Čo robiť po neúspešných prijímačkách na strednú školu?
Dcéra dva týždne dozadu písala prijímačky na bilingválne štúdium, dnes jej došli výsledky s tým, že je neprijaťa, podali sme odvolanie ale keďže je 24 pod čiarou a berú len 31 nemá z toho niaku nádej, potom má už len podanú prihlášku na gymnázium u ktorého podľa nej prijímačky nezvládne (je žiačkou švvp a učí sa jej strašne ťažko) je z toho celá nešťastná a strašne si neprosí ísť na druhe kolo alebo učebný odbor, máte niake návrhy? alebo sa vam deje to isté? opätovnú väzbu moc ocením.
Zvážte konzultáciu v CPP. Oni majú prehľad a vedia urobiť aj testy.
A netreba sa vzdávať. Aj počas štúdia na akejkoľvek škole sa môže vo voľnom čase rozvíjať a požiadať potom o prestup alebo po absolvovaní prvého ročníka na prvej škole nastúpiť znova do prvého ročníka na druhú školu.
Remeslo sa dá tiež ukončiť maturitou a keď si vyberie niečo, čo ju bude baviť, tak môže zarobiť aj viac ako s titulom.
Ako prva skola sa dava predaa taka ktoru skutocne chce, a ako druha taka, ktora je lahsia. A nie ze je druha volba tahsia ako ta prva. Tak aspon sa nauci, ze v zivote nie je rozhodujuce iba to, co tvrdohlavo chce, ale najma to, na co ma… a uprimne neviem co teraz, ci je nejake druhe kolo na prihlasky ked ju nevezmu ani tam ani tam
V profile mas BA-Petrzalka, nebyvate teda tam?
@diana128 kludne moze ist dcerka na 3 rocny odbor, urobit si nadstavbu s maturitou a potom ist studovat anglictinu na VS, vysoke skoly sa o studentov biju. Aj ja som si kedysi myslela, ze SŠ mi definitivne urci cestu zivotom, ale dnes je tak vela moznosti, da sa skoro vsetko, len treba volu a snahu. Na tom gympli by na AJ ani nemusela mat cas, popri vsetkom inom uceni.
@vanilkovazmrzka čo ja viem tak keď deti nevezmú na ani jednu školu pôjdu si napísať druhé kolo kde sú školy ktoré mali voľné miesta, minulý rok tam mali niake bilingválne takže uvidíme, potom ak sa ani tak nedostanú okres im pripradi školu (ktoré uz väčšinou su troj ročne) no uvidíme či spraví to gymnázium, bude musieť asi poriadne zamakať, a ak ani to nie tak maximálne druhé kolo, a kedtak budúci rok prestup
Zvlastne je, ze si sa registrovala teraz a das si predchadzajuce bydlisko..ale ved dobre... neostava vam nic ine len skusit gymnazium a ked nevyjde, ist do skoly a informovat sa, kde su volne miesta
Toto sú populačné extrémne silne ročníky a vy ste vybrali zle a ešte horšie
Však jednu školu dávam ako totálnu istotu kde viem, že sa dostane
Takéto dieťa na gympel? Však to je samovražda
Určite by som hľadala voľne miesta na školách v menších mestách aj z cenu dochádzania či intraku
A prosim, douc sa, ako sa pise slovo "nejaky"...
@diana128 Ja mam dve deti na strednych skolach a vyber som riesila s nimi dlhe obdobie pred podanim prihlasiek. Nechat vybrat dieta skolu je sice pekne, ale ako rodic si mala realne zvazit, ci na vybranu skolu ma dcera schopnosti a spolu s nou zvazovat aj ine, realnejsie moznosti.
autorka na gymn. sa treba učiť - čo učiť, drieť ak chce mať dobrý výsledok...
dcéra chodí takže to vidím čo presedí na knihami. výsledky má, ale za akú cenu....
náročný je najmä tretí ročník.
skúste zdrav. školu.... tam toho berúúúú.
@diana128 buď sa stihne ešte pripraviť na skúšky, nejaké 2-3tyzdne ešte zostavajú. Žiaľ ste zvolili nevhodne školy k jej možnostiam, už len počkať na druhé kolo, ak by neurobila klasické prijímačky. Aj ja som nechala syna vybrať, avšak sme zvolili školy jeho reálnym možnostiam. Ja už som to písala veľakrát, vieš tí slabší žiaci tiež musia byť, lebo potom kde zoberieme remeselníkov? Okrem iného, môj starší má tiež učňovskú školu, už dnes zarába lepšie ako ja s maturitou vo verejnej správe, čiže toľko k tým slabším. Mladšiemu dnes piplo na edu, že je prijatý na 3 ročný odbor, avšak čakáme zatiaľ ešte na druhý, ktorý by chcel študovať
@diana128 ahoj. vidim, ze mas uplne rovnaky problem ako my. moja dcera mala vzdy problem sa sustredit, tazko sa jej ucilo, ked sa aj naucila, velmi rychlo zabudala. do sedmicky sme to nejako zvladli (aj vdaka korone). na vysvecku mala same jednotky, ale to len vdaka tomu, ze je dosledna a ucievala sa do noci. v osmaku sa to uz nedalo zvladat. najvacsi problem bola vzdy matika. tak sme ju dali otestovat. vysla jej porucha pozornosti a velmi slaba pamat. dali sme ju integrovat a mali sme to uz urobit davno.
k tym skolam: na zaklade toho, ze sa tazko a dlho ucit, sme nad gymplom ani nerozmyslali. nezvladla by ho. alebo mozno aj hej, ale za aku cenu. dcere ide velmi dobre anglina, tak sme to vymysleli tak, ze ide na klasicku strednu (priemyslovka-taky fajny odbor, kde su aj dievcata, aj chalani) a popri tom dame jazykovku.
myslim si, ze ste ozaj vybrali zle skoly. ak ju aj vezmu, bude to mat hrozne tazke.
@deti95060810 práveže sa snaží, ma samé jednotky na vysvedčeniu tento ročník a učí sa čo aspoň ja vidím, len problém je u nej to že si to nedokáže zapamätať na dlhú dobu
@deti95060810 tam toho berú? No možno tam kde žiješ, tu v Ba je to boj
@janulka182 Však práve, prajem vašej nech sa na tie škôly dostane a veľa šťastia.
@diana128 aj ja prajem vasej dcerke, nech je spokojna a stastna. nemaju to baby lahke. na nas sa divali ako na debilov, ze preco ideme integrovat, ked sa dobre uci. ale nikto nevie, co sa dialo doma. kolko usilia a slz ju to stalo. inac aj my sme uvazovali nad biling.obchodkou. no na obchodnej je tiez vela ratania. tak sme nakoniec nechali tak.

no je mi jej strašne teraz ľúto