Dcéra chce prestúpiť na inú školu
Ahojte,
už sa pár krát stalo, že dcéra spomenula, že by chcela prestúpiť na inú školu. Vždy to boli podľa môjho názoru malichernosti.
Včera s tým však prišla znova. Momentálne chodí do 7.ročníka.
Ja som z toho celkom prekvapená, lebo som mala pocit, že sú ako kolektív OK.
Cez prázdniny chodievala so spolužiačkou von, aj teraz sa navštevujú a chodia von. Takže sa tam nič nezmenilo.
Pýtala som sa jej na to, aký má dôvod. Vraj nezapadá do kolektívu - cíti sa z kolektívu odstrčená.
Doteraz mala najlepšiu kamarátku spolužiačku - ale dlhšie to medzi nimi škrelo, až sa nakoniec pohádali. To dievča je proste žiarlivé, to som si všimla, už keď k nám chodila na dcérine narodeniny, úplne jej vadilo, keď sme jej dávali darčeky.
Momentálne jej to dievča znepríjemňuje každý deň - vraj jej berú peniaze, papuče jej schovávajú. Smejú sa na nej, šuškajú si a podobne.
Dohovárala som jej, že proste len žiarli a nech si to nevšíma - ale asi jej to nejde. Vraj majú nejaký triedny chat a ju z neho vynechali - nakoniec ju tam jedna baba pridala, a aj tak ju stade vyhodili. Ja sama som bola na škole šikanovaná - teda to sa s týmto nedá ani porovnať ale viem ako mi ubližovalo, že ma mama nebrala vážne a nepreložila ma na inú školu aj keď som sa jej prosila. A dodnes sa na ňu veľmi hnevám za to, pretože ma to poznačilo - trpieť 4 roky šikany zanechá následky na každom :/
Viem, že pri dcére to nie je také hrozné, sama to priznala, že to nie je také šikanovanie. Len sa cíti byť odstrčená a že tam nezapadá.
Vysvetlila som jej, že nie je isté, že v inej škole zapadne, deti sa tam už poznajú, ona príde úplne nová tam. Musela by každé ráno chodiť pešo oveľa väčšiu vzdialenosť ako doteraz - teraz má školu rovno pred barákom.
A jej ranné chystanie je peklo, doslova.... vstane úplne na poslednú chvíľu.
Ona na tom však trvá.
Ja som priklonená k inej škole, skôr kvôli učiteľom - na tejto žiadny záujem o to, aby dieťa niečo naučili. Len nahádzať známky. Či rozumie učivu alebo nie, bohužiaľ jej problém. A ani keď poprosí o vysvetlenie, tak nič. :/
Je možné dieťa preložiť aj počas školského roka na inú školu? Čo by ste robili vy?
@a_adamcova neurobte tu istu chybu ako ja pri dcere. Tiez chcela zmenit skolu kvoli ucitelom a celkovo skole. Kolektiv bol fajn aj si rozumela a aj sa dodnes stretavaju viaceri.
Nakoniec vychodila po 8 triedu a presla na gympel. Bola stastna ze vypadla. Uprimne vobec jej to neprospelo ze sme ju tam nechavali.
A ak sa podari tak aj od polroka.
Drzim silno palce. ❤️
preco utekat? rieste problem tak ju viac naucis o zivote
@kacena4 Prosím? Takže ak je niekto šikanovaný, má zostať tam, lebo nemá byť bábovka a utekať? Ja sama podľa seba viem, ak sa niekde necítim dobre a príjemne tak tam nejdem, podľa mňa by škola malo byť miesto, kde sa deti budú cítiť dobre a bezpečne. Keďže tam trávia fakt veľa času.
@a_adamcova ja by som asi volila sukromnu, ak by bola moznost, asi tam bude komunikacia ziak-rodic na inej urovni. Problemovi ziaci su vsade, problemovi ludia su vsade, to je zivot 🙃 A nebat sa urobit zmenu a ist do rizika iba dcere ukaze, ze takto to treba urobit ked sa niekde trapim. A nie zatat zuby a drzat hubu a krok. Nech sa vie v buducnosti za seba postavit. A este ked to triedna zlahcuje 🙄 tak u nej oporu asi nenajde
navrhni jej nech skúsi do konca roka, keby to nešlo tak aspoň na polrok.
ja som pretrpela celú základnú šikany len skrz toho. že škola bola "cez cestu" tak sa neriešil žiadny prestup.
@a_adamcova najhoršie na našich školách je to, že sa šikana nerieši. Nerieši sa dieťa čo šiikanuje, nerieši sa trieda ako celok, pretože oni sú prizerajuci. Určite to treba riešiť s triednou, riaditeľom atď.
Mňa tiež v škole šikanovali, najhoršie to bolo v tej 7 triede, čuduj sa svet, po odchode problémového žiaka sa zmenila atmosféra triedy a boli sme super kolektív.
Dokonca ma prekvapuje, ako to všetko zľahčuješ, ako nejaký výmysel tvojej dcéry prestúpiť na inú školu. Ja by som toto riešila hneď v zárodku, nemuselo to potom zájsť tak ďaleko.
@namornicka áno vybrali sme nakoniec súkromnú školu
@bavlnka92 toto sme už riešili, už od 6. ročníka skúša, či sa niečo nezmení ... nič
@gabika128 Ja to absolútne nezľahčujem. Napísala som, že mi nepríde ako keby nezapadala do kolektívu, stretáva sa so spolužiačkami, chodia ku nám, ona ku nim. Volajú si, píšu. Preto som prekvapená, že prišla s tým, že sa cíti vylúčená z kolektívu. Ak by som situáciu zľahčovala, tak by som to neriešila. Treba čítať celú diskusiu.
@a_adamcova no práveže som čítala diskusiu a z toho všetkého je jasné, že dcéra je šikanovaná, hovorí ti o tom a ty si stále prekvapená.
Tak dievčatá, od januára nastupuje už na súkromnú. Dcéra sa veľmi teší a ja tiež 🙂
Ja by som preložila dá sa aj k polroku nemusíš čakat na koniec roka.U syna tak veľa detí preložili k polroku.
@a_adamcova Normálne sa teším s vami! Je super, že sa to takto podarilo!
👍
@tanyan Veru, už na prvý pohľad úplne iný prístup na tej súkromnej škole. Dcéra tiež úplne nadšená, pozná tam z triedy niektoré deti, takže nebude úplne s cudzími 🙂