Dovolili by ste 13,5 ročnej dcére piercing na pupok?
Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
Prečo? Pretože je to moderne? Ked o 10 rokov bude moderne mat susene hovno na hlave, tak to dovolime svojim detom? Nepáčia sa mi tetovania ani piercing...nejde o to, či dovolím, alebo nie.
Neviem, možno budem vyzerať ako šibnutá, ale zem sa kvôli jej piercingu neprestane točiť 😀 😀 ja som ho sama mala, dala som si ho urobiť na 17 narodeniny, ale keby za mnou prišla dcéra s touto "požiadavkou", v prvom rade by si ho musela zaslúžiť a v druhom by som asi počkala do 15-tich. Ale je to na neviditeľnom mieste, takže by som nerobila také haló okolo toho. Nechce to na tvár a nechce ani tetovanie do konca života. Ked ju to zunuje, dá si ho von 😉
NIE
Nedovolila som. Tomu ze vraj to uz maju vsetci ostatni, by som neverila. A za dalsie to by nebol pre mna ziaden relevantny argument. Navyse, ak jej teraz povolite piercing na pupku, co spravite, ked dojde o nejaky ten mesiac s tym, ze chce trebars tetovanie alebo piercing v nose lebo to "uz maju vsetci"?? 🙂 Do osemnastky budete este velakrat ti, podla nej, najhorsi rodicia siroko daleko...ale to znamena, ze si svoju rodicovsku robotu robite dobre 😎
kedze ma iba 13 a pol, tak ja by som urcite nedovolia🙂 keby mala aspon 16, tak by som pristupila🙂 ja sama som si ho v takom veku dala urobit🙂
nie akurát je vo veku ked s nou plieska puberta, hormony a je to decko male fakt este . uz sa chce pacit, ale nevie este preco.
Nie. Dcera bude mat 18 potom. Mozno, alebo male tetovanie.
neviem ale urcite nie,moja dcera ma 16 strasne sa jej paci tetovanie a dohodli sme sa ze na 18 ho dostane ako darcek,ona to chape a ona si pocka a tesi sa ako aj na ine veci,my mame velmi dobry vztah s dcerou a vsetko preberame,a ona suhlasila ,ze pocka ,ked chcela ako napriklad najmodernejsi telefon,tiez som jej ho nekupila ,ale nakolko si ho zasluzila doniesol jej ho jezisko,necakala to a strasne sa tesila,rodic musi rozhodnut kedy je ta spravna chvila a dieta to musi resperkovat 🙂
Co spravis, ked s nim pride? A da si ho urobit v nejakom cudnom salone, alebojej to bude robit "skusenejsia" kamoska s dajakou domacky vydezinfikovanou ihlou? Skus pokecat aj o rizikach a dohodnut sa na tom, ze napr nech pocka, ze jej to das akodarcek, ked spravi napr prijmacky na strednu skolu a nebude si to musiet platit, alebo k 15 narodkam
V takomto veku je tazko zakazovat, obzvlast ak to ma nejaka super kamoska, tu by som skorisla cestou pozitivneho ovplyvnovania
Sama som celkom dost potetovana,piercungov bolo habadej,ostal len jeden,ALE 13rocnej dovolit piercing do pupka?To jej je naco?Komu ho chce ukazovat? To nie je ani na zvazenie...a to som si myslela,ze som tolerantna mama 🙂
asi to nieje dobry napad tak mlademu dievcatu dovolit piercing, okrem ineho, jeden nikdy nestaci, takze do tej 18tky by urcite vymyslala aj s dalsimi....
nedovolila, ani v 17tich !
nie
nie a ani nikde inde-iba preto,ze ini maju 😀
len cez moju mŕtvolu...
no ja som mala 14 a spravila som si ho na tajnaša u kamaratinej sestry - bola zdravotna sestrička..... dalasom si to ja 14tka a kamoška mala 13 .... a našim som to tajila rok aj viac..... čiže neviem asi by som sa s nou dohodla.... že v 15tich 🙂
absoluuuutne nie, za rok bude chciet tetovanie, pekne zakazat a ked bude chcet nech sa paci po 18tke 😝
Ked jej to zakazete ako dosiahnete to ze s tym aj tak nepride? Co takto spolu s nou prejist nejake clanky a diskusie kde su pisane aj rizika aby si to mohla sama zvazit a ked uz neustupi radsej ist s nou a preverit si sterilnost a podobne? Moje dve sestry proste raz samy dosli domov s dierkami navyse v usiach...
