icon

Čo zabaliť dieťaťu na školský pobyt do Londýna?

26. máj 2024

Čaute baby, čo zabaliť dieťaťu (14r.) na školský výlet do Londýna na 5 dní? (Z toho 2 dni cesta)
Viem že tie základné veci - hygiena, jedlo, doklady, powerbanka...ale napadlo vám aj niečo ešte iné?

babovka2321
26. máj 2024

Chcela som napisat prsiplast, ale predpokladam, ze pubertiak ho na seba neda ani v pripade potreby :D

deti95060810
26. máj 2024

pred mesiacom bola dcéra...
takže určite kartu na platenie - bankomatovú.

v zahr, sú aj wc na kartu.
my sme to urobili tak , že mm vybral takmer všetky eurá a nechal dcére 100 e na karte - ako to vyžadovala škola.
to pre prípad ak dieťa nemá svoju bank. kartu.

syslik81
26. máj 2024

redukciu na elektriku ... aby si mohla nabujat, inak tam kupi vsetko .. staci ak ma peniaze .. iste teple veci - rano zima medzitym prsi a vecer teplo -klasika... pohodlne topanky, a peniaze

kristina.jo
26. máj 2024

Moj bol minuly rok. Tak este nejaku deku do autobusu, sacok po ruke (keby nieco...), vlhcene utierky, lieky na hnacku

autor
26. máj 2024

@deti95060810 ďakujem, dajú sa niektoré wcka platiť aj bez platobnej karty?

deti95060810
26. máj 2024

dcéra tvrdila že bol problém...
my sme to vedeli už dávnejšie, keď staršia bola v Holandsku - to je už na západe akosi inak s tým platením...
hotovosť vraj len v potravinách..
ale však urobte tak ako som ti poradila - daj jje svoju plat. kartu z ktorej všetko vyberieš a necháš tam malú hotovosť.

alabama0011
26. máj 2024

v uk od korony presli na bezhotovostnu platbu. Vo vela obchodoch su uz len samo-obsluzne pokladne. Karta sa isto zide a zjednodusi pobyt.

maranco
26. máj 2024

Ak má mobil s NFC môžeš si zriadiť bezplatný účet Revolut, potom ďalší účet pre dieťa a môže mať virtuálnu kartu k svojmu účtu v mobile.
Zároveň je tam lepší kurz a kde by nemali bezkontaktné platby, tak bežnou plastovou ktorú už máte doma.
Na Revolut jej pošleš okamžitou platbou koľko bude potrebovať.
Ak už má svoju kartu k svojmu účtu tak nepotrebuješ zakladať iný účet.

jaja1979
26. máj 2024

Hlavne jej povedz, aby si vypla data, aby ste neboli prekvapeni vysokým účtom po príchode. Treba si preveriť u operatora, aké poplatky za hovory a dáta si účtuje vo VB.

syslik81
26. máj 2024

v zivote som v anglicku za wc neplatila ...

mclissa
26. máj 2024

Ako som v UK 10 rokov a este som WC neplatila nikde. To kade behate ked platite?
Autorka urcite kartu. Vela je uz cashless. Zaplatit hotovostou je problem.

barka1
26. máj 2024

@jaja1979 ja mám českého operátora a vlani som používala mobil v UK rovnako ako v EU, ziadne extra poplatky.

abbey1
26. máj 2024

Vôbec nestresuj s kartou. Ja väčšinou platím v hotovosti, v UK kartu treba len na platbu v MHD - výrazne lacnejšie lístky. Inak všade zaplatí aj v hotovosti.
Adaptér na nabíjanie, vreckové a inak klasika, ako na akýkoľvek iný výlet.

mclissa
27. máj 2024

@abbey1 velmi vela prevadzok je cashless. Tak isto ak bocne self service- card only.

simsalabim
27. máj 2024

@abbey1 no casto ani zmrzlina sa neda kupit za cash… mam rovnaku skusenost ako
@mclissa

autor
27. máj 2024

Mne sa kartu nechce vybavovať, podľa mňa jej môže zaplatiť spolužiačka, ktorá kartu má, a ona jej vráti peniaze v hotovosti 🤷🏻‍♀️

simsalabim
27. máj 2024

Len sa vam to bude zle vracat - v £? Co utobi spoluziacka s drobnymi £? V €? Kto to bude prepocitavat… Vybavit studentsku kartu je easy a bez poplatku za ucet ci kartu.

abbey1
28. máj 2024

@mclissa
@simsalabim Našťastie takú skúsenosť nemám, a to sme v UK dosť často. Skutočne jedine verejná doprava je lepšie platiť kartou, lebo je to lacnejšie. Ale ešte v žiadnej prevádzke sme nenatrafili na čisto bezhotovostnú.. Teraz sme sa vrátili domov pred pár dňami. Viem, že Ryanair neberie hotovosť, ale inak našťastie ozaj takú skúsenosť nemáme.

simsalabim
28. máj 2024

@abbey1 tak napr v Hyde Parku v horuce minulorocne leto - ice cream van bral iba kartu. Aj my sme v UK casto a posledny rok - od toho zazitku s ice cream vanom - chodim bez hotovosti. Too much hassle 😉 Neexistuje snad miesto, kde by brali iba hotovost. Ale mozno chodite na ine miesta ako my.

abbey1
28. máj 2024

@simsalabim Ja ti tvoju skúsenosť neberiem. Ja takú nemám a na základe jednej skúsenosti so zmrzlinou nebudem tvrdiť, že bez karty nie.
U nás meste nezaplatíš b parkovacom automate kartou. A netvrdím preto, že bez karty ani na krok. ;)

simsalabim
28. máj 2024

@abbey1 ved to netvrdim ani ja 🙈 Ja hovorim iba to, ze kartou v Londyne zaplatis vsade. Hotovostou nie, a coraz viac miest je cashless, to je vsetko.

maca283
20. nov 2024

Prosím ako to je zo sietov orange Sú tam poplatky Vie mi nikto napísať Hľadala ale nič som nenašla

maca283
20. nov 2024

@maranco ďakujem ❤️