodiť do školy a pýtať sa..
@anonym_16d4fa podla mna to dieta bolo aj na druhom kole a neprijali ho. A kedze je povinna skolska dochadzka, tak mu priradili nejake volne miesto na nejakej skole v mieste bydliska, zhodou okolnosti 3rocny neatraktivny odbor🤷♀️🤷♀️
To si celkom neviem predstavit, to komu kam volavate? a kedy? a preco? Ako "dobry den, neprijali ste mi dieta, ale neuvolnilo sa vam nahodou miesto?" a prijimacky ak sa riesili v maji, tak znovu obvolavat v septembri? To kolko rodicov takto vyvolava potom do skol?
A to ako nie v zlom sa pytam, mna to realne zaujima, tiez mi dieta neprijali aj ked iba na bilingual 5rocny z 8micky.. ale aj tak.
@simca06022011 ano, normalne sa vola na sekretariat danej skoly, ze zhanas miesto, ci maju volne a ako sa da prestupit a podla odpovede sa zariadis...🙃
@simca06022011 ano, normalne sa vola na sekretariat danej skoly, ze zhanas miesto, ci maju volne a ako sa da prestupit a podla odpovede sa zariadis...🙃
@vevesh no musia byt nadseny, tak si to poznacim.. budem vyvolavat o dusu :DDD
@anonym_autor neodisiel nik- takze asi navysili. Aj synovec prestupil az po prvom polroku- nedaval internat a tiez ho prijali. Netreba to vzdavat a pytat sa. A ak to nrpojde moze skusit prijimacky opat v maji. Sice sa studium predlzi- no ak ma vysnivsne povolanie kde potrebuje " skolu" nech sz nevzdava
@zuzinka888 a moze robit prijimacky ked uz bola raz prvacka?
no trosku neskoro to riesite. to sa riesi cez leto.....
no ale teda dnes zajtra sadnut na zadok a vyslovene obvolat vsetky SS na okoli, ci nejake miesto nie je volne (niekto nenastupil). vacsina skol Ti hned vie povadat ci maju / nemaju volne. treba to vyriesit este tento tyzden (co najskor).
@lucik194 ja pozeram rok dopredu.Este sa nas to netyka, je v 9 rocniku.Len rozmyslam co sa stane ak nieco "vyhori".
@anonym_16d4fa este sa nas to netyka, len rozmyslam dopredu co bude ak nahodou sa stane, dcera je v 9.
Môjho na obe skoly v máji neprijali pre nedostatok miesta...skončil teda ale dosť pod čiarou/mal vážne zdravotné problémy a učeniu neublizil/.
V júni bol na druhom kole,na inej skole,kde este mali volne miesto-tam aj pôvodne chcel ist,len kvôli väčšej vzdialenosti sme to zamietli.no ale spravil ,uz lepšie pripravený,a prijali ho.na prvej skole sme mali dohodnute,ze bohužiaľ, teraz ho nemôžu prijať,ale v septembri si mame dat žiadosť na prestup-a väčšinou vyhoveju-navyšuju miesta.uz to ale neriešime,na aktuálnej skole je spokojný. Keby ho ale sem neprijali-nespravil by prijmacky,tak by ho veru dali na nejakú školu, kde je volne miesto-co je väčšinou 3 ročný odbor-cukrar ,čašník,murár...a z trojročného by ho veru v septembri neprijali na 4 ročný len tak.takze odporúčam,učiť sa,testovať,testovať,testovať,pripravovať sa.o 3 roky ma to caka znova-uz teraz mam z toho stresy-bola to blbá situacia
@anonym_autor no s 3r.odboru není možnosť prestúpiť na odbor s maturitou. Tak ze ak je zapísaný už na 3 r.odbor jedine 3 ročný ale iné zameranie .

Obvolala by som opat skoly, kde dcera urobila prijimacky+ skoly podobneho zamerania. September este ziaci prebehuju a je mozne ze sa uvolni niekde miesto. Dcera je prvacka a hovorila ze k nim prestupi na buduci tyzden nova ziacka. Takze sanca tam je