Čo robiť, ak syna neprijmú na zdravotnú školu?
Dievčatá syn chce ísť na zdravotnú, tam si vybral 2 odbory, čo sa stane ak ho nezoberú ? Kam môže ísť potom?? Tretiu si vybrať nemôže...
Niektoré školy budú mat ešte druhe kolo prijímačiek
@pribinak no tak že pôjde na prijímačky na prvú a o týždeň pôjde na druhú, akože na druhý odbor, ale čo v takom prípade aj ho nepríjemnú ani na prvú ani na druhú??
@anonym_autor tak na začiatku juna je DRUHE KOLO na školách kde zostali neobsadené miesta
@pribinak aha takže tam sa ešte môže potom prihlásiť? Nechce nič iné len tu zdravotnú ☹
no tak sa musi len poriadne ucit, aby vyborne spravil prijimacky....
no tak sa musi len poriadne ucit, aby vyborne spravil prijimacky....
@midka fyzika, matika a chémia sú mu obľúbené predmety, samé jednotky, škoda že matematika sa nezapocita, chodí každý rok na olympiádu aj na okresné...😑
no tak to je potom super,,,,mas overerne info, ze vysledky z mat sa nezapocitavaju ako + body pri prijimackach pokial viem, tak vacsina skol, zapocitava + body za uspesne /1-3/ umiestnenia v olymp. od okres a vyssie,, to si over....chemia a bio teda budu jeho prijmackove predmety,,, nech sa to dobre pripravi, ak teda ma hlavu na prirodne vedy...podla toho co pises,, s tym by nemal mat problemy,, len nech sa teda systematicky pripravi, idealne zohnat aj otazky za posledne roky,, ak nie ,, tak komplet ucivo, da sa to zvladnut aj bez tych otazok...drzim palce
@anonym_autor zdravotná na prijimackach sú slovenčina a biológia. Matika fyzika chemia nie
@pribinak ale zdravotný laborant a farmaceut majú sjl a chémiu prijimacky
no tak to je potom super,,,,mas overerne info, ze vysledky z mat sa nezapocitavaju ako + body pri prijimackach pokial viem, tak vacsina skol, zapocitava + body za uspesne /1-3/ umiestnenia v olymp. od okres a vyssie,, to si over....chemia a bio teda budu jeho prijmackove predmety,,, nech sa to dobre pripravi, ak teda ma hlavu na prirodne vedy...podla toho co pises,, s tym by nemal mat problemy,, len nech sa teda systematicky pripravi, idealne zohnat aj otazky za posledne roky,, ak nie ,, tak komplet ucivo, da sa to zvladnut aj bez tych otazok...drzim palce
@midka on by chcel zdravotný laborant alebo farmaceut tak treba sjl a chémia, chémiu má strašne rád, vôbec sa neučí na hodiny a má samé jednotky..musím zistiť teda tu matematiku, alebo môžem im napísať rovno email na školu?
@anonym_autor over si či môže vôbec robiť na tej istej škole prijímačky na farmaceuta a ďalšie na zdravotného. Dcéra chodí tiež na zdravotnú a hovorila mi, že jej spolužiačke toto zamietli. Mala len jedny prijímačky a výsledok sa rátal aj na farmu aj zdravotného.
Nestresuj na zdravotnú zoberú každého
@anonym_autor odkial ste? v bratislave je chemicka priemyslovka. zvyknu tam byvat volne miesta pre 3. kolo.
ak by nebol rovnaky system ako minuly rok, tak by som odporucila dat 2 prihlasky niekde, kde sa robia talentovky. napr. na tu chemicku bilingvalnu alebo aj gympel. ale ak to bude rovnako ako v minulom roku, tak potom je zbytocne davat prihlasky na talentove odbory.
@anonym_autor over si či môže vôbec robiť na tej istej škole prijímačky na farmaceuta a ďalšie na zdravotného. Dcéra chodí tiež na zdravotnú a hovorila mi, že jej spolužiačke toto zamietli. Mala len jedny prijímačky a výsledok sa rátal aj na farmu aj zdravotného.
@liliana363 písala som na školu email a že kľudne na obidve , budú dve termíny
@anonym_36281c ja si to nemyslím, minulý rok iba 30 žiakov zobrali , z 90... Myslím na Moyzesovu v Košiciach
@anonym_autor odkial ste? v bratislave je chemicka priemyslovka. zvyknu tam byvat volne miesta pre 3. kolo.
ak by nebol rovnaky system ako minuly rok, tak by som odporucila dat 2 prihlasky niekde, kde sa robia talentovky. napr. na tu chemicku bilingvalnu alebo aj gympel. ale ak to bude rovnako ako v minulom roku, tak potom je zbytocne davat prihlasky na talentove odbory.
