icon

Gymnázium a príprava na prijímačky

emillia345
27. jan 2019

Dobrý deň chcela by som sa spýtať ako sa pripravovť na prímačky lebo ja ich už robím o mesiac a este som nezačala (neviem s čím by som mala najprv začať, ani sústrediť mi nejde neviem naprikld 3 hodiny v kuse sa učiť nejde to ako to docieliť napriklad) za všetky rady dakujem bola by som rada keby ste mi pomohli ao spravit tie otarvne skúšky

korunka1
27. jan 2019

@emillia345 no asi Ťa sklamem,ale budeš to musieť zvládnuť sama. Nevieme aké známky si mala doteraz,aký máš system učenia,čo na teba zaberá,z čoho máš skúšky, ale určite viem,že vypisovaním a čakaním na rady z koňa, Ti to učivo do hlavy nevojde.
Máš mesiac k dobru,nepremarni ho .

sobka65
27. jan 2019

O mesiac? Ideš na bilingválne ? https://drive.google.com/drive/folders/0B7crNhJ...
to je odkaz na prijímačky na gymnázium v Martine, ale myslím, že základ všeobecných predmetov je rovnaký

ave17
27. jan 2019

V prvom rade popracuj na slovenčine, z toho bývajú prijímačky všade a teda, ty ju máš zjavne veľmi slabú,

miriam11
Odpoveď bola odstránená
abbey1
27. jan 2019

Minimálne doporučujem pozrieť si všetky možné ukážkové testy všetkých možných gymnázií. Niekedy človek pohorí i napriek vedomostiam, keď ho zaskočí neznámy typ otázky či zadania. Na nete si nájdi testy na precvičenie toho, čo cítiš ako svoju slabú stránku. Naozaj by bolo dobré absolvovať aspoň pár hodín prípravy z jednotlivých predmetov. Na individuálnom doucovaní sa môžeš spýtať na konkrétne veci, ktoré ti nie sú jasné. Držím päste.

hettinka
27. jan 2019

@emillia345 pokiaľ sa dobre učíš a si na dobrej ZŠ, malo by stačiť bežné učenie sa na jednotlivé hodiny. Nič špeciálne netreba.
Pozri si stránku gymnázia, kam sa hlásiš, mali by tam byť potrebné informácie, možno aj vzorový test. Dostať tiež množstvo kníh s úlohami, kde sa dá natrénovať aj stratégia riešenia testov, presne ako píše @abbey1 , niekedy to nie je len o samotných vedomostiach, ale aj o tom, či človek riešil také zadanie a tiež, či vie pracovať pod stresom, v časovom limite.
My máme 2 gymnazistov, staršia išla na 4-ročné nakoniec bez prijímačiek, urobila Testovanie 9 nad 90% oba predmety, syn robil prijímačky na 8-ročné, neučil sa nič navyše, len to čo mali v škole a trošku trénoval z takej cvičebnice, niečo zopakoval ...

Niektoré gymnáziá robia aj svoje prípravné kurzy, prípadne predtestovanie, teraz sú skoro všade DOD, kde sa môže spýtať čo ťa zaujíma. Ale prijímačky sú všade zo SJ a MAT, niekde ešte testujú študijné predpoklady formou psychotestov, alebo sú zaradené aj ďalšie predmety, najmä na bilingválnych gymnáziách.
Pokiaľ chceš ísť len na gymnázium, skús teraz bilingvál a daj si aj na bežné 4-ročné odbory, jedno aj také, kam sa hlási menej žiakov, takú "poistku"