icon

Dcéra (11r.) si robí čo chce...- ako reagovať?

bery1
8. okt 2020

Ahojte, potrebovala by som poradiť, neviem si vôbec dať rady s dcérou. Stále si robí čo ona chce, nech jej poviem čokoľvek. Mala ísť na tanečný, ona si povedala, že sa jej nechce, tak nešla. Mala ísť ráno do školy, ona si povedala, že predtým vezme bratov do škôlky a tu školu nestihla načas. Má sa učiť, ona povie, že sa bude učiť u kamarátky a nepríde v stanovený čas domov, stále vyjednáva, aby mohla prísť neskôr. Známky v škole ju vôbec nezaujímajú, je jej to jedno.
Nech jej poviem čokoľvek, "vypočuje" si to a aj tak si spraví po svojom. Keď jej niečo vyčítam, tak sa tvári, aká som hrozne otravná alebo sa oduje. Mňa to už nebaví, v kuse sa kvôli nej rozčuľovať, alebo jej nadávať a nič z toho 🤷‍♀️.
Samozrejme, s jej otcom sme rozvedení a to jej tiež "hrá do karát". Keď jeden nespraví čo ona chce, zbalí sa a odíde k druhému 🙈. A je schopná trucovať a hrať sa na ublíženú dovtedy, kým nedosiahne svoje.
Ako reagovať na jej správanie? Ako dosiahnuť, aby jej súrodenci nekopírovali neskôr jej správanie?

Strana
z3
denkatn
12. okt 2020

aspon ocen, ten umysel, ze chcela brat bratov do skolky zobrat, to nerobia vsetci, citala som ze treba aj dobry zamer ocenit, aj ked realizacia nebola idelana, mozno nabuduce by sa jej podarilo prist aj na cas do skoly, len tiez to chce skusenost, kolko sa maíi este prezliekaju v skolke. Tebe sa nestalo, ze si koli malym prisla neskoro do roboty? ked budes tvrda aj za dobry umysel, nabuduce ho nebude mat. .. bude super disciplinovana, ale nebudete mat dobry vzdah.. pojde ako vojak na cas do skoly a na bratov sa vykasle.

bery1
autor
13. okt 2020

@denkatn ja by som ocenila, ide len o princíp, že ma znovu neposluchla a spravila si po svojom 🙈. Vždy ju oceníme keď sa snaží, len ona tou svojou snahou väčšinou zakrýva to, čo sa jej nechce robiť - ísť do školy, robiť úlohy, učiť sa 😂.

bery1
autor
13. okt 2020

@jankapepe je zverená mne, ale to nič neznamená. Čo pôjdem na políciu? A keď sa môjmu bývalému zachce, tak to dá na súd a vezme mi dcéru úplne. Alebo ona ku mne už nepríde vôbec, lebo proste nebude chcieť.
A odvtedy u mňa ani nebola...

jankapepe
13. okt 2020

@bery1 dieťa je zverené tebe ty si jeho zákonný zástupca a ty si zaň zodpovedná! Ak sa niečo stane tak stíhajú teba. Ale rob ako chceš. Ja by som to riešila...

milivanilly
14. okt 2020

Ahoj ja mám podobný problém s 11 ročnou dcérou. Tiez je drzá,nadava, pluje aj pár razi prišla neskoro do školy. Rozvedená este nie s viem je to pre nich ťažké, oni sa hľadajú a preto rebeluju. Nie si v tom sama viem o com hovorím, pár krat mi bolo aj do plaču, to je tak ked všetko im dame a oni si nic nevážia. Do školy sa chodiť musi no ako nato asi po dobrom a ak nie tak musi sa urobit náprava aka necham to na tebe, zakázať mobil, tablet, von chodiť s kamarátmi. Mne sa to zle vravi aj ja by som potrebovala poradiť. Musime to zvládnuť sme silné ženy a matky a kazdy rodič chce pre svoje deti to najlepšie 😉😊tak hore hlavu 😉👌

kika911
10. nov 2020

S tým si prechadzá aj moja mama. Keď som doma chcem byť sama a furt ma otravuje keby ma nechala na pokoji niesom ku nej drzá. Známky ma nezaujímajú a mama ma nervy poznámky zatiaľ niesu ale už neraz to vyzeralo tak že dostanem poznámku a budem po škole ale nie iba ja ale celá trieda.učitelia hovoria že sme najhoršia trieda ale nikdo to nerieši. Nech si pekne mama užije moju pubertu

Strana
z3