icon

Čo treba vedieť na písomné maturity?

20. feb 2025

Ahojte som maturantka a začínam už stresovať... Čo všetko mi treba vedieť na písomné maturity? Ako ste to vy zvládali? Ja nemám ani len maturitné témy a neviem vôbec čo tam bude

deti95060810
20. feb 2025

máš na mysli písomky ?

katkaseiner
20. feb 2025

my sme mali na OA napisat sloh/esej, dalsie maturity boli prakticke - uctovnictvo a tretia cast slovne - na to sme ale mali temy a z tych sme sa ucili. To sama musis vediet ake mate temy... ale tak ti poviem, ak si sa ucila cele 4 roky tak nie je o com, maturita je uz len formalita - tym nechcem povedat ze sa neuc a zvladnes, ale ze to uz nie je pisomka typu 'nachytam ta co nevies' ale aj ucitelia su uplne iny a pomozu, nakopnu, pretoze vedia ze aj stres pracuje ovela viac a ze je to vlastne taka skuska dospelosti
Drzim palce, uc sa a zvladnes lavou zadnou.

abbey1
20. feb 2025

Kde si bola doposiaľ? Chodíš do školy?
Všetky písomné testy maturitné sú verejné dostupné na stránke Minedu a iných. Rovnako i kľúče správnych odpovedí.
Čo sa týka ústnych skúšok, každý rok sa opakujú maturitné otázky s minimálnymi obmenami, keďže obsah učiva zostáva rovnaký. Nevrav mi, že teraz vo februári ešte len ti docvaklo, že maturuješ. V dnešnej dobe internetu neexistuje, že sa nevieš dostať k vypracovaný otázkam.

tatkac
Odpoveď bola odstránená
abbey1
20. feb 2025

@tatkac Jasné, jasné, maturita na tretí pokus. Už keď chceš trolliť, over si info a nerob zo seba úplného blázna.

januska12323
20. feb 2025

Nechce s vami veriť, že maturantka nevie nič o maturite. Nechodíš do školy?

panddda
22. feb 2025

Ahoj keďže ti tu nikto moc neporadil tak to skúsim ja (maturovala som minulý rok).
Ja som sa učila najmä testy z predchádzajúcich rokov, ktoré vieš nájsť na internete dala som si časovač a skúšala som (ak som niečo nevedela tak som si zapísala otázku a vyhľadala som si info na internete poprípade v zošite) najčastejšie som používala tieto stránky: https://www.matura.sk/maturitne-testy/ a https://kuramatura.sk/ na tom druhom máš časovač už daný a vieš si tam skúsiť aj angličtinu.
A pokiaľ išlo o ústnu časť tak najlepšie je si pozrieť, čo všetko ste preberali a vypracovať si témy to sa týka každého predmetu a slohová časť je čiastočne o šťastí na témy môžeš skúšať písať sloh na predchádzajúce témy z minulých rokov a pokiaľ máš učebnicu z cudzieho jazyka tak tam máš tie témy tie názvy kapitol... A neviem, čo ešte ak máš otázku tak mi nápíš a držím palce. 😉

abbey1
22. feb 2025

@panddda Ja som jej poradila 🙂