Do koľkej by malo byť vonku 14-ročné dievča?
Ahojte chcem počuť váš názor na toto celkovo zvykne byt vonku do 19:00 či 20:00 viem s kým je kde je a vzdy mi zdvihne telefón je to veľa? alebo do koľkej by ste jej dovolili byť vy najdlhšie? keďže niekedy príde za mnou že chce byť na silvester do 21:00 tak neviem no
Veď sú prázdniny, dovolila by som
Do 21:00 ? Preboha, veď vtedy mu končieva tréning niekedy. Môj môže v piatok, sobotu do 23:00 a keď bude meškať čo i len minútu, tak mi volá.
Bežné dni do 19:00 kvôli škole. Silvestra by som neriešila. Prečo by nemohla nový rok osláviť s kamošmi?
@kristina98z5 Ja by som dovolila aj do 21:30 a nielen na Silvestra, ale aj cez letné prázdniny, ved o deviatej večer v lete sú von ešte malé sopľavé decká a nie pomaly stredoškoláčka. Ak vieš s kým je, správa sa v pohode, fakt nevidím dôvod prečo tak krátko iba.
@kristina98z5 nas 15 rocny moze byt do 20:00. Samozrejme, ked ide z treningov, tak pride okolo 21:00-21:15. Vynimocne mu dovolime aj inokedy byt do 21-21:30. Keby bolo podla muza, tak by bol aj kratsie, ja by som zas dovolila max.do 21. Cize toto je u nas tay kompromis.
Ale je to na tebe, na vasich pravidlach. Ako vidis, niektori pustaju pomaly aj do polnoci.
@kristina98z5 v tomto veku mal syn vychádzky neobmedzené, hrávali v lete na ihrisku futbal, bedminton, schovky s partiou, v 15tich stanovali na rybách do rána. Všetko je to o zodpovednosti a dôvere. Nikdy ma nesklamal.
Pamätám si, že na Silvestra som si v 14r pripila (detské šampanské) s našimi a odišla za kamoškami do 1-2 rána ale bola som vcelku zodpovedná, takže tam nebol problém.
Teraz púšťam do 7 večer 8r syna, chodí však len v okolí bytovky, kde sa všetci susedia viac menej poznáme. A síce má blbé nápady občas, učí sa niesť si zodpovednosť za seba. V 14r mu asi ani žiadnu extra večierku nedám, len približný čas, kedy je vhodné prísť domov.
Do 22.00 v piatky, cez prázdniny, pracovné dni väčšinou do 20.00, Silvester normálne do polnoci a cesta domov k tomu, čiže tak do 01.00. Rovnako ako ty som vedela kde je, s kým, ako príde domov
Tak Silvester by som dovolila do 21, cez školu po večeroch vôbec, pred dňom voľna 19 max 20. Ale sú deti a deti, ty musíš vedieť aká je tvoja dcéra a jej partia. Niektoré deti v tom veku nemusia byť nato vôbec vyspelé (vek je len číslo, dôležité je ako je na tom mentálne) a alebo mať nato vhodnú partiu. Vieš s kým je znamená, že vieš len meno a z jej rozprávania alebo tie det si naživo stretla?
@anonym_ade383 poznám všetky jej kamarátky ci kamarátov osobne aj rodičov ja to beriem len z toho hľadiska že ja som ako dieťa mohla by dokedy som chcela a aj ona to ma tak takže mne najviac záleží na tom aby bola v poriadku a čas jej neurčujem lenže ona keď ide von tak príde bud o 19:00 alebo o 20:00 tak iba ze ci to není malo pre ňu
Nasa priblizne tak ako vasa priblizne do tej 20, podla toho ako jej idu autobusy alebo vlaky. Ja som si zvykala aj na to, kde vsade s kamoskou labzuju, chodi za nou do vedlajsej dediny vlakom, niekedy idu este dalej, do dalsieho mesta spolu. Ale zaroven je to super, ze sa takto naucila sama chodit a vselico si vybavit. Obcas su vynimky, ze chce ist na koncert a pod. to sme dovolili dlhsie, ale siel ju tatino cakat na stanicu.
