icon

Čo robiť v lete, keď nemám moc kamarátov?

2. júl 2021

Ahojte, nemáte nejaké napady čo robiť v lete keď moc nemám kamarátov? Väčšinu času som len doma a väčšinou chodím von s mamkou alebo chodievam k babke🤷🏻‍♀️

lija22
2. júl 2021

kolko mas rokov

autor
2. júl 2021

@lija22 16

tyrkysova_kobyla
2. júl 2021

Ja som ako decko nemala v dedine kamaratov, tak som zvykla cele leto citat knihy, pozerat telku, alebo som sa kreativne realizovala. PC sme doma nemali

0silvia0
2. júl 2021

Skus si najst brigadu, prejde ti cas. Teraz mozu brigadovat uz 16 rocni

ivver
2. júl 2021

jednoznačne nájsť si brigádu 🙂 nájdeš aj kamošov

nerya
2. júl 2021

Knihy, seriály, počítačové hry, prípadne som tiež bola u babky 😉

jumama
2. júl 2021

Brigada, alebo ak mas nasetrene peniaze nejaky jazykovy kurz... tak je to aj uzitocne, aj sa tam mozes zoznamit...

hettinka
2. júl 2021

Brigáda, intenzívny jazykovy kurz

sasesoe
2. júl 2021

Ahoj, tiez odporucam brigadu al vymysliet si nejaky "vlastny projekt". Napr doma - mozes nieco "preorganizovat". Al v zahradke/na dvore, ak Ta bavi... pripadne skus samostudium - ci uz jazyky, programovanie al nejaky hudobny nastror, cvicenie, varenie/pecenie/ kvaskovanie, sitie/vysivanie/hackovanie,...
al nejaka pomoc v susedstve, nejake dobrovolnicka organizacia ci len tak ponuknut susedke ci postrazit deti al pokosit al nakup doniest (ono Ta to vycvici v komunikacii s ludmi, organizacii si casu, rieseni dalsich x situacii a moze Ti to prieniest kopec skusenosti, kt sa Ti neskor hodia, napr i na pracovnom pohovore al "len" vo vlastnom zivote)
a na vikendy/ ked ma mamka ci babka cas, mozes naplanovat nejake vylety v okoli a dozvediet sa nieco viac o oblasti, kde zijete - to mnoho kudi netusi, co ma "za rohom". Odporuca sa striedat fyzicku aktivitu a mentalnou.

autor
2. júl 2021

@sasesoe tie jazyky su dobrý napad, chcem si ešte viac zlepšiť angličtinu 😊

sasesoe
2. júl 2021

Ahoj, na cudzie jazyky odporucam pozriet web, fb (stranka i skupinka) , youtube - Jazykovy mentoring. Kopec tipov a navodov maju zadarmo. A nasledne mozes pozriet i nejakych inych polyglotov na YT. V pripade otazok mi mozes napisat spravu, rada pomozem. Drzim palce.