icon

Dovolili by ste svojej 15-ročnej dcére ísť na kávu so spolužiačku?

7. mar 2025

Dovolili by ste svojej 15 ročnej dcére ísť na kávu so spolužiačku? (Kávu ešte ani raz nemala, keď trochu ochutnala z mojej tak hovorila že je dosť horká🤣). Hovorila že by si možno dala late alebo karamelove late ci niečo také

Strana
z3
pribinak
7. mar 2025

Jasneeee že áno. Chce ísť na kávu, nie na pohár vina

patka06
7. mar 2025

Určite áno, prečo nie??

krasneleto
7. mar 2025

Nevidim dovod na to, aby 15 rocna pila kavu.. Na kavu ist moze a kavu v jej volbe si moze dat aj bezkofeinovu...

luccija
7. mar 2025

Dá si bezkofeinovu🙂aj, keď si dá džús veď to je jej vec.Kto kávu nepije môže jej byť zle mne sa zo silnejšej rozbusi srdce

maca1984
7. mar 2025

Môže si dať bezkofeínové karamelové latté napr.
Dovolila.

kavasmliekom
7. mar 2025

Moja 16r si dá so mnou niekedy. Late, alebo ľadovú

januska12323
7. mar 2025

Na kávu neznamená, že si aj dá kávu. Povedala by som jej, že na ozajstnú kávu má ešte čas ale ak si dá nič sa nestane.

nika23t
7. mar 2025

Moja chodí, ale kávu nepije. Dá si vždy niečo iné. Kávu nepotrebuje a ani by som jej to zatiaľ neponukala. A zakázať nemá zmysel.

gabrielkaa
7. mar 2025

Nech skúsi matcha latte.

maca1984
7. mar 2025

@januska12323 🤣 to máš pravdu.
Aj ja chodím s kamoškami " na kávu " .
Ale kávu si neobjednávame ani jedna 😆 ( chodíme sa najesť+ džús, minerálka )

minenkaa
7. mar 2025

Toto isto iste nie je pravda

evulincula
7. mar 2025

Neviem, tiez si myslim, ze ma na kavu este cas. Ale ako bolo aj vyssie napisane - moze si dat pokojne aj bezkofeinovu. Alebo nieco celkom ine ako kavu 😀 Vybavene.

veselo_neveselo
7. mar 2025

Na kavu ano, ale ak kavu nepije, tak by som ju nainstruovala aby si objednala nieco ine.
Caj, horucu coko, spokojne matcha latte, chai latte, proste nieco bez kavy. Cim dlhsie bez nej bude, tym lepsie.
Ale posediet s kamoskou, jasne.

lubina
7. mar 2025

samozrejme, ze ano. Mame doma 16. rocnu a s kamoskami na kavu obcas ide (piju rozne karamelove, cviklove a pod.) Ale dcera si da aj kavu s mliekom iba. Je to vek, ked uz si chcu baby aj same pokecat 🙂, nie je na to nic zle, ved aj my sme takto chodili niekam (my na Coca-Colu 🙂).

lusilla
7. mar 2025

Jasne, kludne si mozu dat bezkofeinovu ale ak by si dali aj tu s kofeinom nevidim v tom problem, kofein sa nachadza v ciernom alebo zelenom caji, kolovych napojoch a cokolade, predpokladam ze to uz v zivote ochutnala a nemala si asi problem ty ani ona. Myslim si ze povysit slusne kaviarenske posedenie pri kolaciku a teplom napoji je daleko lepsie ako ju pustit von len tak na ulicu posedavat kde kade a pit hocico co koluje v partii.

katulienocka999
7. mar 2025

Jasne, 15 ročnú by som pustila. A na "kavu" chodím aj ja a nedávam si kávu, čaj, džús vodu atď 😁 veľa aj dospelých hovorí,že si ide sadnúť na kávu a pritom kávu nepije ak ti ide aj o samotnú kávu ako takú ak ju bude piť 🙂

deti95060810
7. mar 2025

prečo nie...keď bude chodiť na sš tak sa ťa už pýtať nebude... jednoducho pôjde aj bez tvojho dovolenia.
bojíš sa kávy alebo skôr rešt.

tulik123
7. mar 2025

My sme chodili do restauracie a do kaviarni bezne uz ked sme mali 12. Akurat sa k nam aj obsluha tak spravala 😂

vanilkovazmrzka
7. mar 2025

To sa naozaj pytas?

brrunetkaa
7. mar 2025

Keď si predstavím čo som ja robila v 15ke tak mi táto diskusia príde veľmi vtipná 😀

klotildabazarik
7. mar 2025

Moja chodievala uz ked mala 13ale samozrejme kavu si nedávali 😂

abbey1
7. mar 2025

Jasne ze áno.

olimuc
7. mar 2025

V 15 som normalne chodila do mojej top kaviarne s kamoskami a vsetky sme si dali viedensku 🤷🏻‍♀️ nikto sa nad tym nepozastavoval … my sme boli generacia grunge tak ta kava ozaj bola v 15 stich to najmensie zlo

jana_eyre_2
7. mar 2025

Na káve nevidím nič strašné v 15rokoch.. predpokladám že čierny čaj už niekedy pila, alebo nie? (A predpokladám že to pili aj deti ľudí ktorí v káve vidia hrozbu..) Len pre predstavu - v čiernom čaji 250ml cca je 70mg kofeínu, a v káve 250ml cca 80mg kofeínu.. podľa toho ako dlho luhovany a aký čierny čaj a podľa toho aká je káva - či je s mliekom či bez atď..

No a nezabúdajme na kolu.. tam je cca 40mg kofeínu, čo je síce menej, ale sú tam fosforecnany a veľmi veľa cukru.. a tu deťom koľko ľudí v pohode kupuje v litroch..

eva_krenjugova
7. mar 2025

určite🙂 Má 15 rokov myslím si, že je dosť stará na to aby išla s kamoškou posedieť do kaviarne.A veď ak jej káva nechutí nech si objedná čaj/bezkofeinové laté/…😊

vevesh
7. mar 2025

Jasne, u nas sa chodi do mekaca na posedenie (a ano, daju si aj kavu). Moje dieta pije odmala silny cierny caj, ako jedina zo spoluziakov nepije redbul, takze ta kava je uuuuplne v pohode v tomto veku😀

akab
7. mar 2025

Ja moju vyháňam, má skoro sedemnásť a vonku chodí veľmi málo. Na prízemí máme kaviareň a dáva si s kamoškou matchu, alebo capučíno.

vevesh
7. mar 2025

@jana_eyre_2 a co taky redbull, ktore niekori 15r. piju na hektolitre....ako kava je fakt to najmenej....

jana_eyre_2
7. mar 2025

@vevesh áno presne.. alebo to prime či ako sa volá, syn mi vravel že si to kupujú niektori spolužiaci a to je 7dmak.. a verím že to fakt tak je, čo niektoré tie deti poznám..

euka210
7. mar 2025

Dovolila, ale nie na kavu...moze si dat aj ine veci...

Strana
z3