Čo robiť pri vysokom počte absencií pred maturitou?
Ahojte, nájde sa tu nejaký človek, ktorý by mi vedel odpovedať na môj dotaz? Ideálne človek, ktorý sa do toho rozumie.
Som žiakom 5 ročnej bilingválnej strednej školy, čiže v predposlednom ročníku maturujem len z jedného predmetu, a to zo SJL. Písomne matury už mám za sebou, no koncom júna ma čakajú ešte ústne. Za 2. polrok mám vymeškaných 180 hodín zo zdravotných dôvodov, no moja škola má také pravidlo, že pokiaľ nie som hospitalizovaný niekde v nemocnici, absencia sa bude rátať normálne. Ak by mi dali komisionálne skúšky, robia sa ešte pred ústnou maturitou? Alebo mi dajú náhradný termín? ĎAKUJEM
Samozrejme musia byť najprv komisionálny skúšky, aby sa dala uzavrieť známka a mohol si ísť k maturite. Ale veď máš triedneho a vedenie školy. Tí to vysvetlia najlepšie. A dotaz nie je spisovné slovo😉
@lukbe Aha🙂 Ale tým pádom, ak budem mať komisionálne skúšky, tak tie sa robia posledný augustový týždeň, či? Či v maturitnom ročníku mi ich udelia predčasne? Alebo ma pustia na maturitu v septembri?
Na toto ti nikdo tu presne neodpovie, lebo kazda skola to moze mat inak. Najlepsie ak sa spytas v skole triedneho. Ono ti moze byt jedno kedy, ved aj tak ides este do piateho rocnika a podla otazok nevyzera, ze by si bol extra pripraveny a vsetko cez prazdniny zabudol😅
s co na to tvoja skola? dnes je jedno kolko mas vymeskane, dolezite je ci mas dostatok znamok na hodnotenie (tak sa zmenil zakon) ak si dopises testy čo si chybal, dorobis nejake projekty nemusíš mat komisionalne. zavolaj triednej alebo riaditelovi školy a uvidis.
@lukbe Aha🙂 Ale tým pádom, ak budem mať komisionálne skúšky, tak tie sa robia posledný augustový týždeň, či? Či v maturitnom ročníku mi ich udelia predčasne? Alebo ma pustia na maturitu v septembri?
@hoc05 komisionálky sa robia pred ukončením klasifikácie. Tá je pred maturitnou skuskou, už som to písala. V auguste sa robí reparát, to je, ak si prepadol. Pletieš si to. A nechápem, prečo sa nepýtaš v škole kompetentných ľudí.

Samozrejme musia byť najprv komisionálny skúšky, aby sa dala uzavrieť známka a mohol si ísť k maturite. Ale veď máš triedneho a vedenie školy. Tí to vysvetlia najlepšie. A dotaz nie je spisovné slovo😉