Dali by ste dieťa na 8 ročné gymnázium?
Aky je vas nazor?Dali by ste dieta na osemrocne?
Mam obe deti a my sme spokojni, resp. deti su spokojne a my tiez. Ale isto sa najdu rodicia, ktori spokojni nie su. Vsetko zalezi od dietata-nie vzdy sa v takomto veku da odhadnut, ci na to dieta ma.
Ja študujem na 8 ročnom gympli a vybrala som si to sama, rodičia ma podporili a bola to najlepšia možná voľba. No nedala by som tam dieťa ak by po tom samo netúžilo, pretože ak to nechce, tak sa nebude snažiť a nepojde to. Musí tam byt ambícia toho dieťaťa. A to vravím zo svojho pohladu ako dieťa ktoré chcelo ist na gympel a preto ma tam rodičia dali. Môj názor ☺️
Ja som chodila na 8 rocne, svojmu by som to nedoporucils, ale nech sa rozhodne dieta samo
@barbieee áno, môj syn začal v septembri na 8r.gymnazii, a neľutujem, najlepšia voľba. Aj on je happy, teší sa tam. 😊
Dcéru mám tento rok v Kvarte, maximálna spokojnosť, ak je dieťa bystré a chce sa učiť určite odporúčam
chodil syn pred rokmi... jemu tá škola sadla ako riť na šerbeľ, ale on po vedomostiach bažil... dcéry som tam už nedala....
"Bifľoša" nie, lebo práve na tom druhom stupni sa to láme a náročnosť stúpa a také deti majú problém vynikať aj na normálnej škole potom, nie na osemročnom gymnáziu a je to pre nich trápenie, že sa skoro celý voľný čas musia učiť. AK mu ale škola ide ľavou-zadnou, skúsila by som asi aj psychologa nejaké testy inteligencie, výdrže, schopnosti zvládať tlak a potom by som sa rozhodla, lebo excelovať v tých prvých ročníkoch dokáže 95 percent detí, ale neznamená to že majú na osemročné gymnázium.
kazde dieta je ine...moj nechcel ist na gympel...radsej si vybral cisto odbornu skolu...elektrotech. priemyslovku...a nelutuje
Bez vahania, keby som sa mohla aj ja sama rozhodnut, tiez by som si vybrala takuto skolu.
Je prvák, dala som ho, lebo sám chcel ísť, darí sa mu veľmi dobre, majú fajn systém, ktorý mu vyhovuje, no nie je to pre každé dieťa....syn mi spomína, že niektori teraz po prvom polroku začínajú nestíhat, majú zlé známky... neviem teda či učitelia pritvrdili už v druhom polroku....on sa mi doma neučí vôbec a ma tam jednotky, takže ja neriešim, zvykol si pekne rýchlo na novú školu, kolektív a dokonca aj cestuje ráno busom sám, takže skôr ja som mala nervy v kybli, ale ukázalo sa, že som vôbec nemusela stresovať 🙂
@katarinakmp že naši dvaja chodia asi spolu do triedy 🙂 či? Galanta
mne sa paci tento nazor, tiez som sa ho drzala, ked som sa rozhodovala, ci syn dat alebo nedat na 8-rocny gympel
Áno,dali sme. Dcéra chodí do karty. Odporúčam dať dieťa prirodzene inteligentné😉
Staršia dcéra chodila na 8 ročné gymnázium, ale ona bola úplne iný typ než moja mladšia, na zš sa "nudila", potrebovala viac, iný prístup. Bola vždy súťaživá, stále sa zapájala do rôznych aktivít, olympiády atď.
Samozrejme je tam aj iný prístup ako na zš a mali toho viac. Mladšia zostáva na základke, učí sa dobre, má jednotky, ale vidím, že nie je taká cieľavedomá, a ak sa má učiť niečo navyše, len frfle. Stále môže ísť na gympel po skončení zš.
