Dochádzanie do školy Zvolen - Banská Štiavnica

baboadel
25. mar 2021

Ahoj, dcéra uvažuje o dochádzaní na strednú školu v B.Š aké máte skúsenosti, spoje sú
dobré, dá sa v pohode ráno stíhať na vyučovanie. Dochádzajú busom alebo vlakom? Ďakujem za Vaše odpovede. Ak niekto chodí konkrétne na Bilingválne gymnázium, všetky názory o škole uvítam.

katkamatka7
25. mar 2021

@baboadel
Spoje sú, ale ak nestihne jeden, tak sa na druhý spoj načaká toľko, že do školy už nepríde na čas. Poobedné či večerné spoje do Zvolena sú, no tiež si musí dať záležať na dochvíľnosti, lebo nasledujúci spoj môže byť až nasledujúci deň. Dá sa aj autobusom, aj vlakom. Školy tam ponúkajú internáty práve kvôli nie moc častým spojom.

katkamatka7
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katkamatka7
26. mar 2021

@baboadel Ja som tam bola na VŠ. Teda stredoškolský internát je iná káva ako VŠ internát, predsa len som mala viac voľnosti. Na začiatku nám bolo povedané, že to mesto si buď zamilujeme alebo budeme neznášať. Ja som ten prvý prípad, dýcha tam história, tunel pred žel.stanicou je ako tunel času, vráti o 500 rokov v späť v case. Je to študentské mestečko, cez leto vymreté.

baboadel
autor
26. mar 2021

@katkamatka7 Mesto B.Š je pre mňa nádherné, dýcha históriou po tých starých uličkách by som sa prechádzala každý deň. No dcéra tam chce ísť študovať na bilingválne gymnázium, tak som chcela vedieť aké je tam denné dochádzanie. Internát by bol to posledné riešenie.