icon

Do koľkej môžu byť 15-ročné deti vonku?

zuza.m
13. jún 2024

Ahojte mamicky pubertakov alebo deti cca 15 rokov.chcela by som vediet do akej hodiny mozu byt vonku cez tyzden ?cez vikend? A potom tie deti ktore uz nemaju zaujem o vylety dovolenky ako to riesite?hlavne vylety dlhsie aj s nocou.musia ist aj ked sa im nechce?dakujem velmi pekne

Strana
z2
andrea_82
14. jún 2024

@lienka.7 dakujem, konecne niekto, kto chape. 🙂

misanthropicdann
15. jún 2024

@zuza.m v 15tich som bežné chodil na chaty a ku kamarátom, par krát sa stalo ze som mal celý byt na starosť sam 3-5 dní.
Neviem 15 ročný človek mi príde už plnohodnotný a mal by dokázať fungovať absolútne sam od nákupu, navarenia si upratania po sebe.

kofa77
15. jún 2024

15 rocny sam na noc ostane doma velmi rad, uziva si to, vie si nakupit, navarit, napiect, miluje byt sam doma na noc. na dovolenky chodi s nami este rad, ale my chodime na poznavacie po vlastnej osi lietadlom, vlakom, uziva si to zatial.
vecierku ani nema, vecer von nechodi, nechce velmi, ked ide, medzi 9 a 10 je doma. ziadne chaty a diskoteky zatial, netaha to to tam ani nema taku partiu. s kamaratmi si die zahrat basketbal alebo do kina, ale nie neskoro vecer.

sigma510
17. jún 2024

@simma42 s týmto súhlasím, ja som v 16 mala frajera a bud sme boli uňho na chate alebo u kamarátov, rodicia vždy vedeli samozrejme kde som a s kým, a väčšinou všetko boli odomna starší účastníci. Nemala som obmedzené vychádzky a večierky, v tom veku som chodila s frajerom na celý víkend na festivaly a úplne v pohode, ale ja som tuto voľnosť od rodičov nikdy nezneužila, nikdy aj keď sa niečo vypilo, neurobila som žiaden pruser ani nič podobné. Keď som prišla na výšku a intrak, presne bolo vidno, koho držali doma nakrátko, zrazu 19 roční ľudia boli spod strechy rodičov, bez dohľadu, a to bol v niektorých prípadoch fakt des, spití pod obraz boží, nevedeli čo so sebou, zrazu sa utrhli z reťaze a niektorí fakt nevedeli čo od radosti.

luccija
17. jún 2024

@zuza.m zobrala by som ho na dovolenku

lujza123
18. jún 2024

@zuza.m môže byt dokedy chce.

Samozrejme s ohľadom na školu čiže cez týždeň večer von nechodí, sem tam výnimočne.
Cez víkend už pár krát bola na koncerte, kým jej ide MHD do tej 22:3o je mi to jedno, ak chce ostať dlhšie je to na dohode. Chodim pre ňu do mesta autom, nechcem aby sa taka mlada šťanda túlala mestom pešo alebo jazdila taxíkmi, ale nemienim ani extra ponocovat aby sa princezna mohla zabávať do rana… takže väčšinou do tej 1 v noci ..

Ked je v noci vonku zdieľa so mnou polohu, viem kde je s kým je

Už bola 2 x sama doma v noci co sme zase my šli večer von a prišli nadránom.

Na dovolenky tiez odmieta chodiť, minulý rok sme ju ešte prinútili ale trápili sme sa všetci.
Sedela ofučaná na brehu a mrnčala lebo slnko je príliš teplé, voda moc mokrá a nieje tam wi-fi 🤷🏼‍♀️😂 …
Pôjde k babke tento rok.
Samú ju určite nenechám, to tak najskôr v 17 tich na pár dní.
Aj ked v 15 už je to veľký človek stále je to ešte dieta

matulka1981
18. jún 2024

@zuza.m naša ma 14 ....doma musí byt do 21:00 najneskor ,ale to chodí väčšinou so psom von ...na dovolenku na jednu ide s nami ,na druhu nechce ísť ale bude u babky ...býva kúsok od nás ...cez deň môže byt doma ked chce ale na noc bez debaty k babke ...ani s ňou o tom nebudem diskutovať ...

ivett1
24. jún 2024

@zuza.m presne ako píšeš...už dva roky dcéra (od 15 r.) s nami nechce ísť do Tatier, túry nemusí...tak ide k starým rodičom na ten týždeň, čo sme tam... teší sa na to, doma by sa nudila sama...syn s nami ide😉
cez týždeň/ šk rok môžu byť vonku do 20-tej, cez víkend podľa dohody, cez prázdniny podľa dohody a musia mať zapnutý mobil... platí to tak už od 12-tich...

Strana
z2