icon

Dieťa nezvláda strednú školu

23. jún 2025

Napriek každodennému úsiliu a hodín nad knihami moje dieťa nezvláda strednú školu s maturitou. Má 4 a 5 a psychická troska.
Chcela som po dohode s dcérou preložiť ju na učňouku. Baví ju motať sa v kuchyni. Vybavovala som to už v máji a teraz nám prišlo, že ju neberú.
Čo teraz? Zo školy ju isto vylúčia (povinná školská dochádzka ukončená), je z nej psychická troska a na inú školu, ktorú by zvládla ju nezobrali 🙈 aké máme možnosti? Bratislava

Strana
z2
kacena4
23. jún 2025

je viacero skol kde sa moze vyucit za kuchara, cukrara v ba popr. v pk je taka drzim palceky v hladani nepises v ktorom je rocniku a ci pojdete od zaciatku ale urcite to treba riesit so skolou

pribinak
23. jún 2025

Však v Ba je viacero škol, kde sa decka učia variť piecť ….hladaj ďalej telefonuj chod osobne

Nejaká školská psychologicka s nou pracuje?

eliska13
23. jún 2025

Kde sa stala chyba aká to je škola?Keď spravila prijímačky nebude to skôr, že sa jej nechce učiť či naozaj nerozumie a je to ťažké?
Aj na Farského je škola podobného zamerania.Treba ísť za triednou, výchovnou poradkyňou čo poradia.

januska12323
23. jún 2025

Choď na jej školu a rieš osobne.

koniarova
23. jún 2025

Volaj, choď sa osobne popýtať. Niekde ju určite zoberú. Školu treba jednoznačne zmeniť.

senta_sofia
23. jún 2025

Bude mat komisionalne skusky? Nejaku poruchu ucenia nema? Zo zdravotnych dovodov by bolo mozne poziadat o individualny studijny plan, prip. prerusenie studia, len tam musi mat splnenu povinnu skolsku dochadzku.

viestta
23. jún 2025

Pri najhorsom prerusit stdium zo zdravotnych dovodov a hladat ked ju vezmu, Mas este take dva tyzdne v juli a potom koniec augusta, ked niekto v skolach vobec bude

autor
23. jún 2025

Ucila sa poctivo kazdy den. Aj som ju skusala. Aj matematiku sme spolu kazdy den pocitali. Je z toho znicena. Nikam nechodila a aj kruzky nechala aby sa ucila a aj tak prepadava.
Skusim obvolat nejake skoly. Kadernicka urcite nie, na to nema ruky ale nejaka vyzazistka alebo kucharka by mohla pomoct.
K skolskej psychologicke chodila. Kazdy den doma plac, ze naco sme sobotu aj nedelu pocitali priklady, nic zo zivota nema ked ma aj tak 4 znamku.
Geografiu mi odrecitovala doma, rano o 4 si dala budik aby si to precitala a aj dostala 5 lebo to pomotala. Jednoducho, na prijimacky sa ucila rok a spravila. Mnozstvo uciva jej robi problem. Proste je "duta" na ucenie ale to nevadi. Nie kazdy je inzinier, svet na skole a znamkach nestoji ale je mi to luto aj za to dieta

sarafortuna
23. jún 2025

Urgentne ju zobrať k psychologičke na testy. Zariadiť sa podľa nich. Možno budú stačiť úľavy alebo vybaviť PRESTUP na inú školu.

koniarova
23. jún 2025

Nestresujte. Nemusi mať maturitu. Kľudne hľadajte ucnovku. Netráp ju na tejto škole.

koniarova
23. jún 2025
@sarafortuna

Urgentne ju zobrať k psychologičke na testy. Zariadiť sa podľa nich. Možno budú stačiť úľavy alebo vybaviť PRESTUP na inú školu.

@sarafortuna nestíha určite.

autor
23. jún 2025

Trapit dieta nechcem. Len kde zozeniem teraz skolu? Na ucnovky bez prijimaciek neviem ci sa dostane. Tam islo asi vela deti z 9 rocnika, co nemali prospech na prijimacky.
Vybavovala som skolu dopredu aby sme nieco mali a z kapacitnych dovodou ju nezobrali. Ach jaj 😭

koniarova
23. jún 2025

Veď si ešte enikde inde nevolala. Len na jednu školu. Nechápem, čo stresuješ. Určite ju zoberú. Len sa rozhýb a zistuj.

autor
23. jún 2025
@sarafortuna

@sarafortuna u psychologicky sme boli v CPPaP. Dcera sa jej tam rozplakala kvoli prospechu a psychologicka jej povedala nech "nereve" a "ze potrebuje antodepresiva". Tam pomoc skoncila a z diagnostiky nic nebolo.
Dcera je len nestastna z toho, ze aj ked sa snazi, tak je to prd platne

koniarova
23. jún 2025

Psychologička je krava. Nájdite inú.

autor
23. jún 2025

Skusim. Ono po tom vystupe, sa dcera uz aj boji niekam ist 🙈 nechapem. V osmicke a devine mala dvojky, sem-tam trojku a teraz 1. rocnik na strednej ani nevie prejst

pietra
23. jún 2025

Išla by som sa poradiť do školy, ako to vidia oni. Možno by sa to ešte dalo napraviť. Ak ste obidve o prestupe presvedčené, ja by som najprv pozrela, ktoré školy mali 2. kolo prijímačiek a najprv oslovila tie, je možné, že ešte miesto majú a opýtala sa na podmienky prestupu. Aj keby ste školu našli, psychologičku rieš ďalej.

eliska13
23. jún 2025

Stále si nenapísala na akú chodí školu.Nepripustas, že dcéra má psychické problémy?je možné, že sa v tom stave nedokáže naučiť, alebo zazmatkuje, keď má písať písomku.Je dosť nezvyčajné, že z dobrého žiaka je zrazu 4,5.

