icon

Do koľkej by malo byť vonku 14-ročné dievča?

kristina98z5
Dnes o 09:12

Ahojte chcem počuť váš názor na toto celkovo zvykne byt vonku do 19:00 či 20:00 viem s kým je kde je a vzdy mi zdvihne telefón je to veľa? alebo do koľkej by ste jej dovolili byť vy najdlhšie? keďže niekedy príde za mnou že chce byť na silvester do 21:00 tak neviem no

anonym_ade383
Dnes o 09:16

Tak Silvester by som dovolila do 21, cez školu po večeroch vôbec, pred dňom voľna 19 max 20. Ale sú deti a deti, ty musíš vedieť aká je tvoja dcéra a jej partia. Niektoré deti v tom veku nemusia byť nato vôbec vyspelé (vek je len číslo, dôležité je ako je na tom mentálne) a alebo mať nato vhodnú partiu. Vieš s kým je znamená, že vieš len meno a z jej rozprávania alebo tie det si naživo stretla?

pribinak
Dnes o 09:17

Veď sú prázdniny, dovolila by som

doriiis
Dnes o 09:28

Do 21:00 ? Preboha, veď vtedy mu končieva tréning niekedy. Môj môže v piatok, sobotu do 23:00 a keď bude meškať čo i len minútu, tak mi volá.
Bežné dni do 19:00 kvôli škole. Silvestra by som neriešila. Prečo by nemohla nový rok osláviť s kamošmi?

marsmykkok
Dnes o 09:34

@kristina98z5 Ja by som dovolila aj do 21:30 a nielen na Silvestra, ale aj cez letné prázdniny, ved o deviatej večer v lete sú von ešte malé sopľavé decká a nie pomaly stredoškoláčka. Ak vieš s kým je, správa sa v pohode, fakt nevidím dôvod prečo tak krátko iba.

anonym_124ce1
Dnes o 09:41

@kristina98z5 nas 15 rocny moze byt do 20:00. Samozrejme, ked ide z treningov, tak pride okolo 21:00-21:15. Vynimocne mu dovolime aj inokedy byt do 21-21:30. Keby bolo podla muza, tak by bol aj kratsie, ja by som zas dovolila max.do 21. Cize toto je u nas tay kompromis.
Ale je to na tebe, na vasich pravidlach. Ako vidis, niektori pustaju pomaly aj do polnoci.

anonym_2cdcbe
Dnes o 09:41

@kristina98z5 v tomto veku mal syn vychádzky neobmedzené, hrávali v lete na ihrisku futbal, bedminton, schovky s partiou, v 15tich stanovali na rybách do rána. Všetko je to o zodpovednosti a dôvere. Nikdy ma nesklamal.

anonym_b68076
Dnes o 09:42

Pamätám si, že na Silvestra som si v 14r pripila (detské šampanské) s našimi a odišla za kamoškami do 1-2 rána ale bola som vcelku zodpovedná, takže tam nebol problém.

Teraz púšťam do 7 večer 8r syna, chodí však len v okolí bytovky, kde sa všetci susedia viac menej poznáme. A síce má blbé nápady občas, učí sa niesť si zodpovednosť za seba. V 14r mu asi ani žiadnu extra večierku nedám, len približný čas, kedy je vhodné prísť domov.

anonym_f562c3
Dnes o 09:44

Do 22.00 v piatky, cez prázdniny, pracovné dni väčšinou do 20.00, Silvester normálne do polnoci a cesta domov k tomu, čiže tak do 01.00. Rovnako ako ty som vedela kde je, s kým, ako príde domov

kristina98z5
autor
Dnes o 09:51
@anonym_ade383

Tak Silvester by som dovolila do 21, cez školu po večeroch vôbec, pred dňom voľna 19 max 20. Ale sú deti a deti, ty musíš vedieť aká je tvoja dcéra a jej partia. Niektoré deti v tom veku nemusia byť nato vôbec vyspelé (vek je len číslo, dôležité je ako je na tom mentálne) a alebo mať nato vhodnú partiu. Vieš s kým je znamená, že vieš len meno a z jej rozprávania alebo tie det si naživo stretla?