@anonym_ade383 poznám všetky jej kamarátky ci kamarátov osobne aj rodičov ja to beriem len z toho hľadiska že ja som ako dieťa mohla by dokedy som chcela a aj ona to ma tak takže mne najviac záleží na tom aby bola v poriadku a čas jej neurčujem lenže ona keď ide von tak príde bud o 19:00 alebo o 20:00 tak iba ze ci to není malo pre ňu
@kristina98z5 keď nemá určený čas a príde domov vtedy tak jej to asi stačí, nie?
14 rocni si chodia silvetrova5t s kamosmi? Alebo su vonku do 23hod? Hmm..Tak asi som uz fakt stara....
@kristina98z5 ako 14 rocna aom uz chodila na strednu a aj na diskoteky do kulturaku v piatok alebo sobotu..koncila disko pred pol nocou a sli sme domov.
14 rocni si chodia silvetrova5t s kamosmi? Alebo su vonku do 23hod? Hmm..Tak asi som uz fakt stara....
@janinah
neboj, podla tohoto aj ja 😁
My sme mohli byt hore aj do polnoci este ako 10 -12 rocni - aaale u babky na dvore. Lezali sme na deke v lete a pozerali hviezdy 🙂. Dnes? Sa cumi do mobilov, hviezdy riadne v mestach nevidno a kebyvto niekto dnes v 11-15 robil, je za riadneho cudaka asi.
My sme raz prisli z treningu o hodinu neskor, bolo 19:00 namiesto 18:09. Ja som mala 14 sestra 12. Dostali sme po facke hned medzi dverami! Teda dodnes to mam mame za zle. Len sme sa dlhsie motali aj s dalsou kamoskou. A ze by som mala byt mimo babky vonku v 14 do 21 a dlhsie? Ty kokos to by bol iny čardaš!
A v dnesnej dobe by som sa aj obavala.
ja žasnem....mam 13rocnu, doma musi byt pred zotmenim, cize v zime kludne 16.30, v lete max 21, ale teda vzdy sa dohodneme na skor. Ak je u kamosky po zotmeni, tak mame dohodnuty presny cas. 14 rocna nebude mat u mna dlhsie povolene, jedine ak je konkretny dovod (oslava, nejaka akcia, hody). Proste nechcem aby sa len tak poflakovala po dedine. A v 14tich bude este len v 9.rocniku, cize určite žiadne nočné vyjazdy do polnoci, diskoteky a tak
moze byt do kedy chce... ak sa zdrzi po polnoci musi zavolat
moze byt do kedy chce... ak sa zdrzi po polnoci musi zavolat
@anonym_47d716 14r ??.
na silvestra by som dovolila do pol 10 v pohode. Pocas skoly obe decka o 8 doma - treba sa aj skludnit a vecerny rezim tiez nieco trva aby nesli spat prineskoro.
Cez tyzden nechodi von, ma 14, je v 9. rocniku, ma ine povinnosti, kruzky. Ak chce ist v piatok, v sobotu cestuje do okresneho mesta za spoluziackami, kamaratkami a domov ma posledny autobus o 19,10, o 20,00 je doma. V lete moze byt aj dlhsie, vopred sa dohodneme a ideme pre nu.Myslim si, ze je to pre 14 rocnu dostacujuce. Uz je tma a stale su to deti, ktore sa nemusia motat vonku po nociach.

Tak Silvester by som dovolila do 21, cez školu po večeroch vôbec, pred dňom voľna 19 max 20. Ale sú deti a deti, ty musíš vedieť aká je tvoja dcéra a jej partia. Niektoré deti v tom veku nemusia byť nato vôbec vyspelé (vek je len číslo, dôležité je ako je na tom mentálne) a alebo mať nato vhodnú partiu. Vieš s kým je znamená, že vieš len meno a z jej rozprávania alebo tie det si naživo stretla?