icon

Hlúpe reči spolužiaka

19. okt 2022

Ahojte, dcéra piatacka sedí s jedným spolužiakom, je to Rom
Akože má dosť hlúpe reči, drzé, no vcera jej povedal, že ju rozstvrti a hodí do koša. Riešili by ste to nejako? Ja už pri dnešných deťoch neviem, či to človek preháňa, keď by si prial,aby deti boli slušne, lebo od prvého ročníka ja zasnem, aké sú deti zle, zákerné a to pomaly každý týždeň by som vypisovala učiteľke niečo. Na jednej strane sú to deti a majú sprosté reči, na druhej strane dnes človek nevie, komu prepne a vpali do triedy a ublíži niekomu...

Strana
z2
nhispvm
20. okt 2022

Autor - tak je potrebné podľa mňa ísť za učiteľkou, povedať čo je za problém a že si neželáš aby tvoje dieťa sedelo s nieprispôsobivým občanom. No je aj totálna blbosť dať niekoho šikovného k lajdákovi, potom ten lajdák naberie od neho správanie. Mne by to osobne vadilo aj keby nemal takéto reči. Ak dcéra na hodine nevyrušuje, nech sedí s kamarátom s ktorým si rozumie. Nevidím dôvod prečo by učiteľ mal žiakov presádzať

autor
20. okt 2022

@nhispvm no človek nechce byť taký, že učiteľke diktuje s kým ma dieťa sedieť, keby jej každý volal že nemá dať jeho dieťa s tým a tým... Tak sa môže zblázniť. A tiez som nechcela byť taká,že som nejaká rasistka, ,že volam, nech ju nedáva sedieť s rómom.

maxi2
20. okt 2022

Treba to riešiť. Nenechať len tak. A keď zavoláš ,ze presadiť však na to máš vážny dôvod. Treba povedať ,že sa vyhráža zabitím. Ináč to je to trestný čin. Vyhrážať sa zabitím. Ja by som zvažovala aj políciu. A keď dcéra má dobrý kolektív v triede tak by som trvala aby ho dali do druhej triedy. Netreba sa báť a nie je to zanedbateľná somarina. Keď mu ozaj prepne???? Ja tiež som včera riešila nie zrovna také ,ale riešila som

liv1
20. okt 2022

@zooeynka vies neofukujme ich v ziadnom pripade. Ale ak dospely povie decku ze ho rozstvrti, je za to iny postih ako ked to dieta povie. Takze som za to to riesit, kludne aj odobne, velmi dorazne, aj s vystrasenim. Ale bacha na to, ake reci sa pri tom pouziju…

liv1
20. okt 2022

@maxi2 dobre hovoris, mozno aj policiu. S tymto zarty nie su. A mozno ked sa z toho halo urobi, bude z toho vystraha pre vsetkych

maxi2
20. okt 2022

@liv1 presne tak. Tak to je choré čo sa v dnešnej dobe robí. 21 storočie, ale žiadna úcta k životu.................... techniky vyspelá doba ,ale mentálne niekde v stredoveku. Človek aby sa bál vyjsť z domu

myela
20. okt 2022

urcite by som to tiez riesila s triednou ucitelkou aj zistila ako to bude riesit a pozadovala by som presadenie. ak sa to zopakuje, asi by som komunikovala uz aj s riaditelkou pripadne zastupkynou skoly.

strudlikmalicky
20. okt 2022

Aj syn má takého spolužiaka, škola to nakoniec riešila až sa matka rozhodla ho preradiť na inú školu. Inak chlapec viac nebol v škole než bol ale keď sa objavil, tak mali všetci skazený deň. Chlapec vyrastá pre kriminál🤷🏻‍♀️

wwpela
20. okt 2022

Ešte by som chvíľku čakala ako sa to bude vyvíjať... len jednu vec si myslím ze to ze je rom nie je dôležitá informácia a nesúvisí to s tvojim problémom z vlastných skúseností píšem

autor
20. okt 2022

@wwpela áno určite, to máš pravdu

nhispvm
20. okt 2022

Autor - ani ja nie som rasista, ale tu nejde o to akej farby pleti je, ale ako sa správa. Prosto prečo by mal moje dieťa kaziť tým, že taký žiak často vyrušuje, teda ruší hlavne suseda, ktorý sa nemôže sústrediť. Už len to je pádny argument, aby s ňou nesedel. A to nehovorím o tom, že to už možno hraničí s formou šikany. Prosto netreba tu strkať hlavu do piesku len preto, žeby človek nebol rasista. Jednoznačne by som trval natom, že moje dieťa s ním nebude sedieť. Taktiež samozrejme také reči treba riešiť.

Strana
z2