@anonym_ade383 poznám všetky jej kamarátky ci kamarátov osobne aj rodičov ja to beriem len z toho hľadiska že ja som ako dieťa mohla by dokedy som chcela a aj ona to ma tak takže mne najviac záleží na tom aby bola v poriadku a čas jej neurčujem lenže ona keď ide von tak príde bud o 19:00 alebo o 20:00 tak iba ze ci to není malo pre ňu

anonym_4422c1
Dnes o 09:51

Nasa priblizne tak ako vasa priblizne do tej 20, podla toho ako jej idu autobusy alebo vlaky. Ja som si zvykala aj na to, kde vsade s kamoskou labzuju, chodi za nou do vedlajsej dediny vlakom, niekedy idu este dalej, do dalsieho mesta spolu. Ale zaroven je to super, ze sa takto naucila sama chodit a vselico si vybavit. Obcas su vynimky, ze chce ist na koncert a pod. to sme dovolili dlhsie, ale siel ju tatino cakat na stanicu.

januska12323
Dnes o 09:54
@kristina98z5

@anonym_ade383 poznám všetky jej kamarátky ci kamarátov osobne aj rodičov ja to beriem len z toho hľadiska že ja som ako dieťa mohla by dokedy som chcela a aj ona to ma tak takže mne najviac záleží na tom aby bola v poriadku a čas jej neurčujem lenže ona keď ide von tak príde bud o 19:00 alebo o 20:00 tak iba ze ci to není malo pre ňu

@kristina98z5 keď nemá určený čas a príde domov vtedy tak jej to asi stačí, nie?

janinah
Dnes o 10:09

14 rocni si chodia silvetrova5t s kamosmi? Alebo su vonku do 23hod? Hmm..Tak asi som uz fakt stara....

kristina98z5
autor
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
Dnes o 10:58

@kristina98z5 ako 14 rocna aom uz chodila na strednu a aj na diskoteky do kulturaku v piatok alebo sobotu..koncila disko pred pol nocou a sli sme domov.

svetlonos
Dnes o 11:46
@janinah

14 rocni si chodia silvetrova5t s kamosmi? Alebo su vonku do 23hod? Hmm..Tak asi som uz fakt stara....

@janinah
neboj, podla tohoto aj ja 😁
My sme mohli byt hore aj do polnoci este ako 10 -12 rocni - aaale u babky na dvore. Lezali sme na deke v lete a pozerali hviezdy 🙂. Dnes? Sa cumi do mobilov, hviezdy riadne v mestach nevidno a kebyvto niekto dnes v 11-15 robil, je za riadneho cudaka asi.
My sme raz prisli z treningu o hodinu neskor, bolo 19:00 namiesto 18:09. Ja som mala 14 sestra 12. Dostali sme po facke hned medzi dverami! Teda dodnes to mam mame za zle. Len sme sa dlhsie motali aj s dalsou kamoskou. A ze by som mala byt mimo babky vonku v 14 do 21 a dlhsie? Ty kokos to by bol iny čardaš!
A v dnesnej dobe by som sa aj obavala.

katkaseiner
Dnes o 14:14

ja žasnem....mam 13rocnu, doma musi byt pred zotmenim, cize v zime kludne 16.30, v lete max 21, ale teda vzdy sa dohodneme na skor. Ak je u kamosky po zotmeni, tak mame dohodnuty presny cas. 14 rocna nebude mat u mna dlhsie povolene, jedine ak je konkretny dovod (oslava, nejaka akcia, hody). Proste nechcem aby sa len tak poflakovala po dedine. A v 14tich bude este len v 9.rocniku, cize určite žiadne nočné vyjazdy do polnoci, diskoteky a tak

anonym_47d716
Dnes o 14:55

moze byt do kedy chce... ak sa zdrzi po polnoci musi zavolat

janinah
Dnes o 16:34
@anonym_47d716

moze byt do kedy chce... ak sa zdrzi po polnoci musi zavolat

@anonym_47d716 14r ??.

zuzikak
Dnes o 18:19

na silvestra by som dovolila do pol 10 v pohode. Pocas skoly obe decka o 8 doma - treba sa aj skludnit a vecerny rezim tiez nieco trva aby nesli spat prineskoro.

gabika99
Dnes o 18:53

Cez tyzden nechodi von, ma 14, je v 9. rocniku, ma ine povinnosti, kruzky. Ak chce ist v piatok, v sobotu cestuje do okresneho mesta za spoluziackami, kamaratkami a domov ma posledny autobus o 19,10, o 20,00 je doma. V lete moze byt aj dlhsie, vopred sa dohodneme a ideme pre nu.Myslim si, ze je to pre 14 rocnu dostacujuce. Uz je tma a stale su to deti, ktore sa nemusia motat vonku po nociach.

anonym_47d716
Dnes o 19:07
@janinah

@anonym_47d716 14r ??.

@janinah ano 14 r...