icon

Dostanem sa na zdravotnú?

dianadrabilova
24. jún 2023

Dobrý deň, mám len otázku

Som v ôsmom ročníku, chcela by som ísť na druhý rok na strednú zdravotnú školu, ale neviem či sa tam dostanem, známky mám vraj v pohode, SLOVENČINA, MATEMATIKA, CHÉMIA - 2, BIOLÓGIA -1, to sú myslím tie podstatnejšie predmety, 6 dvojok mám a 5 jednotiek, hovoria mi že mám šancu sa tam dostať, ale ja sa bojim, že mi to nevyjde, viem, že ide ešte aj o známky v polroku v deviatke, ale známky mám skoro stále rovnaké, a ešte by som sa chcela spýtať z čoho sa na zdravotnú robia prijímačky

Ďakujem

Strana
z2
matqa411211
25. jún 2023

@zuzanka.zuzu ty budes mat tipujem ledva vychodenú učňovku nejakú🤡 ze spodina, max takou spolocnostou sa obklopujes

alexia33
25. jún 2023

@dianadrabilova s takými známkami máš určite šancu sa tam dostať, samozrejme sa dobre priprav na prijímačky a premysli si, čo by si robila, ak by ťa neprijali. Prihlášku si môžeš dať aj na gymnázium alebo iný zdravotnícky odbor a odtiaľ ísť na VŠ akú si pôvodne chcela 🙂 prajem ti veľa šťastia.

alexia33
25. jún 2023

@sandra19860 na zdravotníckej škole sa sústredia hlavne na prax, na gymnáziu sa naučí chémiu, biológiu atď. určite podrobnejšie, takže ja by som volila gymnázium. Na farmácii je to napríklad tak, že prijímačky a prvé roky sú ľahšie pre študentov z gymnázia a potom sú v odborných predmetoch o niečo lepší študenti zo zdravotníckej školy, lebo základ pre tie predmety majú zo strednej. Myslím, že medicína by mohla byť podobná. Ale väčšou výhodou je podľa mňa mať vzdelanie z gymnázia ako zo SZŠ. Tam sa naozaj naučí poriadne teóriu z chémie, biológie atď.

cindy22
26. jún 2023

@dianadrabilova je super že vieš čo by ťa to bavilo, ale ked vieš že určite chces ísť na vysokú, zváž aj gymnázium. Mňa štúdium na zdravotnej škole počase omrzelo, mala som trochu iné predstavy a veru nebola som jediná... Asi polovica išla študovať na vš iné zameranie a bolo aj veľa takých, ktorí v ošetrovateľstve ostali len preto že im "nič iné neostávalo".
Mne sa podarilo dostať aj na medicínu, ale bola za tým tvrdá drina a hodiny doučovania, ktoré by som možno v prípade gymnázia nepotrebovala...
Nechcem ťa odradiť len si to dobre rozmysli😊

cindy22
26. jún 2023

@zuzanka.zuzu ja som zdravotku skončila nedávno, z mojej skúsenosti je tam taká vsehochut...aj šikovní a múdri, ktorých to baví a pokračujú na vš, aj takí čo tam nemajú čo robiť (tých bola ale menšina). Bohužiaľ, je rok 2023, zdravotníkov je málo, nikto o to povolanie nemá záujem takže berú čo príde.

zeldia
26. jún 2023

@zuzanka.zuzu čo si to dovoluješ? Teba z ktorej zumpy vytiahli ty odpad primitívny, špinavý.
Autorka drzim palce ja mám SZŠ zdravotnícky laborant odborne predmety učili primárky z labakov a pedagógovia z medicíny bola to ťažká stredná skola. Následná VŠ a doktorát bola pre mňa takmer brnkačka lebo som sa vedela ucit. Okrem toho sa hovori že zdravotníčky sú najlepšie a najkrajšie ženy. Na rozdiel od osôb v iných povolania vedia čo je v živote dôležité a vedia sa správať.

alexia33
26. jún 2023

@zeldia väčšinou neobľubujem takéto vyjadrovanie ale Váš komentár sa mi páči :D SZŠ sú náročné školy

zeldia
26. jún 2023

@alexia33 ale tak takto nazvať 15-16 r dievča ktoré chce is študovať na strednú s maturitou alebo dospelé ženy ktoré robia set sakramentsky ťažkú robotu fyzicky a psychicky ci už ako ošetrovateľky, sestry, fyzioterapeutky, sanitarky atd. Pretoze najmä nemocnica nie su kúpele tam sa umiera ak by tam pacientom nic nebolo tak tam asi nie sú.
Preto zdravotníčky väčšinou vedia kde je sever ale tato tu … ma takmer vytocila také volaco napísať no nonsens.