@lulamx tu chemickú som tiež pozerala , škoda že až tak ďaleko , bývame v okrese Trebišov 😞
na zdravotnú sa dostane snáď každý. tie berú veľa veľa žiakov.
zdravotné sú v pôsobnosti aj cirkvy - tak ak ti to nebude vadiť že cirkevná škola tak aj ich oslov.
inak vždy sa nájdu volné miesta - ešte v auguste sú - myslím všetky školy. Obráť sa na krajský školský úrad - tam ti pomôžu.
autorka načo ideš už vypisovať na skolu. Každá škola má deň otvorených dverí. na nete nájdeš kedy to bude. vtedy odporúčam ísť. moja dcéra chodí na laboranta. Hlási sa tam asi 100 detí - berú 18. aspoň u nás to tak bolo.
škola berie do úvahy aj monitor.
@liliana363 toto mi odpísali... môžete si dať na oba odbory, prijímacie skúšky budú v dvoch termínoch
autorka načo ideš už vypisovať na skolu. Každá škola má deň otvorených dverí. na nete nájdeš kedy to bude. vtedy odporúčam ísť. moja dcéra chodí na laboranta. Hlási sa tam asi 100 detí - berú 18. aspoň u nás to tak bolo.
škola berie do úvahy aj monitor.
@anonym_a885ec chodí do Košíc na Moyzesovu na zdravotný laborant? Áno chystáme sa na deň otvorených dverí ☺️
nie, iné mesto
@anonym_36281c V našom meste býva prihlásených hlavne na laborant oveľa viac uchádzačov - otvárajú jednu len triedu, aj na zdravotnú je prihlásených viac ako otvárajú tried. V posledných rokoch majú dosť uchádzačov.
@midka fyzika, matika a chémia sú mu obľúbené predmety, samé jednotky, škoda že matematika sa nezapocita, chodí každý rok na olympiádu aj na okresné...😑
@anonym_autor urcite do prihlášky vlož aj výsledky olympiád z matiky, môže sa kľudne stať, že aj to mu zarátajú do výsledkov prijímačiek.. treba dať všetko..
@anonym_autor zdravotná na prijimackach sú slovenčina a biológia. Matika fyzika chemia nie
@pribinak na ich stránke píše že zdravotný laborant a farmaceut majú skúšky sjl a chemia
@liliana363 toto mi odpísali... môžete si dať na oba odbory, prijímacie skúšky budú v dvoch termínoch
@anonym_autor tak potom dobre, keď to máš overené. Toto čo som písala bolo na zdravotke v Trnave. Skúste sa zamerať na monitor, to je výborná šanca ako sa tam dostať. Dcera mala prihlášku do Trnavy a Žiliny, Ďalšie kolo nerobili, lebo je tam velmi veľa uchadzačov a robia len po jednej triede väčšinou. Čo som ale pozerala výsledky vtedy, tak na oboch školách je tak cca 8 -10 miest obsadených detmi z monitora. Takže pre tých čo robia skúšky ostane dosť málo miest. A keď ešte porovnám tieto dve školy, bolo jednoduchšie sa kvôli bodovaniu dostať do Žiliny ako do Trnavy. Ale chvalabohu spravila monitor tak nám tieto stresy odpadli. Držím palce
@anonym_autor tak potom dobre, keď to máš overené. Toto čo som písala bolo na zdravotke v Trnave. Skúste sa zamerať na monitor, to je výborná šanca ako sa tam dostať. Dcera mala prihlášku do Trnavy a Žiliny, Ďalšie kolo nerobili, lebo je tam velmi veľa uchadzačov a robia len po jednej triede väčšinou. Čo som ale pozerala výsledky vtedy, tak na oboch školách je tak cca 8 -10 miest obsadených detmi z monitora. Takže pre tých čo robia skúšky ostane dosť málo miest. A keď ešte porovnám tieto dve školy, bolo jednoduchšie sa kvôli bodovaniu dostať do Žiliny ako do Trnavy. Ale chvalabohu spravila monitor tak nám tieto stresy odpadli. Držím palce
@liliana363 na koľko percent má spraviť monitor?
@liliana363 na koľko percent má spraviť monitor?
@anonym_autor
na monitor stačí 80% matematika a slovenčina. Ale pozerám že na tejto Vasej SZS v Košiciach na Moyzesovej ul., neberú monitor do úvahy. Tak už len skúšky a známky z vysvedčení si môžte skúsiť obodovať.
@anonym_autor ešte biológia by sa celkom hodila 😏 ani nie kvôli prijímačkám, ale kvôli štúdiu a potom celoživotnému povolaniu

Niektoré školy budú mat ešte druhe kolo prijímačiek