Dcére som zatrhla vodičský preukaz
Dcéra má 17 a túži mať VP co som rezolútne odmietla. Podľa môjho názoru je nevyzreta a už si predstavuje ako bude jazdiť ako primadona zo spolužiačkami. Čaká totiž ze jej budeme požičiavať nášho land rovera s čím ja nesúhlasím. Muž je na strane dcéry. Ale ona jednoducho je ešte dieťa aby sedela v aute. Rada sa predvádza a ja ozaj nemienim riskovať jej život. Nechodí ani na brigádu ze by si naň zarobila myslí si ze ho zafinancujeme my. Muž hostí do mňa aby som jej to dovolila ale nemôžem keď viem aká je nezodpovedna! Čo si vy myslíte?som ozaj taka zla ze jej nedoprajem? Dcéra sa somnou nebavi
Naopak, prave teraz by som jej ho dovolila! Ak ma 17 a spravi ho ako neplnoleta, najblizsie 2 roky musi jazdit po dohladom osoby kto ma vodicak dlhsie ako 10 rokov.
A ci veris ci nie, daj jej trosku pocitit ze jej veris. Neznamena to hned dat jej do ruky LandRovera samej. Ale ak idete na vylet, ty sup dozadu, dcerka za volant a manzel vedla nej ako dozor.
Ver mi toto je naj cesta
spraviť vodičský by som jej nebránila, hlavne keď chce, možno bude výborná šoférka keď ju to bude baviť, tiež mama mi hovorila že som pochabá ale otec ten nemal problém aby som si spravila vodičský a tiež v 17, ale to je už dávno
Dcera dostala zaplateny vodicak od svokrovcov na 18. Ked ho urobila dostala moje 12 rocne auticko. Je spokojna ako blcha. Jazdi si uz sama, aj s kamaratkami cez pol slovenska. Treba jej verit.
ahoj, aj ja som robila ako 18 ročná, dokonca som začínala s kurzom pred dovŕšením 18. a áno, najväčšia motivácia bola byť nezávislá na diskotékach... otec ma podporoval. učil ma aj predtým, ako sa jazdí, ako na vode, ako na snehu a ľade, ako na dobrú spotrebu, ako sa o auto starať. potom po kurze povedal, vyjazdíš so mnou niekoľko nádrží a potom môžeš sama na našom aute (to bola stará škodovka). tak aj bolo, potrebovala som tých niekoľko nádrží s ním na získanie istoty, len kurz nestačil. ovšem ja som tiež bola zodpovedná, žiadne pitie pri šoférovaní, pravidlá som vedela super, proste otec ma vycvičil. ak dcéra k tomu nepristupuje s vážnosťou (to autorka určite vie posúdiť), tak by som to odložila. aj počas vš sa dá robiť vodičák, skončíš skúškové v máji a nový semester začína v polovici septembra, niekde aj neskôr. ale ja som rada, že som robila tak skor - teraz ja otca vozím už na svojom aute.
Ako podmienku by som dala, aby si nasla brigadu a polovicu zafinancovala ona. Na vodicaku su snad najskor test, potom parkovisko a az potom jazda. Navyse je plno kondicnych jazd a tam sam instruktor uvidi, ci ano ci nie. Segra takto opakovala jazdu, policajt povedal, ze sa muzdala lahostajna a na druhykrat spravila
To, ci si dcera pozicia auto od kamosov, sa neda ovplyvnit. Moze tak urobit kludne aj bez vodicaku.
Ja si myslím, že autorka sa chcela len pochváliť autom 😀
@3katka151 Chváliť?? Veď dnes má už kadekto luxusné auto 😀
@sasitimi17 vtip... 😂
Ide o to ze ju najlepšie poznám a navyše uz, raz spravila hlúposť pri ktorej naburala auto. Mne o auto nejde ale tu ide o to aby si ona uvedomila ze to nie je len kára aby sa mohla v nej fotiť ako šoféruje alebo telefonuje príp. Chodí s kamarátkami po nákupoch ale o zodpovednosti. Musí si uvedomiť ze na tej ceste sama není a toto ona nevie pochopiť.
Jej komentáre typu ,, bože mama si trápna ved aj Kika už ma vodičak a dostane bavoraka tak co riešiš?"
A súhlasia somnou aj moji rodicia. Manzel je ňou manipulovany keby mu povie ze chce najnovšie audi tak je schopný jej ho kúpiť!