zuzanka.zuzu
26. jún 2023

@zeldia chvalabohu že si zastrcena len v labaku a nie priamy kontakt s pacientom lebo teda robíš dobré meno svojej profesii svojim vyjadrovaním 😀 to sa ti veru fakt podarilo 😉 keď tak čítam čoho si schopná voči mne, chudák chorý ktorý by bol odkázaný na teba... stačí si prečítať hocijakú diskusiu ako sa personál správa k pacientom a hneď je jasné že so svojím slovníkom medzi ten výber zapadnes 🙊

cindy22
26. jún 2023

@zuzanka.zuzu akcia, reakcia😉

alexia33
26. jún 2023

@zeldia súhlasím s Vami. Niektorým ľuďom sa neoplatí niečo vôbec vysvetľovať..

dianadrabilova
autor
2. júl 2023

@cindy22 dobre ďakujem ❤️

dianadrabilova
autor
2. júl 2023

@zeldia ďakujem

zeldia
2. júl 2023

@zuzanka.zuzu no s tým labakom by som nerátala, takú ako ty spacifikuje akýkoľvek zdravotník na chodbe, ulici, v obchode …. A uvedom si ty … jednu vec teba ani tvoju rodinu nikto v nemocnici ani v ambulancii nepotrebuje ale Ty možno budeš potrebovat ich a to je velky preveľký rozdiel a môže to byt otázka hodín kedy budeš volat 112 tak si dávaj pozor lebo karma je zdarma.
Zbytočný príspevok viem

kingstonka
2. júl 2023

Nemyslím si,že by to bola škola kde zobeu každého, pretože sa tam nikto nehlási. Tento rok napr do Prešova prijali 92 žiakov z 201 prihlásených. Za mojich dávnych čias išli na zdravotnú dievčatá tak s priemerom do 1,5, a teraz co pozorujem v dcerinej triede to bolo podobne-jej spolužiačky s 1 a 2 na vysvedčení.

adelakollar
7. apr 2024

@alexia33 ak mám záujem ísť za sestru a nie na odbor masér z čoho sú primacky ?

zuzana76
7. apr 2024

@zuzanka.zuzu asi si o dost mladsi rocnik. Ja som bola na strednej 1990-1994 a zo zakladky tam isli vyznamenane dievcata, teda s par dvojkami, ale ano, dnes je to skola, ze vezme pomaly aj stvorkara

@jaaty dost sa to zmenilo, teraz isli zo zakladnej skoly na zdravotnu trojkarky - stvorkarky

summer23456
7. apr 2024

@zuzana76 to fakt? No dakujem pekne,ze aj stvorkarky. Dcera ma 1-2 a chce ist tiez na zdravotnu...

zuzana76
7. apr 2024

@summer23456 ano, davaju si tam prihlasky aj podla mojho nazoru horsie, az zle ziacky na ZS, slovnik dievcat hrozny, naozaj sa cudujem, ako to vsetko kleslo, ako sa uz nic nevyzaduje od ziakov. Taketo typy by v minulosti isli maximalne na nejaku ucnovku. Nevravim, ze tam nejdu aj dievcata dvojkarky. Ale uz sa tam dostane aj trojkar na ZS (ta spominana stvorkarka isla na zdravotnu cirkevnu alebo sukromnu do maleho mesta)

zuzana76
7. apr 2024

@summer23456 a dnes sa aj trojkar dostane na gymnazium, bohuzial ☹

summer23456
7. apr 2024

@zuzana76 no akoze hrôza fakt, tak to ako vidím, dcera moze aj polavit v uceni🤣🤣🤣 presne niekedy na gympel sli pomaly iba cisti jednotkari.

zuzana76
7. apr 2024

@summer23456 teraz cisti jednotkari bilingvalne a vychytene gymnazia, ti co maju dvojky, este aj obcas trojka, tak idu na vseobecne gymnazium, nevychytene, dievcata dvojkarky este aj bilingval obchodna akademia je popularna, chalani dvojkari stavebna a elektrotechnicka, dcera sa urcite dostane, nech nepolavuje, uci sa pre seba

summer23456
7. apr 2024

@zuzana76 no vidim ze to ja aj na gympel potom,akurat ja fakt mam tak v hlave ze cloveku by to malo dost "palit", aby siel na gympel. Ale vlastne moj sef je vyuceny automechanik, v 40tke si urobil nejakú vs cestovny ruch a tu vidim uplne krásne,ze naozaj nie je hodnu toho vš titulu...

zuzana76
7. apr 2024

@summer23456 ono, ja nezatracujem ziadnu VS, aj socialna praca, aj masmedialna komunikacia, aj ine taketo odbory, ak to clovek studuje so zanietenim a nielen pre titul, tak su osozne a rozsiria obzory. Ale tak zo 70 percent ludi tam ide preto, lebo to povazuju za lahsiu cestu, ako ziskat titul a nie je to ziadna technika, aspon na D-cka tie skusky daju, pripadne opisu, pripadne su kredity len za nejaku pracu, ktoru niekde odpisu. Ako pisem, zlavilo sa z narokov.

summer23456
7. apr 2024

@zuzana76 ano presne to som tym chcela povedat 👍

Strana
z2