Kedze mam teraz dceru, odpoviem ti, ze NIE...Sama som po piercingu, alebo tetovani tuzila a nasi mi to nedovolili. Cakala som do 18stky a poto skusila znovu, stale boli proti...Bola som dost rebelantske decko, ale je to podla mna o respekte k rodicom. Teraz mam 24, ziadne teto, ani pierc...Nelutujem, nechybal mi 😀
Tak isto by som dovolila,tiež ho mám od 14-tich a mám ho dodnes...Aj sesternica má od 13-tich piercing v pupku ... No tažko niečo zakazovať detom ked to vidia na vlastných rodičoch...
ja by som dovolila 🙂 Ale ja sama mám tetovania aj pircing,ja k tomu mám dlhodobý vzťah,a tiež som začínala zhruba v jej veku..Je to ale skôr otázka Vašej morálky..pokiaľ sa to Vám nepáči a nemáte k tomu vzťah,je logické,že to zakážete aj dcére..myslím že vek na takéto veci je v dnešnej dobe už OK..Bola by som skôr vdačná,že za mnou neprišla dcéra s otázkou,či môže faJčiť,alebo fetovať :D ..Pircing je este tá lepšia varianta 🙂
Nie
Ja mam od 15tich a nijak ma to nepoznačilo :D dostala som ho od maminy k narodeninam,mam ho uz 12 rokov ( - 9 mesiacov tehotenstva co som ho mala vonku) a podla mna je to pekna ozdobka 🙂 mam tiež dcerku tak uvidime za 10 rokov co si vymysli a aka bude doba,ale toto by som dovolila 😉
Ja piercing mám a nepýtala som si povolenie od rodičov, len som ich informovala, že bude. Mala som 17r a neboli nadšení... Peniaze som si zohnala sama. Keď sa na to teraz spätne pozerám, ja by som dovolila, ale nech si na to sama zarobí a chcem pri tom byť. Naši sa vôbec nezaujímali, či mi to bude robiť kamarátka na "hajzli" alebo to bude profesionál v štúdiu.
Dnes už baby rýchlejšie dospievajú a radšej nech o tom viem ako to má robiť za chrbtom. Takže som za áno, v budúcnosti sa môže hnevať len na seba. 😀
ja osobne by som nedovolila, nech si pocka do 18 a potom nech si robi co chce...ked mala moja sestra 15 tak ju zobrala kamosky mama a urobili jej to do jazyka a tej kamosky mama sa podpisala ako ze moja mama....ja by som tu zensku asi zahlusila a maja mama nic na to!!!! a mojej mame to trvalo neviem kolko tyzdnov kym na to prisla, ja som zaraz prisla nato ako rozpravala
povedz dcere ze ja mam 16 rocnu pubertacku tiez som najhorsia mama na svete podla nej a tiez jej nedovolim piercing povedala som jej ked budes mat 18 potom si daj 🙂
@michaela80 neviem či je hranica 18r. všade, ja som bola kedysi dávno (pradávno) s kamoškou a hranica bola 15rokov 😉
@nikoleta15 tak ja som tiež jedna z mála, ani po roku sa mi to nezahojilo, tak som ho dala von. Na ďalší deň som tam už naušnicu nevopchala 😒
@dadulak v 13r. by som nedovolila, ale v 15r. určite ano
A ešte tak všeobecne ... v 17r. by som sa určite rodičov nepýtala, či si piersing môžem dať 😝
13,5 ročná???..hm a vie si upratať deckú izbu,požehliť aspoň kapesníky,pustiť si pračku,urobiť si praženicu a zarobiť si na brigáde?? 😀
Myslím,že som veľmi tolerantná matka,zastávam názor,že puberťák raz dostane rozum a učlovečí si účes,dierky po piercingu zarastú....Pokiaľ to nemá trvalé následky,nech si to má.Ale v 13-tich? Je to ešte dieťa,tak nech ním ešte pár rokov zostane.

Ja som dovolila do nosa, drzalo ju to dva mesiace a potom ju to preslo a sama si ho dala prec 😉