Bojím sa ísť na telesnú výchovu

stellka_
7. feb 2023

Ahojte, mam taky problém so športovou/telesnou výchovou, jednoducho vždycky sa tak bojím a predtým ako má začať mám obavy stres a pocit nevoľnosti. Nechcela by som cvicit,nie kvôli tomu ze by som nemala rada šport ale niesom na to moc vzdatná a mam strach ako budú ostatný reagovať.Viem urobiť aj kotúľ (dopredu mi moc nejde ale dozadu ho viem perfektne), viem preskočiť aj kozu a tieto základy ale jednoducho keď hrávame napr. futbal tak síce sme rozdelení ako chalani a dievčatá ale proste keď ideme hrať futbal a sa striedame ze my potom chalani atď tak oni sa tak pozerajú a sa tak smejú a hovoria vety typu: poď poď !! (znie to ako povzbudenie ale nemyslia to tak) a dosť ma stresuje a naozaj sa bojím tam ísť, rada chodím napr. na prechádzky so psíkom naším alebo keď máme ísť bežať na tribúnu ešte v pohode ale keď ideme napríklad skok do výšky,behanie to mi ABSOLÚTNE nejde a asi mi ani nepôjde moc skôr som "talent" na jazyky slovenčina anj nemčina to kí ide alebo aj geografia a aj chemia ale telesná mi nikdy nerobila problém ale teraz. Naša učiteľka je hrozna a vidím ju minimálne 4 × do týždňa lebo mame ju na telesnej občianskej nemčine a ešte je teraz aj naša náhradná triedna lebo ta naša bývalá je tehotná a pôjde čoskoro na materskú...chyba mi docela :( no a keď necvicim tak vôbec sa neuspeje je taka naštvaná a nepáči sa mi jej prístup aj na normálnych hodinách a je to naozaj hrozne. Prosím pomôžte mi nejaké rady co mam robit ja reálne celú noc vždycky premýšľam co bude na telesnej reálne minem aj 2 hod. rozmyslia nad stupidnou telesnou prosím pomôžte ja viem ze by som sa mala viac snažiť a ignorovať posmešky ale :(((

stellka_
autor
7. feb 2023

@stellka_ Inak chodím do 7ho ročníka

emmulienocka
7. feb 2023

Poznám to. Tiež som si tým prešla. My sme dokonca mali na gymnáziu spojenú telesnú so športovou triedou a hry sme hrali trieda proti triede 🙈. "Našťastie" som potom mala zdrav. problémy a cvičiť som nemohla.
V tej súvislosti mi napadá, že keď vedia niektorí rodičia vybaviť papiere pre zvýhodnenie dieťaťa na iných predmetoch, tak či nie je taká možnosť oslobodenia aj od TV.

buberova
7. feb 2023

Neviem či ti to pomôže, ale... Ja som nepatrila nejak k pohybovo najzdatnejším, boli v triede ludia, ktorým to šlo lepšie ale aj horšie ako mne. Ale vždy som cvičila na telesnej. A skôr si chalani a tí ktorým to šlo uťahovali z dievčat, ktoré raz bolela hlava, raz brucho, raz nemali prezúvky, raz mala zlomený necht a xyz výhovoriek a len sedeli na lavičke a boli na telefónoch. Ale z tých ktorí cvičili aj keď im to až tak dokonale nešlo a možno aj niečo pokazili si uťahovali menej.. a viac ich tak uznávali..

micusa2222
7. feb 2023

@stellka_ školský psychológ...

mane01
7. feb 2023

@stellka_ Úplne ti rozumiem, ja som to mala tiez takto…radsej by som bola mala dve matematiky ako jeden telocvik. Je to chyba ucitelov, uplne detom šport znechutia, miesto aby im pomohli nájst taky, čo by ich bavil. Smutne je tiez, ze dnes sa vyucuje telesna rovnako ako v 70tych rokoch! Ziadne inovacie, max niektore skoly maju posilku, kde zavitaju raz za uhorsky rok. Je to škoda a trapas, si myslím. Neviem, ako by som ti poradila, ja som proste tŕpla kazdu telesnu a nejako som to ‘prezila’, ale zas to nie je skutocne riesenie. Asi zajst za tym skolskym psycholohom. Mozno to pohne nejake veci dopredu…drzim palce!

zuzahajdulka
7. feb 2023

@stellka_ To mi je velmi luto. Bud si ista, ze pri normalnej ucitelke by si telocvik mala rada a nikto by sa ti nevysmieval. Hrozne, ked nejaka sa nejaka frustratka dokaze odbavovat na ziakoch este aj cez TV. Si siedmacka, podla mna najlepsie vybavit na posledny rok a pol nejake lekarske oslobodenie od telesnej. Tych par minut pohybu do tyzdna ta nevytrhne, ale usetri ti psychiku a nezmyselne komplexy. Mozno na strednej skole to bude omnoho lepsie. Lepsi spoluziaci, lepsia ucka. Pre tvoje vlastne dobro a pohodu ti o odporucam najst si nejaky by pohybovy kruzok, jedno ci tanec, kone, loptove hry, čokolvek, kde sa deti hybu. Zistis, ze si sikovna, mas talent a znova ziskas z pohybu radost a nie krce v bruchu.

domka222
7. feb 2023

Tiež som nemala rada telesnú. Nevedela som šplhať, neznášala som volejbal, dokonca som kozu vyvalila na učiteľku 😂. Ale vždy som išla a nejako zvládla hodinu. Na tom, že som nevedela podať loptu som sa zasmiala, ako ostatní. Dnes sa na tom dobre bavím . Neboj, nič nie je také hrozné, ako sa zdá. Možno to, čo zvládaš ty, nezvláda zase niekto iný 😉

nwnw
7. feb 2023

@stellka_ tiez sme to tak mali este k tomu chlapa... Taky troll to bol. Keby bolo ma nom tak este v tych komunistickych trenkach by sme cvicili.. treba vydrzat ale spytaka by som sa preco dievcata musia hrat futbal s chalanmj.
Stredna skola bola vykupenie s telesnou. Tam boli chlapi dvaja a obaja fakt super.

stellka_
autor
7. feb 2023

@domka222 ďakujem 😂😇

stellka_
autor
7. feb 2023

@nwnw ďakujem, dúfam:((

stellka_
autor
7. feb 2023

@mane01 ďakujem veľmi pekne