Darček pre šiestaka
Ahoj, zaujímal by ma názor na vhodný darček pre 6taka. Náš tínedžer by strašne chcel iphone. Aj použitý a v cene od 100 do 300€. Čo sa mi zdá prehnané, načo potrebuje dieťa manažérsky tel. Ja mám použitý po manželovi, nie je úžasný, ale si vystačím. Keď som ho zrušila, tak slzy, odutý a pod. Ani predstavu nemá, koľko je to peňazí....
syn je piatak, IPhone dostane najskôr v 15-ich, ako dostala aj staršia. Prípadne dostane moj, ked si kupim novší model.
Pre deti to je status ... na druhej strane, využíva na tom oveľa viac funkcií, appiek ako my dospelí. Robí si na tom aj videjká, graficky upravuje fotky ( a tých fotí fakt miliony).
Dcere ho kúpili starí rodičia, ja by som na to tiež toľko peňazí decku nedala a určite nie už na ZŠ.
Skús sa s ním dohodnúť na niečom inom elektronockom. My zvažujeme synovi tento rok robotickú stavebnicu ARDUINO, chodí aj na krúžok, kde sa s tým učia robiť. Už máme doma robota z LEGO (LEGO MINDSTORMS EV3), tiež cez 300€ to stálo, ale je to super vecička, ak to chlapca baví.
Inak, 6-ak by už mal mať dosť jasnú predstavu, koľko je 100€ peňazí. Aspoň náš piatak vie, že to nie je tak málo.
náš mladý dostáva telefony po nás, takže zatial nové nič nemal, čo sa týka tohto, veľmi by chcel kameru, takže asi gopro to istí, jasné, že nie najdrahšie a lego chce
@miskabaaa nemoze dedit po vas? Teda neviem - ved pausaly koncia po roku az dvoch - my zvykneme vtedy aj menit telefony - cize maju 1-2 roky - mala ma teraz samsung s5 a je v pohode, ja s muzom mame s6ky, apple sme malej vysvetlili ze u nas doma kvoli operaku nikdy nebude takze to uz ani nechce...staci jej zdedeny a k nemu nejaky cool pekny obal
@miskabaaa deti nemajú predstavu, koľko je to peňazí a my, rodičia, nemáme predstavu, čo pre deti znamená taký lepší mobil. Minimálne je na mieste porozprávať sa a vysvetliť prečo nie, nie len zatrhnúť "lebo som povedala a nepotrebujem ja, nepotrebuješ ani ty". Tak ako sme my kedysi túžili po Barbie alebo niečom inom, tak aj dnešné majú svoje túžby, len doba sa zmenila.
podľa mňa aj drahý darček....Nekúpila by som, a chlapcovi by som vysvetlila že finančne nato nemáme...
U nas jablko nehrozi, ale dcera chce novy Samsung (v pomateni zmyslov sme jej kupili J5, ze bude stacit. Nestaci - myslim kapacitne, nie na image) Teraz slinta po S8, s prisnym zakazom ho kupovat (akoze my jej ho nesmieme kupit, ona si ho chce kupit za vlastne. Uz ma tri stovky, takze na Vianoce to este nebude 😀 ) Tiez je siestacka, na kruzky a zo skoly chodi sama, krizom cez pol mesta, takze mobil je nutnost. Na Vianoce chce inteligentnu plastelinu. 😀
@vroni inteligentná plastelina? a to je čo....
@deti95060810, inteligentna plastelina je, presne ako @dominika6 hovori, blbost. Plastelina, ktora ma nejaku "neplastelinovu" vlastnost. Vedie elektrinu, je magneticka, ma metalicku farbu, skace a pod. a "nepamata" si vlastny tvar (tj, namiesto stvrdnutia sa vzdy po case rozleje do krabicky. Moje dieta ju miluje, vie sa s nou vyhrat doslova hodiny a skuma, ako a do akych tvarov sa plastelina dostava.... No, co uz, proste je maniak na inteligentnu plastelinu (ma doma asi pat krabiciek)
@vroni sa čudujem, že ešte naše dievčatá nepištia že to nemajú...😉
naša plastelína vydržala tri dni..kedže mali dve farby,hned v prvý deň ich spojili ,do jednej,
na druhý deň bola všade rozdrobená,nehovoriac o zaleptaní koberca
na tretí deň ich ošiaľ opustil,lebo už ju obúchali všade,oleptali všetko ( myslím flaky na podlahe,či stene) a polka po rozmrvení šla do koša..
každé čudo trvá 3 dni 😀
@deti95060810, vyskusaj jednu kupit, stoji to par supov, mozno ich to chyti... (v Draciku som ju videla)
Naseho plastelina nechytila a tiež chce apple už dva roky sknuka. Ale taky mobil si kupi až ked si bide zarabat. Dostane futbalovu loptu kopačky chraniče a hrava pokemon go tak dostane pokomon go plus nejaka blbost na ruku
iPhone nie... my sme jablkaci (vacsina uz byvali.. ) ale uz to nie je ono si dovolim tvrdit a tie ceny tiez uz su cez.. tie lacnejsie verzie.. to radsej inu znacku. Inak je to iba o znacke... nepotrebuje ho, iba sa chce ukazat. Opytaj sa ho co specialne chce na tom jablku? Ukaz, ze aj iny to ma a vprace sa do limitu ceny.. pouzity telefon kupovat je risk... Alebo mu ukaz kolko stoji.. hodinove upratovanie v sobotu 3EURa... a nech si porata a upratuje 🙂
6takovi sa mi mi zda plastelina, alebo lego uz detske.. neviem, zalezi od povahy, mam suseda ktory sa s nami aj pexeso bude hodiny hrat.. Skor normalnejsi mobil,alebo nejake hry...
Vďaka za názory, už sme doma o tom debatili. Syn síce vie, že je to veľa peňazí, ale nemal problém si to žiadať, a to ma dosť vytočilo. Po chvíli trucu a vyavetlenia, že darčeky si môže želať, ale nie vymáhať prišiel aj s inými " lacnejšími " alternatívami. A hlavne mi to nepríde vhodný tel. K veku, hlavne ho chcel, aby strúhal frajera. Má môj požitý mobil, cca 3ročnú nokiu, keď bude ďalej chcieť Apple, bude si musieť na to zarobiť.
@kenzom je to robotická stavebnica, syn sa s tým ešte len učí robiť, chodí na krúžok od septembra. Ale pozerala som na ALZA, že sú nejaké základné sady (starter kit) a potom sa k tomu dajú dokupovať jednotlivé komponenty. takže na vianoce dostane asi tu základnú sadu, a potom podľa toho, čo bude potrebovať.
Zatiaľ funguje s tým legom, ale to ma obmedzenejšie možnosti.
take su proste decka. jasne, ze maju zaujem hlavne o vychytavky, i ked nam stacia obyc. no dietatu to tazko vysvetlis, ak niekto v jeho okoli taky ma 🙂

Aj môj je 6 tak a presne si vypýtal to isté, ani ma nehne mu ho kupovať. Posledné Vianoce dostal mobil, nehrozí, že by ho dostal znova. Ja som si 4 roky žiadny nekúpila