Dá sa dostať s 3 trojkami a 1 štvorkou na nejakú školu?
S tvojim pravopisom nie.
@neonky11 dá . Na nejakú učňovku určite.
strednú alebo vysokú?
myslim si ze aj na niektore odbory s maturitou, o ktore je mensi zaujem. Viem o jednom co mal stvorky snad zo vsetkeho a prijali ho na odbor s maturitou so zameranim na cest.ruch. Dnes je mozne vsetko. Kedysi sa dalo len na 3-rocne ucebne odbory a aj to nie na vsetky, iba na niektore.
Jasné, na základnú školu berú všetkých 😉 nikto, kto prešiel 9 rokmi na ZŠ nemôže napísať slovo "niaku"
🙂 dievcata, vo velkej vacsine prispevkov tu na MK najde clovek tolko gramatickych chyb, ze sa mu az verit nechce kolko ludi ma za sebou ZS, SS a aj VS a pisat riadne nevie. Mnohe su samozrejma preklepy, malo casu, clovek rychlo pise, vacsina na telefonoch a malokto ma cas po sebe citat a este aj kontrolovat chyby. Ja som si uz na to aj zvykla, skratka tie chyby na MK su pravidlo. No ale vsak nevadi, podstatu kazdy pochopi aj napriek chybam. Kazdy je odbornik na nieco ine, nie sme vsetci slovencinari. A co sa otazky tyka, tak ano dostat sa da, hlavne pokial je dostatok miesta, tak vezmu aj slabsich studentov ci uz na SS alebo VS, ale treba sa zamysliet nad sebou preco mi doteraz skola nesla, ci len koli lenivosti a v takom pripade s poriadnou davkou snahy sa to da vsetko dohnat, alebo skratka na to nemam a ak by sa aj podarilo dostat na obtiaznejsi (lepsi) druh skoly, bolo by to utrpenim, preliezanie s odretymi usami a mozno aj bez dokoncenia ☹
Samozrejme, ze beru aj zo zlymi znamkami na stredne skoly, su skoly, ktore su vdacne za kazde jedno dieta, co sa rozhodne ist, su to nezaujimave vymierajuce obory a odvetvia, skor ucnovky... Mas viacero moznosti - si v poslednom rocniku ZS? Tak si ho zopakuj, ak je prineskoro znamky zlepsit teraz. Ak mas tie znamky opravnene, tak jednoducho porozmyslaj sama, co ta bavi, co ta zaujima, kam sa chces dostat a potom ti budeme vediet lepsie poradit, co by stalo za to vyskusat, su obory ktore maju - a ktore bohuzial uz nemaju perspektivu. Dnes sa najlepsie uzivi remeslo - taky pokladac kachliciek, elektrikar, opravar ani nevie, kde skor pozrie od roboty, lebo je ich proste malo... Keby ta zvolena stredna skola nebavi - rovnako ako pisem vyssie - rok stratit sa nic nestane - skolu vymenis. Prve musis vediet co chces a az potom, ci je moznost sa tam dostat...
@qetka
@sasanka605
@kitycat
@janai1 mile damy, ak nechcete mat zmazane prispevky, neupozornujeme na gramatiku. Tiez som upozornila a bol mi zmazany prispevok, hoci som ho napisala velmi slusne, take priatelske upozornenie. Upozornovanie na gramatiku je proti kodexu modreho kona😬
môj syn sa dostal so štvorkou aj trojkami na SŠ - stredné odborné školy čakajú na žiakov , aby prežili. Neboj šance sú , môj si napríkad hned v prvom ročníku zlepšil známky aj bez väčšej snahy, jednoducho mu to začalo lepšie myslieť a výkladu rozumel.
Na kazdu sukromnu strednu, aj vysoku sa dostanes 😉
@neonky11 Strednu ci vysoku? Mna na vysoku zobrali aj so stvorkami (posledny rocnik na strednej som flakala) ale na vyske som musela zabrat a mala som dokonca tie lepsie znamky zo skupiny.
@neonky11 ty asi nebudes deviatacka, ze? Lebo inac uz by si mala prihlasky poslane. Ak si osmacka, tak mas rok casu, aby si sa trochu povenovala studiu a zvazila co dalej, na co mas a na co nie. Lebo nestaci sa len dostat, ale treba aj dostudovat. Treba si zvazit na co mas bunky, pomoze aj psychologicka.
Synovi spoluziaci, ktori maju podobny prospech, mozno niektori aj horsi, su uz prijati vraj na sukromnu sportovu skolu, oni su ale aktivni sportovci. Na tej istej skole maju tusim aj obchodnu akademiu. Tak bud by som sa poobzerala ci u vas v okoli je tiez nejaka sukromna skola, alebo na ucnovku s maturitou podla mna by si sa mala dostat, mozno aj na nejaku odbornu skolu.
To čo je za otázku... jasne že sa dá. Ak je to myslene na strednú školu, tak samozrejme. Na 3rocne tá zoberú podľa mna v pohode tam to berú podľa vysvedčenia. Čo sa týka strednej s maturitou tam neriešia vysvedčenie ale ak urobíš prijímačky. A tie sú extrémne ľahké. Čiže urobíš ako nič. Ja si pamätám na svoje a nebolo to nič hrôzostrašne. A bola som na obchodnej. K tomu matiku som nikdy nevedela ale školu som vyšla normálne so svojimi spolužiakmi 😊
@sylvie jasne že sa dostane kľudne aj na odbornú. Ja som síce nemala až take známky ale na 4rocnych školách nepozerajú na vysvedčenia ale na to či dotyčný spraví prijímačky.
by ste boli velmi prekvapene kolkokrat vidim slovo niaky a u vystudovanych ludi....ale urcite sa dostanes co by si sa nedostala nejaké odborné učiliste s maturitou mozno aj nejaka priemyslovka ak spravis skusky...moj bratranec mal na zakladke otrasne znamky a je inzinier, kamaratka na zakladnej stvorky od hora az dole a vystudovala ing sociologiu....zakladka nebavi nikoho ked budes studovat co ta bavi aj znamky budu lepsie...
určite áno, nájde sa taká škola a myslím že aj s dobrým zameraním určiťe
@gabika0825 praveze pozeraju aj na znamky.. hodnotenie je sucet bodov za znamky, za prijimacky plus si skola dava este nejake dalsie kriteria, napr. za olympiady, ucast na nejakej ich akcii atd. Moj syn sa teraz hlasi na strojnicku a na elektrotechnicku a pocitaju tam body z predmetov SJL, Mat, Fyz a Angl., na strojnickej dokonca zo 6., 7. aj 8.rocnika, na elektrotechnike len 7.a 8.
Zas sa tu zišla elita. Milé dámy, aj tie manuálne práce niekto robiť musí, to že mu gramatika nejde neznamená že je úplne neschopný alebo sprostý alebo zlý človek. Nevravím, som tiež grammar nazi, ale odtiaľ potiaľ.
Ale keď idete ku kaderníčke, alebo vám príde opravár spraviť práčku, tak im dávate najprv písať diktát?
Nevieme, na akú školu by chcela autorka ísť.

@neonky11 myslis na nejaku alebo nijaku? niaka neexistuje.
A ide o znamky na ZS, alebo SS?