deedol
23. jún 2025

skuste mozno aj sukromne cpp, aj take su a maju skorsie terminy. mozno ma add (adhd) alebo nieco ine a uz to v tychto vyssich rocnikoch nedokaze kompenzovat len snahou.

senta_sofia
23. jún 2025
@anonym_autor

Skusim. Ono po tom vystupe, sa dcera uz aj boji niekam ist 🙈 nechapem. V osmicke a devine mala dvojky, sem-tam trojku a teraz 1. rocnik na strednej ani nevie prejst

@autor tu je zoznam skol, co mali volne miesta pre druhe kolo prijimacich pohovorov https://bratislavskykraj.sk/volne-miesta-pre-dr...

colsami
23. jún 2025

Na aku skolu dcera chodi. Neodpovedala si
Nebodaj na gympel?

pribinak
24. jún 2025
@senta_sofia

Bude mat komisionalne skusky? Nejaku poruchu ucenia nema? Zo zdravotnych dovodov by bolo mozne poziadat o individualny studijny plan, prip. prerusenie studia, len tam musi mat splnenu povinnu skolsku dochadzku.

@senta_sofia poruchy učenia? Nesranduj, jednak by si to už dávno všimli na zakladke a po druhe dys nemá nič spoločne s intelektom
Decka s dys kľudne urobia aj VS len nikto nesmie hodnotit že napr mamu chybovosť pri čítaní či písaní
Ale to neznamená že sa nevedia učiť

senta_sofia
24. jún 2025
@pribinak

@senta_sofia poruchy učenia? Nesranduj, jednak by si to už dávno všimli na zakladke a po druhe dys nemá nič spoločne s intelektom
Decka s dys kľudne urobia aj VS len nikto nesmie hodnotit že napr mamu chybovosť pri čítaní či písaní
Ale to neznamená že sa nevedia učiť

@pribinak ja som sa autorky pytala, ci nema nejaku poruchu. Nie je nic nezvycajne, ze si na zakladnej nic nevsimnu. Znamej syn bol takto diagnostikovany az v prvom rocniku na strednej, nejaka forma ADHD - syndrom spiaceho dietata, on si nepamata, co brali na hodine, nezapamata si pokyny, vsetko sa s nim pracne individualne uci doma.

pribinak
24. jún 2025
@senta_sofia

@pribinak ja som sa autorky pytala, ci nema nejaku poruchu. Nie je nic nezvycajne, ze si na zakladnej nic nevsimnu. Znamej syn bol takto diagnostikovany az v prvom rocniku na strednej, nejaka forma ADHD - syndrom spiaceho dietata, on si nepamata, co brali na hodine, nezapamata si pokyny, vsetko sa s nim pracne individualne uci doma.

@senta_sofia a čo sa učí doma si pamätá?

michaela329
24. jún 2025

Nepíšeš na akú školu chodí, aj je to odborná, nie je možnosť ju preradiť na iný odbor v rámci školy? U nas na strednej tak išla jedna známa z priemyslovky na trojročný odbor krajčírka, lebo odbor s maturitou nezvládala. Prípadne si osobne obehaj súkromné školy a aj štátne školy, máš ešte dva týždne čas.

ovecka31
24. jún 2025

Ani na prestup ju nevezmu? Ja teraz riesim nieco podobne.. Dnes alebo zajtta ( uz ako mi v skole vybavi?sekretqrka stretko s riaditelkou) tam idem.. Vraj na prestup by ho vzali lebo zatial maju uz plno 😒 tak duufam zeho vezmu.m tiez na 3 rocny odbor kuchar casnik lebo maturitny odbor nedava 😒 tiez neviem co bude ak by ho v
Nevzali 🙈🙈 ale chaoem.. Je to tazke.. Kto ma problem obvolavat je to dost stres a zataz 😒

mata2
24. jún 2025

Skus pozrieť 2r učebné odbory. Síce nebude mať výučný list, iba vysvedčenie o záverečnej skúške, ale bude vyucena. Môj Milan tak teraz skončil odbor pekar cukrár.. Dokonca praxoval v pekárni, každý mesiac dostal cca 300e.
4dni prax, 1 deň škola. Skúšky urobil na jednotku a dvojku. Na základke bol na prepadnutie.

simsalabim
24. jún 2025
@senta_sofia

@pribinak presne ako pise
@senta_sofia moja dcera bola diagnostikovana na ADHD az pred 18.narodeninami. Velmi dlho vedela kompenzovat, ucila a stale sa uci dobre. Len v urcitom veku sa zacala sama seba pytat, oreco jrj yo trva tak dlho a tazko. CPPP vsak bolo v diagnostke abdolutne nemozne.

pribinak
24. jún 2025
@simsalabim

@pribinak presne ako pise
@senta_sofia moja dcera bola diagnostikovana na ADHD az pred 18.narodeninami. Velmi dlho vedela kompenzovat, ucila a stale sa uci dobre. Len v urcitom veku sa zacala sama seba pytat, oreco jrj yo trva tak dlho a tazko. CPPP vsak bolo v diagnostke abdolutne nemozne.

@simsalabim tak ale potom je tu otázka čo robilo CPPaP ?

simsalabim
24. jún 2025
@pribinak

@simsalabim tak ale potom je tu otázka čo robilo CPPaP ?

@pribinak robili s nou testy z 90.rokov 🙈 cize totalne zastarale a p psychologicka sa vyjadrila, ze ADHD maju mali chlapci a nie dievcata na prahu dospelosti 😂 Ale ak jej neverime, nech ideme cestou psychiatra.

Strana
z2