Cvičia vaše 15-ročné dcéry počas menštruácie na telesnej výchove?
Dcéra má menzes vo veku 10 r., pokiaľ by mala bolesti a necítila sa dobre, nechala by som ju deň doma, prip. z jednej telesnej ospravedlnila. Ona chcela ísť aj na atletický krúžok, kam chodieva.
Podla toho, ci ju v ten den boli bruchi alebo nie. Ak ju boli, tak necvici.
Nikdy som pocas necvicila a drzim sa toho doteraz prve 3dni
Síce 15-ročné dieťa nemám, ale dobre si na ten vek pamätám, tak môžem ponúknuť iný pohľad. Necvičila som, keď som mala silnú menštruáciu a už vôbec nie, keď som mala bolesti. Navyše záviselo od toho, či som vedela vopred, čo budeme na hodine robiť. Predsa len skákať cez kozu alebo robiť kotúle s menštruáciou nie je práve ideálne. A dozvedieť sa to tak v polke hodine a vysvetľovať pred učiteľom bolo trápne 😅
Zavisi od bolesti a intenzity.
Podla toho, ako sa cíti. Prvé dni, potom už ano.
Mám staršiu, vždy normálne cvičila na TV - nerobia tam nič náročné, chodila aj do fitka a mimo školy behať.
Ja som mala vždy silné a bolestivé, nikdy som necvičila, bola som rada, že žijem. Bolo nás takých zopár.
Alebo bolí spolužiačky, čo sotva vedeli, že majú, tie bez problémov cvičili.
Ja som nemohla cvičiť, ja som bola rada, že som. Ale mala som spolužiačky, ktoré cvičievali. To je asi dosť individuálne. Niekomu to neprekáža absolútne a niekoho to zloží tak, že ani nevstane ráno z postele 🙈
Ja som prvy den ms ostavala doma, lebo mi bolo zle a odpadavala som. Ďalšie dni už pohode a vtedy som aj cvičila, najmä ak sa nič nevhodné nerobilo.
Ja som cvicievala aj do školy chodila, ale teda nemala som nikdy bolesti, nikdy by nebývalo zle...občas možno unavenejsia. Takže ak bude mať dcéra ms ako ja nevidím dôvod prečo by nemala byť na telesnej alebo neísť do školy. Ak by mala ms ako tu čítam tak by som ju ospravedlnila, či už z telesnej alebo celkovo z vyučovania.
Ved to zavisi, niektore dievcata maju strasne bolesti, ledva funguju. Ja som pred porodom tiez mala prvy den na hovno, tie dalsie uz v pohode, vzdy som cvicila, neskor wakeboardovala, plavala…
To nic nemeni na tom, ze na telesnej sa baby na to vyhovarali na strednej vkuse😆
Ja som cvicila, nemala som bolesti- no mali sme ucitela. Tak som to nejako pretrpela aby som mu nemusela "oznamit"ze mam menstruaciu. Dcera tiez cvici nema bolesti pouziva tampony/ snuggs takze no problem- vcera dokonca bola na sutazi na krajskom kole s menstruaciou. A celkom sa jej darilo, napriek tomu ze so sebou tahala kamosku😊
Závisí od toho čo tvoja dcéra prežíva, ak veľmi krváca nie je vhodný pohyb. Taktiež ak má veľké bolesti. Inak vraj pohyb pri miernych bolestiach pomáha. Mne veľmi pomáha jedenie rýb...šalát treska, sardinky alebo čokoľvek....až natoľko, že mám iba mierne bolesti. Kdesi som čítala túto radu vraj chýba vitamín E a nejaké mineraly.
Ja som cvičila stále , okrem toho to nie je choroba.
Veľa detí sa vyhovára ako ich to boli nehorázne a pritom to nie je pravda. Málokoho to bolí natoľko, aby nevedel fungovať. V podstate takú osobu ja osobne poznám iba jednu. Ale môže sa stať.
U nás sa cvičilo stále aj na ZŠ (športová škola, ale neboli sme športová trieda) aj na SŠ, to už muselo byť niečo extra aby dievča necvičilo. Všetko - vrátane preskakovania kozy, behov, posilovne, volejbalu, kotúľov... Doteraz si pamätám na beh, ktorý som nemala rad a na bolesti brucha po ňom. Ani aj nevidím dôvod aby dievča necvičilo pokiaľ nemá silné bolesti. Oblečenie si zvolí sama (žiadne modré povinné trenky) a dámske potreby sú dnes už prakticky neviditeľné a vhodné pre každú situáciu. Netreba z dieťaťa a budúcich žien robiť kvetinky ktoré budú zakaždým 5 dní do mesiaca mimo. Aj keď naozaj silné kŕče, silné bolesti sú niečo iné. PS neviem si predstaviť športovkyňu, ktorá netrénuje lebo má svoje dni, alebo chirurgičku ktorá neoperuje lebo jej práve pribieha/prebieha/dobieha menštruácia.
Normalne som cvičila aj v rodine co teraz máme dievča normálne cvičí a ešte hra aj futbal za svoj klub na tréning ide všetko okej keby mám bolesti alebo čo tak by ostala doma ale bola doma asi raz

Sestra má teraz čerstvú 15 ročnú slečnu, normálne cvičí stále, menzes dostala v 12. To isté aj mladšia, ktorá má 12.