Ak nemá na čom jazdiť, resp vies, že jej auto nekúpite a svoje nepoziaciate, tak by som jej ten VP nedovolila urobiť. Je to zbytočne, keďže jazdiť nebude. Sadne do auta o pár rokov - žiadne skúsenosti, žiadne najazdené km,...no začiatočník, ktorý vyšiel z autoškoly. Môže sa stať, že hneď spôsobí nehodu. Nechápem ľudí, ktorí si robia VP a potom xy rokov nejazdia 🤦♀️ Úplne zbytočne. Potom zabudnú ako sa jazdi, ako vyzerajú dopravne značky a pod 🙄
@sterea presne tak, poznala som jedného chalana, ktorého v 16tich zrazil 18 ročný vodič, pretože nepredpokladal, že by po hlavnej ceste išiel cyklista a nevšimol si ho. Skončilo to žiaľ, tragicky.
Je rozdiel urobiť vodicak a jazdit na aute. Ja by som jej to dovolila no do autá by sadla len buď so mnou alebo s manželom ak hovoríš že je nevyzreta. Ja som robila vodicky tesne pred 18 a v aute som následne sedela non stop. Musí mat následne aj nejaké skúsenosti inak sa zodpovednosti za volantom nenaučí.
Ja by som jej ten vodicak preplatila uz teraz, ale na auto by som neprispela. Vo vasom vzdy len v sprievode dalsieho rodica. A jazdit s vami co najviac sa da, najlepsie kazdy den. Nech ide dcera na brigadu a sama si nasetri na auto, aspon bude mat vacsi pocit zodpovednosti. Takto ziskate vela casu, ked ju mozte ucit aj vy zodpovedne jazdit a ona naberie skusenosti, kym bude mat svoje a bude jazdit sama.
VP by som vyriesila nejakým sviatkom že ho dostane od vás na narodky napr alebo Vianoce. S tým autom tiež my naši nepožívali a dobre spravili. Nech si našetrí na staršie vozidlo a zafinancuje si ho sama bude mat k tomu úplne iný pristup ako keby ste jej požičiavali vaše. Mala dom prvé auto za 500€ Peugeot 206 splácala som ho otcovi 😀 a bola dom najviac hrda aká som pani že mám vlastne auto a teda dávala som nan pozor jak na dieťa😃
Za take reci by si dcérka pekne posedeli doma :D a manzel by dostal čistenie zaludka pekne kráske staršie vozidlo a nech si ho mlada zacvaka.
@patus_2 môj VP čaká v peňaženke už viac ako 20 rokov. Urobiť vodičák a hneď nejazdiť je absolútny nezmysel. My sme si museli robiť v škole, čiže jazdila som od 16-tich. Potom som auto nemala. Kúpila som si pred 2 rokmi, skúsila som pár jázd po poľných cestách, ale asi to už nedám. Mám obrovský strach. Ak chce človek vodičák, mal by si ho spraviť v mladosti, ale aj hneď jazdiť. Ak nie je zodpovedný, tak pod dohľadom.
vodicak by som ju nechala spravit a ved do 18 by aj tak musela jazdit len s vami, takze by sa aspon naucila poriadne soferovat. co sa tyka ale auta ako samotneho, tak to by som nechala na nu, aby si nan nasetrila co to a vase by som jej vobec nepoziciavala.
Ja som po vodicaku nikdy “za mladi” netuzila. Teraz to velmi lutujem, ze som si neurobila. Teraz mi velmi chyba, uvedomila som si to v 27 rokoch ked prislo prve dieta. Zrazu to bolo bez vodicaku a auta komplikovane- logistika s MHD, lekarov som riesila len v pesej dostupnosti a ked trebalo ist dalej, tak som to musela riesit s muzom. No a cas na vodicak nebol popri jednom a potom popri dvoch detoch a hlavne odvaha neni 🙈 takze byt na tvojom mieste, vodicak dovolim

@tomika, áno, mohla. Lenže to ani nezauvazovala. Ona nedovolí, mladá je nezodpovedná, predvádza sa a ona jej nedovolí a požičať auto už vôbec nie. Mam dcéru v podobnom veku. A poviem ti pravdu, že budem spokojnejšia, keď bude šoférovať ona ako keby mala sadnúť do auta kamošovi, ktorého nepoznám a netuším o jeho zodpovednosti ani fn. Takže nie, fakt nezávidím, ale matku tohto kalibru by som nechcela.