Syn je bystrý.. Staci mu malo ale aj do toho mala ho treba dokopať.. Takze nie, nedam. Uvidime akym smerom sa bude uberat na druhom stupni. Ja mam gympel a potom VS. Gympel ma nebavil. Muz ma gympel a nema VS. Teraz v 40tke dorabal strednu odbornú skolu Inštalatér.. Pretoze je to remeslo v ktorom sa našiel plus navrhuje kurenie a pod. Za mna nemusi byt dieta tlačené do VS. Aj remeslo ma zlaté dno...
Bola som na osemrocnom a svoje dieťa by som tam nedala. Posledne 2 roky sme sa často v triede rozprávali o tom, že to bola chyba. V našej triede bolo veľa nespokojných. Nebavilo nás to. Niektori ľutovali, že nešli na zdravotnú na propagačné grafiku...
@1gramofon veď prestúpiť sa dá z osemročného.. od nás z triedy prestúpilo na inú strednú školu 5 žiakov.
Ja som chodila na osemročné a bola som spokojná. ZŠ na ktorú som chodila bola ďaleko pod moje schopnosti, takže dať ma na osemročko bolo prirodzené. Na prijímačky som sa učila asi 10 minút, prešla som si porekadlá a príslovia.. osobne si myslím, že ak sa piatak musí na prijímačky nejako zvlášť učiť, tak už to je moment, kedy by si mali rodičia povedať "tak teda nič".. bude to pre to dieťa len trápenie.
Môjmu vyšli testy pre mimoriadne nadané dieťa, ale išiel do triedy pre nadané deti v rámci ZŠ a ani psychologičky neodporúčali 8ročné gymko, lebo je logický typ a nie na memorovanie. Takže by trpel...
Ty si musíš poznať dieťa, prípadne sa poradiť so školským psychológom resp. CPPaP
Tak podla mna je podstatne hlavne to,ci dieta chce ist na VS. Nie kazde ma ambicie byt lekar,pravnik,ekonom a potom ked ma len gympel,je problem. Moj je sikovny,zvazovali sme,pytala som sa ho. Povedal,ze teraz mu je v skole dobre,ma dobre ucitelky,nechce menit,lebo nevie, ci bude chciet ist dalej na VS,tak sme to nesilili. Ja by som bola radsej za odbornu strednu skolu.
@marcellka32 áno Galanta, ale môj chodí do maďarskej školy.
Syn nepojde. Je velmi matematicky nadany a chce studovat informatiku. Pre neho je lepsia klasicka zakladna skola kde to zvlada lavou zadnou a veselo sa moze venovat informatike vo svojom volnom case.Keby bol na 8r gymnaziu tak sa uci humanitne predmety, biologiu & spol. Co je zbytocne. Od 4r je presvedceny ze chce robit robotiku, tak ide tymto smerom na klasickej zakladke.
Som celkom prekvapena, co pisete o 8-rocnych gymnaziach, lebo ako som uz pisala, obe deti tam mam, kazdu na inom gymnaziu a ziadne memorovanie som nespozorovala. Starsia maturuje, mladsia je v sekunde-obe sa uplne bez problemov venuju svojim zalubam (mladsia chodi na vytvarku, hudobnu a maj aj sport, starsia to mala podobne, teraz uz do ZUS nechodi) a uplne bez problemov maju same jednotky. Ale teda na prijimacky sa nepripravovali vobec, po prechode zo ZS neboli ziadne problemy. Takze mne z toho vychadza to, ze pokial dieta na to ma, tak je dobre, aby tam islo a samozrejme, musi to chciet to dieta, nie premotivovani rodicia😉
@dskjhfdlkdjhl a si si ista, ze vsetky gymnazia su na rovnakej urovni? Co ja viem tak martinske gymnazium bolo ovela narocnejsie ako gymnazium na Vrutkach. Nie je gymnazium ako gymnazium. Tym nechcem povedat, ze nemas skvele deti, ale pride mi, ze to tu hadzete do jedneho vreca.

Ja som vyštudovala 8rocne a vnímam to pozitívne aj deti plánujem dať